TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Sharp TV gjør comeback i Norden

Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!

forfatter
Publisert 14.06.22 - 15:11

Det har gått en stund siden vi hørte om nytt på TV-fronten fra Sharp, men nå har den japanske merkevaren tilsynelatende gjenoppstått i Norden: Sharp Consumer Electronics kunngjorde i dag den nye EQ-serien, som vil bestå av prisgunstige QLED LCD-skjermer med Android brukergrensesnitt. Det kan bety økt konkurranse for de etablerte TV-produsentene.

ef1bd6f8 a90b 11ec 9b94 529be8b95df3
Sharp EQ series Android TV. (Foto: Sharp)

Sharp EQ-serien: Android-TV med QLED-teknologi

Den nye EQ-serien fra Sharp er basert på Android TV-plattformen, som gir adgang til et bredt utvalg av apper og strømmetjenester.

Foruten Google Assistent stemmestyring, har TV-ene også støtte for gaming-tjenesten Google Stadia som kan strømme spilltitler i 4K HDR.

20331cbc ae7d 11ec 8d99 5a4ae730fab3
Sharps nye EQ-serie har en stram design med enkel aluminiumsramme, og fås i sort (EQ3) og sølv (EQ4) med to forskjellige fronter til de innebygde høyttalerne. (Foto: Sharp)

De nye modellene bruker kjent og kjær teknologi i form av QLED LCD-bildepaneler, der man bruker et fargefilter med kvanteprikker (Quantum Dots) for å utvide fargespekteret. Sharps egen AQUOS Smooth Motion-teknologi (interpolering) skal bidra til glatte bevegelser.

Sharp lover også en god lydopplevelse, og har inngått et samarbeid med amerikanske Harman Kardon om høyttalersystemet i TV-skjermene. De to integrerte høyttalerne skal være spesialutviklet for EQ-serien.

EQ3 75 C4
Lydsystemet i EQ-serien er signert Harman Kardon. (Foto: Sharp)

 

Sharps EQ-serie støtter HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) i tillegg til Dolby Vision HDR-video, og kan dessuten skilte med støtte for lydformatene Dolby Atmos og DTS:X. EQ-serien har dessuten HDMI 2.1, og eARC gir mulighet for 7.1-lyd via for eksempel Dolby Atmos-kompatible lydplanker.

Kan dette være en verdig utfordrer til Philips, Sony, TCL og andre Android TV-produsenter? Det gjenstår å teste!

Pris og tilgjengelighet

Sharp EQ-serien kommer for salg hos blant andre Power og Elon nå i sommer, og vil være er tilgjengelig i følgende skjermstørrelser:

50” (50EQ3/4A): 7.990 kr.
55” (55EQ3/4A): 8.990 kr.
65” (65EQ3/4A): 11.990 kr.
75” (75EQ3/4A): 15.990 kr.

EQ3 75 dimensions
Sharp 75EQ3EA. (Foto: Sharp)

Sharp Android TV, spesifikasjoner:

4K Ultra HD Android TV med Quantum Dot
Aluminiumsramme med ultratynn skjermkant
HDMI 2.1 med eARC og ALLM
Dolby Vision & Dolby Atmos
DTS:X & DTS Virtual:X 3D-lyd
Innebygd høyttalersystem fra harman/kardon
AQUOS UltraClear
AQUOS Smooth Motion
Lyssensor med OPC (Optical Picture Control)

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Mesterklasse fra Panasonic Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Følg Lyd & Bilde