Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Panasonic: Mer lyssterke plasmaer

Panasonics nye plasmaer havner litt i skyggen av OLED på CES-messen, men lever fortsatt i beste velgående.

Skrevet av / 11.01.12 - 01:40
Panasonic: Mer lyssterke plasmaer

Panasonics pressekonferanse etterlot TV-kåte journalister med et spørsmåltegn i ansiktet, da det ble snakket lite om nye TV-modeller og desto mer om Panasonics grønne profil, solcellepaneler(!) og sponsing av NBCs dekning av OL i London. Her har tydeligvis Panasonics nordamerikanske avdeling fått styre showet…

Fortvilelsen forsvant imidlertid etter at vi bedrev litt gravende journalistikk på Panasonics egen messestand. Her står de nye plasmaseriene ST50, GT50 og VT50 utstilt. Panasonic har som vanlig finpusset på designen og forbedret bildekvaliteten ytterligere.

Toppserien VT50 får et nytt Infinite Black Ultra panel med et Louver filter som minimerer reflekser i dagslys. Dette så ut til å fungere ganske effektivt av det vi kunne se på messen. Et annet inntrykk er at lysstyrken er vesentlig forbedret.

Det er slett ikke lett for en plasma å skinne om kapp med lyssterke LED og OLED-skjermer på et flombelyst messegulv, men de nye skjermene ser ut til å klare seg ganske bra. Hvordan har de fått de til? Jo, ved å legge til mer grønt!

Panasonics representant kunne fortelle at man har optimert fosforcellene for primærfargene rød grønn og blå, hvor den grønne fosfordelen har fått større plass. Økningen av grønt fosfor skal ikke påvirke fargebalansen som sådan, men øker den maksimale lysstyrken fra panelet med opptil 50%. Kanskje var det denne «grønne profilen» Panasonic burde snakket mer om på pressekonferansen…

I tillegg til økt lysstyrke har man også jobbet med panelhastigheten for å oppnå enda jevnere bevegelser. Dette er et område vi husker ble vesentlig forbedret i forrige generasjon fra VT20 til VT30. Nå skal Panasonic ha klart å gjøre panelene enda raskere med teknikken 2500 Focus Field Drive.

Størrelsen på Panasonic-modellene forblir den samme som forrige generasjon VT30, med 65 tommer som foreløpig største modell. Imidlertid kan det se ut til at også ST og GT-seriene nå får egne, og dermed også rimeligere, 65-tommers modeller.

Mange lurer sikkert på hvorfor Panasonic hopper fra 30 til 50 i modellbetegnelsene? Svaret er at tallet 4 har lik uttale som død på japansk, og derfor unngås i en rekke sammenhenger, enten det er flysetenummer eller navn på en TV.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top