TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Siste skrik i TV-jungelen

Vil du ha råere TV enn naboen? Sjekk ut vår ultimate TV-guide for 2014!

forfatter
Publisert 12.04.14 - 04:39

Akkurat i det vårsola gjør sitt inntog dukker også mange av årets nye TV-modeller opp i butikkhyllene. Flere av produktene vi først fikk se på Consumer Electronics Show i januar er nå klare for salg, og plutselig har man en rekke nye modeller og serier å forholde seg til!

De store TV-produsentene har som vanlig jobbet iherdig for å videreutvikle teknologi, funksjoner og finesser for å kunne friste oss til å bytte ut vår gamle TV med en ny. Årets TV-er er både større, skarpere og bedre tilpasset våre moderne seervaner. Nå som TV-hverdagen vår preges mer og mer av å kunne se hva vi vil, når vi vil, blir det stadig viktigere at TV-en er oppdatert og rustet for dette.

En viktig evolusjon i 2014 er at smartfunksjonene blir mer sømløst integrert i den øvrige TV-opplevelsen. Apps og streamingtjenester får nå en like viktig rolle som vanlig kringkastede TV-sendinger. For å samordne ulike aktiviteter og innhold har TV-produsentene videreutviklet sine egne smarttjenester og menysystem. Kombinert med kraftige prosessorer og rikelig med minnekapasitet, blir TV-ene bedre i stand til å ”multitaske”, det vil si at man kan surfe nettet, Twitter eller Facebook parallelt med at man ser TV på samme skjerm.

Ultra-HD
TV-er med en skjermoppløsning på 3840 x 2160 piksler, det såkalte Ultra-HD formatet, (populært kalt 4K), vil bli langt mer utbredt i 2014. Teknikken er ikke lenger forbeholdt toppmodellene, men rulles ut i flere modellserier og til langt mer oppnåelige priser. I år vil vi nok få se at prislappen etter hvert kryper ned mot 15-20.000 kroner for en 55-tommers 4K TV av kjent fabrikat (enda lavere for de kinesiske produsentene), godt hjulpet av priskrigen mellom de store elektronikkjedene.

I den andre enden av prisskalaen har produsentene selvfølgelig sett sitt snitt til å oppgradere sine beste TV-er. Flere produsenter, deriblant Panasonic, Sony og Sharp har i år utstyrt TV-ene sine med skikkelig LED-baklys for å oppnå skikkelig kontrast og svartnivå sammenlignet med den billigere kant-LED varianten.

Samtidig ser det sakte men sikkert ut til å ”løsne” på innholdssiden: Flere tjenesteleverandører, deriblant Netflix vil tilby 4K-innhold i 2014. Helt på tampen av messen kom også meldingen om at et nytt 4K Blu-ray format er på vei. Det nye systemet er neppe klart før 2015, men gir nok litt mer trygghet til de som vurderer å kjøpe seg en 4K/UltraHD TV i nærmeste fremtid.

Guiden
Årets TV-guide er som vanlig basert på tilgjengelig info før magasinet går i trykken. Hver enkelt produsent følger sitt eget lanseringsskjema, og det vil derfor være ulike mengder oppdatert informasjon tilgjengelig for hvert enkelt TV-merke. Følg med på lydogbilde.no for oppdatert info om de ulike TV-produsentene!

Samsung

Koreanske Samsung Electronics er markedslederen innenfor TV-segmentet, og en av de viktigste trendsetterne innen både teknologi og design.

TV-produsenten Samsung nyter stor popularitet her hjemme, ikke bare på grunn av god bildekvalitet og brukervennlighet, men kanskje fremfor alt takket være nyskapende design. I 2014 skal flatskjermen ikke lenger være flat, men buet, om skal tro designteamet hos Samsung.

Samsung benyttet året CES elektronikkmessen i Las Vegas til å vise frem gigantiske, buede Ultra-HD skjermer med tilsvarende astronomiske priser. Hensikten var blant annet å demonstrere fordelene med bueformen, som kommer best frem på store skjermer: Bildet blir mer helomsluttende, med færre refleksjoner fra sidene.

Bueformen introduseres på flere av Samsungs modellserier i 2014, og det samme gjelder bildepaneler med Ultra-HD-oppløsning, som blir tilgjengelig på langt flere modeller enn tidligere.

