Rykte: LG slipper større og billigere OLED-TVer i 2021

LG utvider OLED-sortimentet med flere nye modeller i 2021, deriblant en helt ny 83-tommer!
Annonse
Annonse
forfatter

LGs populære OLED-skjermer er kjent for sin kontrastrike bildekvalitet, men også for et relativt begrenset utvalg av skjermstørrelser. OLED-sortimentet var lenge begrenset til 55″, 65″ og 77 tommer. Senere har sortimentet blitt utvidet i begge ender, med en mer kompakt 48-tommer, for ikke å glemme en svindyr 88-tommer med 8K-oppløsning.

Nå er det snart flere OLED-varianter på vei: I forkant av CES-messen i januar har det lekket noen nyheter om hva vi kan vente oss i 2021. Blant disse finner vi en helt ny skjermstørrelse!

83″ 4K OLED

I følge det franske nettstedet AVCesar, som siterer kilder nær LG, vil OLED-sortimentet i 2021 utvides med en helt ny 83 tommers variant med 4K-oppløsning. Dermed kan OLED-teknologien hevde seg i en ny skjermklasse, som lenge har vært dominert av ulike LCD- og QLED-modeller.

Ryktene sier at LG har en 83″ 4K OLED-modell på vei i 2021. Her ser vi for ordens skyld den nåværende toppmodellen med 8K-oppløsning. (Foto: LG)

Den nye skjermstørrelsen kommer som følge av at LG har åpnet en ny OLED-fabrikk i Kina (Guangzhou), med kapasitet for flere skjermvarianter og høyere produksjonsvolum. Det gjør trolig også at vi kan vente oss billigere OLED-skjermer i 2021, skriver AVCesar. Det spekuleres blant annet i om LG vil slippe en ny budsjett-OLED som ligger under dagens BX-modeller i pris.

Introduksjonen av 83″ OLED-TV er utvilsomt gode nyheter for de som ønsker seg den samme kontrastrike bildekvaliteten i et ordentlig stort format. Vi blir heller ikke overrasket om andre produsenter som Sony, Philips, Panasonic, B&O m.fl – som alle henter sine OLED-paneler fra LG Display – også vil ta i bruk den nye skjermstørrelsen på sine egne modeller: Det betyr i så fall et langt større utvalg av OLED-skjermer neste år. Og hvem vet, kanskje dette også kan bidra til å gjøre neste generasjons 77″ modeller litt billigere?

Vi forventer mer offisiell info fra LG under CES elektronikkmessen i Las Vegas i januar, så bare følg med!

Les også
LGs flaggskip-TV er en 8K OLED på steroider! LG har tatt sin beste OLED-TV, blåst den opp til 88 tommer og kvesset oppløsningen til 8K. Resultatet er som man kan forvente, magisk!

 

/registrer deg for å lese denne artikkelen gratis

Vennligst bekreft før registrering

Jeg godtar Lyd & Bildes vilkår og betingelser. Jeg ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon. Dette kommer kun noen få ganger i måneden. Du kan melde deg av når som helst.

eller registrer med e-post

Glemt ditt passord? Tast inn din e-post og du vil motta en link hvor du kan lage nytt passord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter