Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Samsung presenterer vårens TV-nyheter

Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.

Skrevet av / Oppdatert: 14.04.21 - 12:00 // Først publisert: 14. apr 2021, kl. 11:00
Samsung presenterer vårens TV-nyheter

I det vi går mot lysere tider, slipper også TV-produsentene løs et skred av nye TV-modeller.  Samsung viste frem årets nyheter allerede i januar, men det er først nå i midten av april vi får se dem på ordentlig: Flere av 2021-modellene har nå landet i butikkhyllene.

Samsung pleier vanligvis å markere Europa-lanseringen med et stort pressearrangement – Samsung EU Forum. Fjorårets samling fant sted på Malta, men i år holder de (av korona-naturlige årsaker) et rent digitalt, teknisk seminar i stedet. Lyd & Bilde er selvsagt til stede!

Samsungs 2021-modeller legger som vanlig vekt på bildekvalitet, smarte funksjoner og spillopplevelser, med TV-skjermer i nær sagt alle størrelser og prisklasser. Blant de mest spennende nyhetene er de nye Neo QLED-TV-ene med MiniLED-teknologi, en finpusset versjon av The Frame, og ikke minst de kolossale MicroLED-skjermene. Og ja, nå kan du også få en Samsung-TV til utendørs bruk på terrassen!

Neo QLED 4K & 8K

Spydspissen i det nye TV-sortimentet blir de nye toppmodellene med MiniLED-teknologi, eller Neo QLED som Samsung har valgt å kalle dem.

MiniLED er en videreutvikling av LCD-TV med direkte LED-baklys slik vi er vant til – forskjellen ligger i selve baklysteknikken, som er vesentlig mer avansert. I stedet for noen hundre individuelle soner med lokal dimming, kan det nå være tusenvis av dem! Dette kan oversettes til langt mer presis lyskontroll og bedre kontrast, men stiller også høye krav til bildeprosesseringen. Derfor har Samsung oppgradert modellene med en ny og ekstra kraftig Neo Quantum Processor med AI oppskalering.

Quantum_Mini_LED_f9dbbbe771 Quantum_Matrix_Technology_Pro_e045b33e80 Quantum_Matrix_Technology_f534eff457 Neo_Quantum_Processor_4_K_0650bd2692
<
>

Forbedrede gaming-finesser

Det å bruke TV-skjermen til gaming, enten det er til konsoller som Xbox og PS5 eller PC, blir stadig mer populært. Samsung har derfor lagt stor vekt på å forbedre TV-skjermenes “spillbarhet”. 2021-modellene får et nytt gaming-vennlig brukergrensesnitt kalt Game Bar, som viser aktuelle innstillinger og gir tilgang til optimaliserte funksjoner. En av disse er Super Ultrawide Gameview som gir mulighet for å endre bildeformatet til 21:9 eller 32:9. Dette gir et bredere synsfelt og vil trolig gå “rett hjem” hos en rekke PC-gamere. Flere av 2021-modellene støtter også AMD FreeSync Premium Pro, som sikrer lav forsinkelse (ned mot 5.8 millieskunder) og glatte bevegelser uten skjermriving.

QN_900_A_S12_S_Game_Bar_3174bb2223 Samsung Game Bar Motion_Xcelerator_Turbo_5109918b2b
<
>
Motion Xcelerator Turbo+ skal sørge for smooth gaming ved 4K/120Hz. Det kan også oppskalere 60Hz-innhold til 120Hz ved hjelp av interpolering. (Foto: Samsung)

Bedre lyd?

Flere av 2021-modellene kommer også med oppgradert lyd, deriblant avansert surroundlyd: Den såkalte Object Tracking Sound /OTS+ er en finesse vi kjenner fra tidligere. Den analyserer lyd- og bildesignalene og bruker strategisk plasserte høyttalere for å skape et større, mer realistisk lydbilde. TV-en kan blant annet spore handlingen på skjermen og gjengir plasseringen av objektene mer presist. Samsungs TV-er kan også spille på lag med lydplankene fra samme produsent: det såkalte Q Symphony utnytter TV-ens egne høyttalere i kombinasjon med lydplankene, mens Spacefit Sound  optimaliserer lyden til rommets akustikk.

Flere av Neo QLED-modellene får såkalt Object Tracking Sound, med ekstra mange høyttalerenheter for å gjengi mer presis surroundlyd. (Foto: Samsung)

 

Her er et utvalg av de nye 2021-modellene:

Samsung QN900A og QN800A

Samsung QN900A. (Foto: Samsung)

MiniLED-teknikken brukes blant annet i Neo QLED-modellene QN900A og QN800A: Dette blir årets flaggskipmodeller med 8K-oppløsning.

Samsung QN95A og QN90A

Samsung QN95A. (Foto: Samsung)

QN95A og QN90A blir toppmodellene med 4K-oppløsning. Forskjellen på disse to er at QN95A har separat koblingsboks (One Connect), mens QN90 har integrerte tilkoblinger.

Samsung QN85A

Samsung QN85A. (Foto: Samsung)

Den mest prisgunstige Neo QLED modellen blir Samsung QN85A. Dette blir arvtageren til den populære testvinneren Q80T fra 2020. Sistnevnte blir tilgjengelig i skjermstørrelser fra 50” og helt opp til 85”.