Som vi allerede vet blir det ikke moro med en 4K-TV uten innhold. Samsung lanserer derfor samarbeid med en rekke innholdsleverandører. Deriblant Netflix, som ruller ut sitt nye 4K-tilbud i første halvdel av 2014.

Oppgradert smart-opplevelse
Samsung har forbedret både smartfinesser og tilkoblingsmuligheter på de nye 2014-modellene. Nær samtlige av TV-ene kommer med en ny ”Smart Control” fjernkontroll med pekefunksjon, som forenkler navigering rundt om i menyer og smartfunksjoner.

TV-ene har dessuten fått økt prosessorkraft, og bildedelen har fått støtte for videokomprimeringen H.265/HEVC. På tilkoblingssiden støtter Samsung nå både HDMI 2.0, USB 3.0 og den mobile overføringsstandarden MHL 3.0. Flere av modellseriene bruker en separat koblingsboks, med kun en enkel kabel mellom boks og TV.

2014 Evolution Kit
Samsung lanserer to oppgraderingskit for eldre smart TV-skjermer i 2014. Den ene for Full HDTVer med intern kortplassering (7 og 8-serien fra 2012/2013), og en for fjorårets Ultra-HD skjermer med separat koblingsboks (F9000). Begge oppgraderer skjermene til 2014 funksjonalitetsnivå, inkludert støtte for HDMI 2.0. Begge kitene kommer også med den nye Smart Control fjernkontrollen.

UN65HU8505_003_R-Perspective_Black_1
HU8505
Arvtageren i Samsungs populære designserie blir selvfølgelig buet. I tillegg får den et Ultra HD bildepanel (3840 x 2160) og kommer med ekstern One Connect-boks med tilkoblinger som støtter HDMI 2.0/HDCP 2.2/MHL 3.0 og HEVC/H.265 videokodeket.

H8005_003_R-Perspective_Black
H8005
Den ”alminnelige” 8-serien H8005 blir buet den også, men her har bildepanelet vanlig Full HD oppløsning, og tilkoblingene sitter internt i selve TV-en. Smartfunksjonaliteten ivaretas med en Quad Core+ prosessor, og Samsung-skjermen har hurtigstartfinessen Instant ON.

U7505_003_R-Perspective_Black
HU7505
I 7505-serien finner vi litt rimeligere Ultra-HD skjermer med tradisjonell flat fasong. Modellutvalget spenner fra 48 og helt opp til 75 tommer, med innebygd støtte for HDMI2.0, HDCP2.2, MHL3.0 og HEVC (H.265).

H7005_003_R-Perspective_Black
H7005
Den alminnelige 7-serien byr på flate skjermer med Full HD oppløsning. Bildekvaliteten skal likevel være utmerket takket være Samsung Ultra Clear bildepanel med den allerede kjente lysstyringsteknikken Micro Dimming Pro. PÅ 7-serien er eksternt videokamera tilleggsutstyr.

 

H6475_004_R-Perspective_Black
H6000
6000-serien er som vanlig fornuftig prisede modeller, som takket være prispress fra de høyere modellseriene er blitt riktig så velutstyrt. 6000-serien inkluderer den nye Smart Control fjernkontrollen med både touch, gyrosensor og akselerometer for en rask og intuitiv betjening av smartfunksjonene.

Pris og tilgjengelighet
Samsungs nye TV-modeller lanseres fra mars/april og utover.

LG

Koreanske LG er fast bestemt på å være teknologiledende i 2014, og lanserer en rekke toppspesifiserte OLED og Ultra-HD baserte TV-modeller.

LG tok regelrett innersvingen på de andre TV-produsentene i fjor, ved å være den første til å tilby en vaskeekte OLED-TV i ordinært salg. Den buede 55EA980W var den desidert heftigste TV-en vi testet i 2013, og det spørs om den ikke beholder den posisjonen et godt stykke ut i 2014 også…

Ved siden av OLED satser LG tungt innen tradisjonelle LED-LCD skjermer, både med og uten 4K/Ultra-HD oppløsning. Alle de nye LG UHD-TVene vil støtte det nye videokodeket HEVC/H.265, som åpner for streaming i 4K kvalitet fra bl.a  Netflix når disse lanserer sin 4K-tjeneste i løpet av året.

webOS
Bildekvaliteten er en ting, men LG har nok også sett behovet for å gi brukermenyene og smart-tjenestene en real ansiktsløftning. Deres nye smart TV-plattform heter webOS, hentet fra det mobile operativsystemet med samme navn. Målet har vært å gjøre TV-opplevelsen så enkel og oversiktlig som mulig.

