Search
Generic filters

RiksTV starter forfra

Ny funksjon fra RiksTV lar deg starte direktesendte TV-programmer fra begynnelsen igjen.

Du kjenner garantert igjen situasjonen: Du kommer hjem fra jobb, skole eller trening, slenger deg ned på sofaen og skrur på TV-en, men favorittprogrammet har allerede begynt for lenge siden. Da er det ofte mer fristende å svitsje over til YouTube eller andre streamingtjenester hvor sendingen alltid starter fra begynnelsen.

Dette har RiksTV villet gjøre noe med, og i dag lanserte de en utvidelse av sin app for iPad hvor man kan gjøre nettopp dette.

TV over internett
RiksTVstartforfra2

Teknisk sett dreier det seg om en assosiert IP streaming-kanal, hvor kundens smartboks og iPad er koblet opp mot hverandre over internett. Når man velger å starte et program forfra ved å taste start-forfra knappen på sin iPad, instruerer iPaden Smartboksen til å tune til starten av programmet. Boksen bytter da over fra direktesendt TV via bakkenettet, og over til en internett-streaming kanal.

Ettersom det her er snakk om en IP-streaming-kanal ligger det i kortene at Smartboksen må være koblet til internett. Man behøver også en iPad til å fjernstyre funksjonene (en beta-versjon av appen for Android er også tilgjengelig).

22 kanaler til å begynne med
RiksTV har gjort en avtale med en rekke av kringkasterne i deres hovedprodukt RiksPakken, som lar deg skru på TV-en, og «spole» opptil to timer tilbake for å få med deg det du har gått glipp av. Tjenesten er fritt tilgjengelig på de kanalene RiksTV har avtale med, uansett hvilket program som sendes.

– Foreløpig har vi fått til dette med 22 av kanalene vi distribuerer. NRK-kanalene, TV 2-kanalene, TVNorge-kanalene og en rekke av de andre. Fortsatt gjenstår MTG-kanalene og noen til, men vi håper disse skal være på plass om ikke alt for lenge, sier RiksTVs informasjonssjef, Jens-Petter Gjelseth.

– Hva skal til for å kunne gjøre dette?
– Du må, som abonnent av hovedproduktet RiksPakken ha en SMART-mottaker med internettforbindelse og i tillegg ha lastet ned og logget inn på RiksTV-appen. Dette er enkelt, sier Gjelseth.

Gjelseth presiserer også at man med RiksTV-appen har flere muligheter enn den 2 timer lange buffer-funksjonen som nå er lansert.

rikstv-ipad-mainmenu
– Har du lastet ned RiksTV-appen har du også flere andre muligheter som gir deg oversikt og kontroll over TV-hverdagen. Du kan finne de programmene du vil se gjennom oppsatte kategorier, film, sport etc. Du kan programmere opptak fra mobil og nettbrett hvor du enn måtte befinne deg.
– Du kan bli minnet om når favorittprogrammene dine starter – og ta opp programmene du ønsker fra hvor du vil med fjernstyrte opptak. I tillegg kan du legge fra deg fjernkontrollen og styre TV-en fra iPad eller iPhone – skifte kanal – pause – spole – og justere volum.
– Og sist men ikke minst: Finn og lei film – direkte fra appen, sier Jens-Petter Gjelseth.

«Start forfra» funksjonen er tilgjengelig for RiksTV-abonnenter fra og med i dag.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!