Panasonic klar for Netflix 4K

Netflix i 4K-versjon blir nå tilgjengelig på Panasonics 4K TV-er gjennom en firmware-oppgradering.
forfatter

Det manglet ikke på lovord da vi testet Panasonics junior-toppmodell 65AX800E tidligere i år. Andregenerasjons 4KTV fra Panasonic utgjorde en stor forbedring i bildekvalitet mot fjorårets toppmodell WT600. I bunn og grunn var det kun en finesse vi savnet hos Panasonic-skjermen: Muligheten til å nyte ekte 4K bildekvalitet via  Netflix.

Panasonic AX800
Panasonic AX800

4K-versjonen av Netflix krever imidlertid støtte for videokodeket HEVC, og det var ennå ikke på plass da vi testet AX800. Men kanskje det ville komme etterhvert? I begynnelsen var meldingen at en slik oppgradering var «umulig». Men etter lengre tids dialog mellom Netflix og Panasonic har man nå lykkes med å rette opp i mangelen.

Netflix 4K er tilgjengelig fra og med i dag via en firmware-oppgradering til AX800-serien, mens den nye toppmodellen AX900 leveres med Netflix 4K fra starten. Oppgraderingen innbefatter dessverre ikke Panasonics rimeligere 4K-modell, AX630.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.