Search
Generic filters

Panasonic: Mer lyssterke plasmaer

Panasonics nye plasmaer havner litt i skyggen av OLED på CES-messen, men lever fortsatt i beste velgående.

Panasonics pressekonferanse etterlot TV-kåte journalister med et spørsmåltegn i ansiktet, da det ble snakket lite om nye TV-modeller og desto mer om Panasonics grønne profil, solcellepaneler(!) og sponsing av NBCs dekning av OL i London. Her har tydeligvis Panasonics nordamerikanske avdeling fått styre showet…

Fortvilelsen forsvant imidlertid etter at vi bedrev litt gravende journalistikk på Panasonics egen messestand. Her står de nye plasmaseriene ST50, GT50 og VT50 utstilt. Panasonic har som vanlig finpusset på designen og forbedret bildekvaliteten ytterligere.

Toppserien VT50 får et nytt Infinite Black Ultra panel med et Louver filter som minimerer reflekser i dagslys. Dette så ut til å fungere ganske effektivt av det vi kunne se på messen. Et annet inntrykk er at lysstyrken er vesentlig forbedret.

Det er slett ikke lett for en plasma å skinne om kapp med lyssterke LED og OLED-skjermer på et flombelyst messegulv, men de nye skjermene ser ut til å klare seg ganske bra. Hvordan har de fått de til? Jo, ved å legge til mer grønt!

Panasonics representant kunne fortelle at man har optimert fosforcellene for primærfargene rød grønn og blå, hvor den grønne fosfordelen har fått større plass. Økningen av grønt fosfor skal ikke påvirke fargebalansen som sådan, men øker den maksimale lysstyrken fra panelet med opptil 50%. Kanskje var det denne «grønne profilen» Panasonic burde snakket mer om på pressekonferansen…

I tillegg til økt lysstyrke har man også jobbet med panelhastigheten for å oppnå enda jevnere bevegelser. Dette er et område vi husker ble vesentlig forbedret i forrige generasjon fra VT20 til VT30. Nå skal Panasonic ha klart å gjøre panelene enda raskere med teknikken 2500 Focus Field Drive.

Størrelsen på Panasonic-modellene forblir den samme som forrige generasjon VT30, med 65 tommer som foreløpig største modell. Imidlertid kan det se ut til at også ST og GT-seriene nå får egne, og dermed også rimeligere, 65-tommers modeller.

Mange lurer sikkert på hvorfor Panasonic hopper fra 30 til 50 i modellbetegnelsene? Svaret er at tallet 4 har lik uttale som død på japansk, og derfor unngås i en rekke sammenhenger, enten det er flysetenummer eller navn på en TV.

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.