Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CES 2023: Relumino – Samsung lanserer TV for svaksynte

En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.

Skrevet av / 10.01.23 - 12:15
CES 2023: Relumino – Samsung lanserer TV for svaksynte

Samsungs budskap på CES i år var å gjøre forbrukernes liv enklere og “bringe ro til vår tilkoblede verden”. De har tilbydd den synsforsterkende appen Relumino til VR-brillene sine i noen år, og på CES 2023 lanserte de en lignende finesse til TV-ene sine.

Les også Nå kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify gir overraskende muligheter - en slags "Ambilight" for Samsung TV?
Les også Større OLED-skjermer fra Samsung Samsung viser frem både Neo QLED, Micro LED og OLED TV-er i Las Vegas, inkludert en ny 77-tommer!

Samsung Relumino Mode: egen bildemodus for svaksynte

TV-ene blir stadig mer avanserte og får bedre bildekvalitet, og tilgangen på spennende underholdning er nær sagt endeløs. Men det er ikke alle som får like stor glede av dette: For en svaksynt person kan det være vanskelig for å tyde detaljene i mørke bilder, eller forstå handlingen i scener med dunkel belysning og svak kontrast.

Relumino Mode er en egen bildemodus som er spesielt tilpasset svaksynte. Når denne bildemodusen aktiveres, fremhever den konturer, linjer og farger som gjør bildet enklere å tyde.

For en person med normalt syn kan det minne om et tegnefilmaktig filter, men for en person med nedsatt syn kan dette være akkurat det man trenger å tyde og forstå handlingen.

Relumino Mode kommer til Samsungs Neo QLED 8K og 4K TV-er senere i år. 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

The Frame får ny innramming

8K-oppløsning, sa du? Denne har 16K!

Bang & Olufsens lanserer sin største TV noensinne

Samsung MicroLED: Blendende bildekvalitet, men det koster ...

Sniktitt på TCLs nye TV-er i Stockholm

Har du råd til denne?

Scroll to Top