Det spesielle med webOS er menysystemet, der alt av funksjoner og innhold er organisert i en slags kortstokk. Du trenger bare å bla deg gjennom kortstokken og velge det du vil se nærmere på. TV-opplevelsen blir mer sømløs, og styres med den allerede velkjente pekefjernkontrollen Magic Remote. Det nye operativsystemet blir bare tilgjengelig på utvalgte LG 2014-modeller, noe som dessverre ekskluderer de videreførte OLED-modellene fra 2013.

Modellserier

OLED TV
På CES-messen i Las Vegas viste LG frem en rekke OLED-modeller, deriblant tre stykker (55”, 65”, 77”) med Ultra-HD-oppløsning. Disse ble hevdet å være produksjonsklare modeller, men det gjenstår å se om man faktisk kan kjøpe dem: LG er foreløpig sparsomme med informasjon om pris og tilgjengelighet.

Derimot viderefører LG fjorårets buede modell med Full HD oppløsning, 55EA980V, samt 55EA880V som er en flat TV i en galleriramme med integrerte høyttalere. I tillegg lanserer en ny buet OLED, 55EA970V, med nedskalerte funksjoner som muliggjør en lavere pris.

LG_CES2014_HE_EC980V_77inch_OLED_Ultra-HD_4K_TV_2
UB980V
Dette blir LGs nye toppserie blant LCD-LED TV-er med 4K/60p, og kommer i størrelsene 65, 79, 84 og 98 tommer. Mens fjorårets toppmodeller brukte ekte LED-baklys, blir årets toppserie fra LG basert på vanlig kant-LED teknikk. UB980V-serien leveres forøvrig med den nye webOS smartplattformen, og kommer med TV-mottaker kompatibel med både parabol, kabel og bakkenett.

LG_CES2014_Smart-TV_webOS_1
UB950V
Dette er en ”mellomklasse” serie med Ultra-HD skjermer på 55 og 65 tommer, som har en forventet pris fra cirka 35 000 kr.

UB850V-(1)
UB850V
Dette blir LGs aller rimeligste TV-serie med Ultra-HD oppløsning. Den nye “folkeversjonen” kommer i størrelsene 49 og 55 tommer.

55LB870V-3_1
LB870V
LGs aller beste Full HD serie får toppspesifiserte bildepaneler med LED kantbelysning, og kommer med webOS smartgrensesnitt. Lyddelen er også ekstra påkostet med innebygd lydplanke og ekstra basshøyttaler som skal heve lydkvaliteten betraktelig i forhold til vanlige TV-er.

Pris og tilgjengelighet
Samtlige av LGs nye Ultra HD og OLED-TV-modeller forventes å bli lansert i løpet av første halvår 2014.

OLED TV

 • 55EA980V:  64.150 kr NOK
 • 55EA880V: 64.150 kr NOK
 • 55EA970V : ikke tilgjengelig

Ultra HD TV

 • 65UB980V:   56.603 kr NOK
 • 65UB950V: 47.169 kr NOK
 • 55UB950V:  35.848 kr NOK
 • 55UB850V: 28.301 kr NOK

LED TV

 • 60LB870V:  29.244 kr NOK
 • 55LB870V: 23.584 kr NOK
 • 49LB870V: 18.867 kr NOK

Sony

Flere 4K-modeller, større utvalg av skjermstørrelser, nyskapende design og forbedret lydkvalitet er blant TV-nyhetene Sony har å by på i år.

Mens andre produsenter fokuserer på OLED og gigantiske buede 4K-TVer med astronomiske priser, har Sony valgt å gå finpusse sine eksisterende teknologier. Den japanske produsenten sto for en av fjorårets mest kritikerroste TV-modeller, 4K-serien X9. Ikke overraskende er det nettopp denne suksessen Sony ønsker å bygge videre på i 2014.

