TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Philips selger tv-produksjonen

Helt slutt blir det ikke, men Philips har bestemt seg for å selge 70 prosent av andelen i tv-divisjonen til kinesiske TPV, og flytter produksjonen til  Kina. Philips beholder med andre ord 30 prosent andel av joint-venture selskapet TPV og Philips starter opp.

Philips toppsjef Frans van Houten sa til bloomberg.com at Philips har slitt med å tjene penger på tv-produksjonen, og nå skal satse mer på produkter til healthcare-produkter, belysning og hygieneprodukter.

For noen år siden solgte Philips produksjonen av PC-skjermer til TPV, som stadig selges under Philips-navnet, og det er ventet at tv-ene TPV skal produsere vil hete Philips også i fremtiden.

I 2009 la Pioneer ned tv-produksjonen, siden har flere småprodusenter forsvunnet fra markedet, men nye har kommet til.

Det har vært vanskelig å tjene penger i tv-markedet, med mindre man har hatt store volumer, noe bare de store tv-gigantene har klart å opprettholde de senere årene.

Se intervjuet med Van Houten her.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.