Panasonics 2018 4K LCD-TVer har HDR10+

Panasonics nye LCD-toppmodeller frister med superslank design, bedre bildekvalitet med HDR10+, og ikke minst mulighet for stemmestyring via Google Assistant og Amazon Alexa.
Annonse
Annonse
forfatter

Lyd & Bilde er til stede på solrike Mallorca, hvor Panasonics årlige Europa-lansering gikk av stabelen i dag. Den tradisjonsrike japanske produsenten feirer 100 år i år!

Panasonic hadde allerede røpet litt om sine TV-planer under CES-messen i Las Vegas. Her lanserte de blant annet sine nye OLED-toppmodeller FZ950 og FZ800, som bruker OLED-panel fra LG kombinert med Panasonics avanserte bildebehandling.

Nye 2018 LCD-modeller

Under sin 100-års feiringen på Mallorca var det imidlertid mer fokus på tradisjonell LCD. Panasonic hadde stor suksess med toppmodeller som 65EX780 og 75EX780 så vel som den rimeligere EX700-serien i 2017, og det er disse man nå bygger videre på.

Annonse

Samtlige av de nye LCD-modellene får en slank og lekker design. Bildekvaliteten skal (selvfølgelig) også være kraftig forbedret, takket være kraftigere bildeprosessering og mer nøyaktig dimming av baklyset. Her passer det å nevne at samtlige av modellene er av typen Edge LED (kant-LED). Det blir altså ingen toppmodell med direkt LED-baklys a la Viera TX-65DX900 i år heller.

HDR10+

Samtlige av de nye LCD-modellene har imidlertid fått en viktig oppgradering, i form av HDR10+. Dette er en videreutvikling av dagens HDR-format, og en direkte konkurrent til Dolby Vision. I likhet med Dolby bruker man dynamiske metadata for å gjengi HDR-filmer med et bredere spenn av kontrast fra scene til scene. Panasonic har slått seg sammen med TV-produsenter som Samsung og Philips, så vel som innholdsleverandører 20th Century Fox og Amazon for å gi den nye standarden fotfeste i markedet. Populære The Grand Tour (med de tidligere Top Gear profilene Clarkson, Hammond og May) er en av seriene som nå kan streames i HDR10+ kvalitet.

 

Panasonics 2017-modeller var de aller raskeste TV-ene vi testet med tanke på input lag (forsinkelse). Gaming-entusiaster kan glede seg over at input lag skal være ytterligere forbedret på 2018-modellene, med en ny Gaming Mode som støtter 4K og HDR.

Panasonic FX700

Stemmestyring?

Annonse

Under presentasjonen i Mallorca hintet Panasonic også om en mulig firmware-oppgradering i løpet av 2018, som kan gjøre de nye modellene kompatible med stemmestyring fra Google (Assistant) og Amazon (Alexa). I skrivende stund er det imidlertid ingen planer om lansering av disse på nordiske språk.

 

 

FX780

Panasonic FX780

Dette blir Panasonics nye flaggskip med LCD-teknologi. FX780 har en påkostet, OLED-inspirert design med glassramme. TV-en ser riktig lekker ut, og Panasonic har lagt vekt på et rent og ryddig utseende fra alle vinkler, med tilkoblingene skjult bak deksler.

På bildesiden kan FX780 skilte med et ”Pro Cinema” LCD-panel kombinert med den kraftige HCX bildeprosessoren (den samme som sitter i OLED-toppmodellene FXZ950 og FZ800).

Annonse

FX780 blir tilgjengelig i 75”, 65”, 55” og 49” størrelse. Prisene er foreløpig ikke bekreftet.

 

 

FX740

Panasonic FX740

Mellom-modellen har det samme ”Art & Interior 360° all-glass design” som FX780, i tillegg til forbedret dimme-teknikk og HDR10+.

 

Annonse

FX740 blir tilgjengelig i 65”, 55” og 49” størrelse. Prisene er foreløpig ikke bekreftet.

 

 

 

FX700

Panasonic FX700

FX700 tilbyr mange av de samme nyvinningene som FX780 og FX740, bare i en enklere innpakning som er mindre påkostet kosmetisk sett. Her er rammen i metall, og man kan velge å plassere føttene smalt eller bredt avhengig av sin egen TV-reol.

Annonse

 

FX700 blir tilgjengelig i 65”, 55” og 49” størrelse. Prisene er foreløpig ikke bekreftet.

 

FX600

Panasonic FX600

 

Dette blir Panasonics innstegsmodeller for 2018, som kan skilte med 4K-oppløsning, HDR-støtte (men uten utvidet fargerom) samt stilig design i en rimelig pakke.

Annonse

 

FX740 blir tilgjengelig i 65”, 55”, 49” og 43” størrelse. Prisene er foreløpig ikke bekreftet.

 

 Artikkelen oppdateres!

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.