Wedge design
Flere av årets nye modeller får nå en ”kileform” der TV-kabinettet går fra syltynt til gradvis tykkere ned mot bunn. Kileformen gir TV-en et lavere tyngdepunkt, som igjen gjør at sokkelen ikke behøver være like kraftig. De små føttene kan monteres enten ytterst på skjermen, eller lengre inn mot midten, avhengig av hvor bredt TV-bord man har.

Høyere ytelse
Sony hevder å ha forbedret fargegjengivelsen både på sine 4K og Full HD-modeller for 2014. Den spesielle panelteknikken Triluminos, som gir TV-ene ytterligere fargenyanser, skal være forbedret med en enda rikere og mer naturlig fargepalett.  I tillegg skal betraktningsvinkelen være bredere, slik at alle i sofaen kan se på uten å oppleve utvaskede farger.

Forbedret lydkvalitet
Sony viderefører sine kraftige, sidemonterte høyttalere på X9005-serien for 2014. De spesielle høyttalerelementene med magnetisk væske er fortsatt i bruk, men er flyttet nedover og får større kabinettvolum takket være kileformen. I tillegg tilbyr Sony nå en trådløs subwoofer, som kan brukes til å utvide bassgjengivelsen på de fleste av 2014-modellene. Dermed behøver man ingen separat lydplanke eller anlegg.

Modellserier

Bravia 85X9505
Den nye referansemodellen 85X9505 er helt flat, og bruker tradisjonell LCD teknikk. Det er imidlertid snakk som en skjerm med ekte LED-baklys, bestående av tusenvis av lysdioder bak skjermen. Vi fikk se Sony-skjermen i aksjon på CES-messen, og den hadde imponerende kontrast og svartnivå.  X95 har kun ordinære innebygde høyttalere, siden Sony forventer at kundegruppen til en slik TV har stort lydanlegg fra før.

Sony 85X9505 ventes ikke før til sommeren, og prisen er foreløpig ukjent.

W95_XDR_Lateral
Bravia X9005
Den kritikerroste X9005-serien består, men har fått ny Wedge design, og oppgraderes med full støtte for HDMI 2.0 og 4K signaler med 60 fps bildefrekvens. Den har også fått et nytt familiemedlem på 79 tommer, i tillegg til 55” og 65”. Den nye serien er kant-LED basert og kommer med«Xtended Dynamic Range» som i praksis betyr forbedret kontrast, lysstyrke og svartnivå samt større fargerom.

pSNYNA-XBR79X900B_main_enh
Sony 79X9005/65X9005/55X9005 lanseres våren/sommeren 2014

Priser: Ennå ikke fastsatt.
Bravia X8505
Rett under X9005-serien kommer den litt enklere X85-serien i 55” og 65”. Disse modellene har en slankere design uten høyttalere på siden, men har ellers mye til felles med X90-serien, inkludert Triluminos bildepanel.
Denne serien vil være et bra alternativ til deg som vil ha skikkelig bildekvalitet,  men har separate høyttalere/lydanlegg fra før.

65X8505 og 55X8505 lanseres våren/sommeren 2014.

Priser: Ennå ikke fastsatt.

W95_Screenfill_Angle_v2-9883
Bravia W955

Dette blir toppmodellen blant Full HD modellene, og følgelig Sonys dyreste serien uten 4K-oppløsning. Den bygger videre på fjorårets W905-serie, med blant annet Triluminos bildepanel og X-Reality Pro bildebehandling, men får også Wedge Design og X-Tended Dynamic Range fra 4K toppmodellene.

65W955 lanseres i juni, mens 55W955 er tilgjengelig fra mars/april.

Priser

 • 55W955: 17.000 NOK
 • 65W955: 22.000 NOK


Bravia W855
Dette blir en ny mellomklasse-serie, som inntil videre bare består av en modell, 60-tommeren 60W855. Den får også Wedge design, men et noe enklere bildepanel uten Triluminos –teknikk. Derimot får den Sonys meget vellykkede X Reality Pro bildebehandling. Dette kan bli en interessant storskjerm for de prisbevisste bildeentusiastene!


