Nyhet

Rykte: LG slipper større og billigere OLED-TVer i 2021

LG utvider OLED-sortimentet med flere nye modeller i 2021, deriblant en helt ny 83-tommer!
forfatter

LGs populære OLED-skjermer er kjent for sin kontrastrike bildekvalitet, men også for et relativt begrenset utvalg av skjermstørrelser. OLED-sortimentet var lenge begrenset til 55″, 65″ og 77 tommer. Senere har sortimentet blitt utvidet i begge ender, med en mer kompakt 48-tommer, for ikke å glemme en svindyr 88-tommer med 8K-oppløsning.

Nå er det snart flere OLED-varianter på vei: I forkant av CES-messen i januar har det lekket noen nyheter om hva vi kan vente oss i 2021. Blant disse finner vi en helt ny skjermstørrelse!

83″ 4K OLED

I følge det franske nettstedet AVCesar, som siterer kilder nær LG, vil OLED-sortimentet i 2021 utvides med en helt ny 83 tommers variant med 4K-oppløsning. Dermed kan OLED-teknologien hevde seg i en ny skjermklasse, som lenge har vært dominert av ulike LCD- og QLED-modeller.

Ryktene sier at LG har en 83″ 4K OLED-modell på vei i 2021. Her ser vi for ordens skyld den nåværende toppmodellen med 8K-oppløsning. (Foto: LG)

Den nye skjermstørrelsen kommer som følge av at LG har åpnet en ny OLED-fabrikk i Kina (Guangzhou), med kapasitet for flere skjermvarianter og høyere produksjonsvolum. Det gjør trolig også at vi kan vente oss billigere OLED-skjermer i 2021, skriver AVCesar. Det spekuleres blant annet i om LG vil slippe en ny budsjett-OLED som ligger under dagens BX-modeller i pris.

Introduksjonen av 83″ OLED-TV er utvilsomt gode nyheter for de som ønsker seg den samme kontrastrike bildekvaliteten i et ordentlig stort format. Vi blir heller ikke overrasket om andre produsenter som Sony, Philips, Panasonic, B&O m.fl – som alle henter sine OLED-paneler fra LG Display – også vil ta i bruk den nye skjermstørrelsen på sine egne modeller: Det betyr i så fall et langt større utvalg av OLED-skjermer neste år. Og hvem vet, kanskje dette også kan bidra til å gjøre neste generasjons 77″ modeller litt billigere?

Vi forventer mer offisiell info fra LG under CES elektronikkmessen i Las Vegas i januar, så bare følg med!

LGs flaggskip-TV er en 8K OLED på steroider! LG har tatt sin beste OLED-TV, blåst den opp til 88 tommer og kvesset oppløsningen til 8K. Resultatet er som man kan forvente, magisk!

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.