Ny, slankere versjon av The Frame

First-Look-PR_DL10_The-Frame First-Look-PR_DL9_The-Frame
<
>
Samsung The Frame LS03A (2021). (Foto: Samsung)

Samsungs populære “bilderamme-TV” The Frame får også en ansiktsløfting – eller rettere sagt slankeoperasjon – i år. 2021-modellen er bare halvparten så tykk som forgjengeren: 24,9 millimeter, omtrent samme dybde som en vanlig bilderamme.

Den slankere formfaktoren har også gjort det mulig med nye design på selve innrammingen til The Frame. Samsung tilbyr nye designvarianter kalt Modern og Beveled med skråskjært kant, samt nye fargevalg på rammene.

En ny, smartere versjon av kunstbutikken Art Store kan anbefale ulike kunstverk basert på dine preferanser. Samsung har gjort nye avtaler med NAVA Contemporary og Etsy, som gir tilgang til et større utvalg originale malerier og fotos.

Den reduserte tykkelsen medfører at veggfestet No Gap Wall Mount (kjent fra dagens modeller) ikke passer lengre. Derfor har Samsung utviklet et nytt veggfeste (Slim Fit Wall Mount) til 2021-modellene, som følger med i esken til The Frame.

“My shelf” er en ny hylleløsning for veggmontering av The Frame. (Skjermdump: Youtube/Samsung)

Samsung tilbyr også en ny vri for å installere The Frame: My Shelf er et nytt tilbehør som slippes senere i år. Den lar deg komponere en vegg med personlige detaljer i tilknytning til TV-en, for at den skal passe til innredningen og din personlige stil. My Shelf kan festes til rammestørrelsene 55 tommer, 65 tommer og 75 tommer, og vil være tilgjengelig i fargene beige og hvit.

Samsung-lanseringen sa ikke noe nytt om bildekvaliteten i de nye Frame-modellene, annet enn at de bruker QLED bldepaneler. Vi antar det dreier seg om Dual LED panelene som ble introdusert på 2020-modellene.

The Frame kommer i 32, 43, 50, 55, 65 og 75 tommer.

The Terrace: TV til utendørs bruk

 

SamsungTerraceSoccer SamsungTerraceSoundbar
<
>
Skjermen til The Terrace er beskyttet mot regn og støv, og tåler temperaturer mellom -30 og +50 grader Celsius. (Foto: Samsung)

Snart kan du nyte TV ute på terrassen også: The Terrace er Samsungs første TV for utendørs bruk. Den ble egentlig introdusert i fjor, men nå lanseres den for alvor i Norden også. The Terrace er ekstra værbestandig mot vann og støv (IP55 rating). Skjermen er av type QLED med 4K-oppløsning, med en kraftig lysstyrke på opp mot 2000 nits. Den har også et antirefleks-belegg som sikrer god kontrast i lyse omgivelser.

Terrasse-skjermene får nå også selskap av en matchende lydplanke (Terrace Soundbar HW-LST70T til 9990 kr). Den skal visstnok gi “en dyp og tydelig basslyd fra de innebygde basshøyttalerne.” Den er ellers like beskyttet mot vær og vind som TV-en (IP55) og monteres under TV-en eller festes på veggen.

The Terrace kommer først i 55” og 65” utgave i slutten av april, mens den større 75” ventes til sommeren.

 

MicroLED-TV til hjemmet

Samsung er ekstra stolte av deres nye ultra high-end modeller med MicroLED-teknologi i millionklassen. Disse har tidligere vært sett i form av den moduloppbygde The Wall, men årets nye MicroLED-modeller kommer i ferdigmonterte størrelser.

En fiffig finesse med MicroLED er at storskjermen kan brukes til å se fire ulike videokilder samtidig. På denne måten kan man se ulike sports- og nyhetskanaler samtidig, eller få veiledning mens man spiller konsollspill.

Samsung MicroLED lanseres først i 99” og 110”. En mer kompakt 88-tommer ventes til høsten, mens en enda mindre 76” modell planlegges ”en gang i fremtiden”.

Priser og tilgjengelighet

Flere av Samsungs 2021-modeller er tilgjengelig nå, og vil fortsette å rulles ut i løpet av april/mai.

Veil. priser:

Samsung QE65QN900A (8K): 59.999 kr
Samsung QE65QN800A (8K): 34.999 kr

Samsung QE65QN95A: 29.999 kr
Samsung QE65QN90A: 26.999 kr
Samsung QE65QN85A: 19.999 kr

Samsung The Frame QE32LS03T: 5.999 kr
Samsung The Frame QE43LS03A: 9.999 kr
Samsung The Frame QE50LS03A: 11.999 kr
Samsung The Frame QE55LS03A: 14.999 kr
Samsung The Frame QE65LS03A: 19.999 kr
Samsung The Frame QE75LS03A: 29.999 kr

Samsung The Terrace QE65LS07T: 39.999 kr
Samsung The Terrace QE65LS07T: 49.999 kr
Samsung The Terrace QE75LS07T: 64.999 kr

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen

TCL lanserer ny TV-modell med bred appell

Her er TCL C855

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

Scroll to Top