60W855 lanseres i april
Pris: 18.000 NOK

Panasonic

Japanske Panasonic forbindes mest med utsøkte plasmaskjermer, men i 2014 satser de utelukkende på LED-LCD fra budsjett til high-end klassen.

2013 ble et litt annerledes år for Panasonic. Etter å ha produsert noen av markedets beste og mest kritikerroste plasmaskjermer gjennom flere år, besluttet de å stoppe produksjonen mot slutten av året(Ingeniørene klarte imidlertid først å lage referanseskjermen TX-P60ZT60, som går ned i historien som Panasonics siste og beste plasma). Fra og med 2014 satses det utelukkende på LCD/LED fra Panasonic sin side, og de virker fast bestemt på å videreføre sine kjerneverdier med naturlig og god bildekvalitet.

Se hva du vil, når du vil
Flere av modellseriene kommer utstyrt med doble TV-mottakere og programkortplasser, som åpner for direkte mottak av bakkenett, kabel og parabol uten separat boks. Panasonics Smart Viera portal gir selvsagt tilgang til populære apps som Netflix. 4K-skjermene fra Panasonic får dessuten en ”4K Online player” med tilgang til videosnutter i Ultra-HD oppløsning.

Panasonic har også forbedret sitt «My Home Screen» menysystem med nye funksjoner og finesser. Årets versjon kalles Life+ Screen hvor det skal bli enda lettere å skreddersy innhold og utseende til ulike brukere. Programmer kan prioriteres ved hjelp av en «Like» knapp, og så vil det komme anbefalinger på startskjermen basert på dine preferanser.

Modellserier

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
AX900
Panasonic utvider sortimentet fra en til to modellserier med 4K i 2014. Øverst på tronen sitter den flunkende nye high-end serien AX900. Utstyrt med et spesielt utvalgt ”Studio Master Color” bildepanel som skal være i stand til å matche fargegjengivelsen til plasma, og i tillegg  gi et ”uovertruffent” svartnivå takket være bruken av ekte LED-baklys. Vi fikk se en prototype av 85AX900 på CES-messen i Las Vegas, og den så meget lovende ut. Serien vil bestå av tre modeller på henholdsvis 55, 65 og 85 tommer.

TX-65AX800E_1jpg
AX800
Dette blir arvtageren til dagens WT600-serie, og utvides til tre størrelser (50”, 58” og 65”) med 4K oppløsning. AX800 har mye til felles med AX900-serien, deriblant Studio Master bildepanel med ekstra god fargegjengivelse, men her er LED-baklyset skiftet ut med mer ordinær LED kantbelysning, som likevel skal kunne gi en viss grad av lokal dimming.

 

TX-60AS800E_2jpg
AS800
Dette blir Panasonics beste TV-serie med vanlig Full HD-oppløsning, og arvtageren til fjorårets WT60-serie. Kanskje mest interessant er det at serien nå utvides med en ny 60” modell i tillegg til 47” og 55”. AS800 serien bruker LCD bildepaneler av typen IPS for best mulig betraktningsvinkel. Skjermene har dessuten 1800Hz bildebehandling med interpolering, og LED kantbelysning med inntil 32 soner som tillater en viss grad av lokal lysstyring.

TX-55AS750E_1jpg
AS750
Panasonics DT60-serie var en populær modell i de litt rimeligere prisklassene. Årets arvtagere bærer navnet AS750 og er fullspekket med mange interessante finesser. Dette blir den rimeligste serien med Twin TV-tuner og doble CAM-kortplasser, inkludert innebygd mottaker for parabol (DVB-S). Bildekvaliteten ivaretas av et IPS LCD/Edge LED bildepanel med 1200Hz Backlight scanning.

Pris og tilgjengelighet
Panasonic AS750, AS800 og AX800 er tilgjengelig fra mai. High-end serien AX900 lanseres sensommeren 2014. Offisielle priser var ikke tilgjengelig da bladet gikk i trykken.

Philips

Philips bygger videre på det de kan best, og har blant annet videreutviklet sitt unike Ambilight-konsept i år. I tillegg lanserer de hele tre nye modellserier med 4K-oppløsning!

