Potente plasmaer fra Samsung

Samsungs nye plasmaer for 2013 ser ut til å bli et spennende valg for bildepetimeterne.
Annonse
Annonse
forfatter

Samsung fokuserer i år som tidligere år, aller mest på design og linjelekre LED-TVer. Men heldigvis skjer det litt på plasmafronten også.

Mange entusiaster foretrekker fortsatt bildekvaliteten fra en god plasmaskjerm, som er i stand til å gi rikere fargegjengivelse og dypere svartnivå enn en typisk LCD-skjerm. De nye Samsung-plasmaene kan derfor være et spennende “pose og sekk” alternativ med både flott design og høy ytelse.

Plasmaserien PDP 8500 er utstyrt med akkurat de samme smartfinessene som LED-seriene fra Samsung, inkludert kraftige Quad Core prosessorer og oppdaterte smart-tjenester. Designmessig er de identiske med Samsungs nye F8500 serie LED. Her er det imidlertid kun bildet som skal være blikkfang, derfor har plasmamodellene en mer diskré, mørk grå utførelse.

P1000644r

En plasma vil aldri kunne bli like energieffektiv som en LED-skjerm. Samsung har derfor fokusert mer på å skvise mest mulig lysstyrke ut av plasmapanelene sine. Resultatet skal være mer enn fordoblet lysstyrke sammenlignet med fjorårets modeller. Og mut fra det vi fikk se på Samsungs utstilling i Monaco, er det ingen tvil om at lysstyrken er imponerende.

Annonse

P1000645r

Samsung-plasmaene på henholdsvis 51″ og 64″ ga mer enn tilstrekkelig lysstyrke i den allerede kraftig opplyste messehallen. I tillegg virker det nye kontrastfilteret foran skjermen meget effektivt når det gjelder å redusere refleksjoner og lysinnslipp. Svartnivået var det vanskeligere å bedømme i den lyse salen, men også dette så lovende ut. Vi ser derfor frem til å sette de nye Samsungs-modellene opp mot konkurrent Panasonics kommende plasmaer for 2013!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sonos Sub er tilbake i tredje generasjon, nå også med mulighet til å bruke to subwoofere i samme rom. Vi har testet!
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Sony FE 14mm F1.8 GM
Kjenner du noen som er hekta på Lego-Mario? Nå får han selskap av broren Luigi.
Nå kan du snart bestille Volkswagen ID.4 med firehjulstrekk. Og kanskje oppgradert stereo?
Fitbit lanserer nå Luxe, et praktisk og stilig aktivitetsarmbånd som skal hjelpe deg med å ta godt være på helse og velvære.
Samsungs nye TV-tjeneste byr på direktesendte TV-kanaler helt gratis.
Velkommen til Utmark: Briljant sort komedie eller banal russerevy?
Ikke faststoffbatteri, men en viktig modell likevel.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR
Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
I dag er det 10 år siden verdens største TV-serie hadde premiere.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.