Potente plasmaer fra Samsung

Samsungs nye plasmaer for 2013 ser ut til å bli et spennende valg for bildepetimeterne.
Annonse
Annonse
forfatter

Samsung fokuserer i år som tidligere år, aller mest på design og linjelekre LED-TVer. Men heldigvis skjer det litt på plasmafronten også.

Mange entusiaster foretrekker fortsatt bildekvaliteten fra en god plasmaskjerm, som er i stand til å gi rikere fargegjengivelse og dypere svartnivå enn en typisk LCD-skjerm. De nye Samsung-plasmaene kan derfor være et spennende «pose og sekk» alternativ med både flott design og høy ytelse.

Plasmaserien PDP 8500 er utstyrt med akkurat de samme smartfinessene som LED-seriene fra Samsung, inkludert kraftige Quad Core prosessorer og oppdaterte smart-tjenester. Designmessig er de identiske med Samsungs nye F8500 serie LED. Her er det imidlertid kun bildet som skal være blikkfang, derfor har plasmamodellene en mer diskré, mørk grå utførelse.

P1000644r

En plasma vil aldri kunne bli like energieffektiv som en LED-skjerm. Samsung har derfor fokusert mer på å skvise mest mulig lysstyrke ut av plasmapanelene sine. Resultatet skal være mer enn fordoblet lysstyrke sammenlignet med fjorårets modeller. Og mut fra det vi fikk se på Samsungs utstilling i Monaco, er det ingen tvil om at lysstyrken er imponerende.

P1000645r

Samsung-plasmaene på henholdsvis 51″ og 64″ ga mer enn tilstrekkelig lysstyrke i den allerede kraftig opplyste messehallen. I tillegg virker det nye kontrastfilteret foran skjermen meget effektivt når det gjelder å redusere refleksjoner og lysinnslipp. Svartnivået var det vanskeligere å bedømme i den lyse salen, men også dette så lovende ut. Vi ser derfor frem til å sette de nye Samsungs-modellene opp mot konkurrent Panasonics kommende plasmaer for 2013!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.