TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Relumino – Samsung lanserer TV for svaksynte

En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.

forfatter
Publisert 10.01.23 - 12:15

Samsungs budskap på CES i år var å gjøre forbrukernes liv enklere og «bringe ro til vår tilkoblede verden». De har tilbydd den synsforsterkende appen Relumino til VR-brillene sine i noen år, og på CES 2023 lanserte de en lignende finesse til TV-ene sine.

Les også Nå kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify gir overraskende muligheter - en slags "Ambilight" for Samsung TV?
Les også Større OLED-skjermer fra Samsung Samsung viser frem både Neo QLED, Micro LED og OLED TV-er i Las Vegas, inkludert en ny 77-tommer!

Samsung Relumino Mode: egen bildemodus for svaksynte

TV-ene blir stadig mer avanserte og får bedre bildekvalitet, og tilgangen på spennende underholdning er nær sagt endeløs. Men det er ikke alle som får like stor glede av dette: For en svaksynt person kan det være vanskelig for å tyde detaljene i mørke bilder, eller forstå handlingen i scener med dunkel belysning og svak kontrast.

Relumino Mode er en egen bildemodus som er spesielt tilpasset svaksynte. Når denne bildemodusen aktiveres, fremhever den konturer, linjer og farger som gjør bildet enklere å tyde.

For en person med normalt syn kan det minne om et tegnefilmaktig filter, men for en person med nedsatt syn kan dette være akkurat det man trenger å tyde og forstå handlingen.

Relumino Mode kommer til Samsungs Neo QLED 8K og 4K TV-er senere i år. 

https://youtu.be/dhEt26mGMUc

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Bilder i studiokvalitet Panasonic LZ1500E gir imponerende kontrastrike og fargepresise bilder, og er noe av det nærmeste vi kommer en studiomonitor til hjemmebruk. En TV for de virkelig kresne!
lbpluss
Samsung Relumino En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.
lbpluss
Trådløs OLED-TV fra LG Ny toppmodell med trådløs videooverføring. 
lbpluss
Nå kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify gir overraskende muligheter - en slags "Ambilight" for Samsung TV?
lbpluss
Panasonic lanserer nytt OLED-flaggskip Med kraftig forbedret lysstyrke og ny "Filmmaker mode" kan dette bli en lekkerbisken for filmentusiastene.
Følg Lyd & Bilde