Philips TV har de siste årene har blitt produsert av selskapet TP Vision, som har sørget for å opprettholde merkets posisjon som en sterk TV-aktør. Philips leverte noen av de beste TV-ene i 2013, særlig i forhold til pris. I år satser de på å heve ytelsen enda noen hakk, både når det gjelder bildekvalitet, smartfinesser og generell brukervennlighet.

Videreutviklet Ambilight
Omgivelseslyset Ambilight er en av Philips’ unike teknologier. Nesten samtlige av årets modeller får enten tosidig, tresidig eller firesidig Ambilight som lyser opp bakveggen med fargelys som matcher handlingen på skjermen. Med funksjonen Ambilight+Hue kan disse fargene også deles med Philips Hue fargelyspærer rundt om i rommet. Nytt av året er at den trådløse Hue-funksjonaliteten sitter i TV-en, slik at den kan kommunisere direkte og derfor også raskere med lyspærene.

Android-TV
Flere Philips-modeller kommer nå med operativsystemet Android tilpasset for TV-bruk. I kombinasjon med Quad eller Hex Core prosessor og 4GB internminne, skal det gi en potent smart-TV løsning med rikelig datakraft. Du får også et stort utvalg av apper  og spill fra Google Play, som kan styres sammen med trådløse spillkontroller (selges separat). Philips-TVene kan også kommunisere sømløst med smartmobiler og nettbrett som kjører Android, men de kan selvsagt også dele innhold med Apple iOS-enheter og bruke dem som fjernkontroll. TV-ene er heller ikke låst til Android på innhold – mange eksisterende apps, som Netflix og andre tjenester vil være tilgjengelig gjennom den “vanlige” Philips Smart TV-portalen.

Modellserier

PUS9000
I år som tidligere år, vil toppserien fra Philips bære betegnelsen 9000. Stort mer enn det vet vi ikke, annet enn at den vil trolig vil bygge videre på Ultra-HD modellen 65PFL9708 fra fjoråret. Ytterligere fakta om denne må vente til sensommeren 2014, og de nye modellene blir nok å skue på IFA elektronikkmessen i Berlin.

Philips-serie8000
PUS8809
Dette blir en ny Ultra-HD modellserie fra Philips i år, som inntil videre vil bestå av kun en modell: 55-tommeren 55PUS8809 er en ekstra slank 4K TV med tresidig Ambilight og Perfect Pixel Ultra HD bildebehandling som sørger for å oppskalere lavere oppløst materiale til Ultra-HD. Smartopplevelsen og betjening går lynraskt takket være en innebygd Hex Core prosessor. TV-en får også Android operativsystem med tilgang til app-butikken Google Play, som åpner for å laste ned spill og annen moro. 55PS8809 er også utstyrt med doble TV-tunere, deriblant tuner for parabol (DVB-S2).

55PFS8109-sidan
PUS7809
Dette blir den hittil rimeligste Ultra-HD serien fra Philips som kommer i 42, 49 og 55 tommers format. Oppløsningen er også her 3840×2160, men de må nøye seg med litt enklere bildebehandling (Perfect Pixel Precise og 600Hz) enn 8809-serien, samt vanlig tosidig Ambilight og en smart-TV-løsning uten Android om bord.

8109_VoCtrl_Crop_Land_v05

PFS8109
Philips beste TV-modell uten Ultra-HD oppløsning blir en ganske velutstyrt godbit. Den kommer i 48” og 55” størrelser i både hvit og svart utgave, med firesidig Ambilight med i en videreutviklet, enda mer fargesprakende versjon. Bildekvaliteten ivaretas av et LCD-panel med LED-kantbelysning og 800hz bildebehandling. Modellen får også doble TV-mottakere, integrert videokamera og Android operativsystem med quad core prosessor om bord. Se opp for denne!

55PFS7509 front new
PFS7509

Dette er en litt enklere Full HD-serie som like fullt har mye bra utstyr inkludert. Deriblant tresidig Ambilight, og en sylslank ”Frameless” design med knapt synlig kant rundt bildepanelet, som er av kant-LED typen med 800hz bildebehandling. På 7509-serien har Philips også vektlagt ekstra fyldig lyd, i form av en trådløs subwoofer som følger med i pakken.

Priser og tilgjengelighet:
De nye TV-modellene fra Philips har offisiell lansering april 2014

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Mesterklasse fra Panasonic Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Følg Lyd & Bilde