Panasonic: Mer lyssterke plasmaer
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Panasonic: Mer lyssterke plasmaer

Panasonics nye plasmaer havner litt i skyggen av OLED på CES-messen, men lever fortsatt i beste velgående.

forfatter
Publisert 11.01.12 - 01:40

Panasonics pressekonferanse etterlot TV-kåte journalister med et spørsmåltegn i ansiktet, da det ble snakket lite om nye TV-modeller og desto mer om Panasonics grønne profil, solcellepaneler(!) og sponsing av NBCs dekning av OL i London. Her har tydeligvis Panasonics nordamerikanske avdeling fått styre showet…

Fortvilelsen forsvant imidlertid etter at vi bedrev litt gravende journalistikk på Panasonics egen messestand. Her står de nye plasmaseriene ST50, GT50 og VT50 utstilt. Panasonic har som vanlig finpusset på designen og forbedret bildekvaliteten ytterligere.

Toppserien VT50 får et nytt Infinite Black Ultra panel med et Louver filter som minimerer reflekser i dagslys. Dette så ut til å fungere ganske effektivt av det vi kunne se på messen. Et annet inntrykk er at lysstyrken er vesentlig forbedret.

Det er slett ikke lett for en plasma å skinne om kapp med lyssterke LED og OLED-skjermer på et flombelyst messegulv, men de nye skjermene ser ut til å klare seg ganske bra. Hvordan har de fått de til? Jo, ved å legge til mer grønt!

Panasonics representant kunne fortelle at man har optimert fosforcellene for primærfargene rød grønn og blå, hvor den grønne fosfordelen har fått større plass. Økningen av grønt fosfor skal ikke påvirke fargebalansen som sådan, men øker den maksimale lysstyrken fra panelet med opptil 50%. Kanskje var det denne «grønne profilen» Panasonic burde snakket mer om på pressekonferansen…

I tillegg til økt lysstyrke har man også jobbet med panelhastigheten for å oppnå enda jevnere bevegelser. Dette er et område vi husker ble vesentlig forbedret i forrige generasjon fra VT20 til VT30. Nå skal Panasonic ha klart å gjøre panelene enda raskere med teknikken 2500 Focus Field Drive.

Størrelsen på Panasonic-modellene forblir den samme som forrige generasjon VT30, med 65 tommer som foreløpig største modell. Imidlertid kan det se ut til at også ST og GT-seriene nå får egne, og dermed også rimeligere, 65-tommers modeller.

Mange lurer sikkert på hvorfor Panasonic hopper fra 30 til 50 i modellbetegnelsene? Svaret er at tallet 4 har lik uttale som død på japansk, og derfor unngås i en rekke sammenhenger, enten det er flysetenummer eller navn på en TV.

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend