Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Panasonic går i Netflix-modus

Panasonics kommende OLED-skjermer vil støtte Netflix Calibrated Mode.

Skrevet av / 26.06.19 - 11:10
Panasonic går i Netflix-modus

Panasonics OLED-skjermer for 2019 nærmer seg butikkhyllene. Årets nye modeller kan blant annet skille med enda bredere støtte for ulike videoformater, deriblant Dolby Vision, for første gang i en Panasonic TV. Men det stopper ikke der…

Netflix Calibrated Mode

Netflix Calibrated Mode sikrer mest mulig presis bildekvalitet fra streaming-giganten.

I dag kunngjorde Panasonic at deres OLED-modeller også vil støtte Netflix Calibrated Mode ved lansering. Dette er Netflix sin «egen» bildemodus som sikrer at bildekvaliteten kommer ut akkurat slik produsenten/regissøren har tiltenkt, eller «as the director intended» som det så fint heter. For eksempel er Duffer-brødrene, som står bak Netflix-suksessen Stranger Things, svært opptatt av at serien presenteres på riktig måte.

Ett trykk på Netflix Calibrated Mode skrur av all unødvendig bildebehandling (inkludert den forhatte interpolering/bevegelsesutjevning eller «såperoperamodus» som mange kaller det) og sikrer et mest mulig nøytralt bilde.

Naturlig bildekvalitet har vært Panasonics mantra i årevis, og deres OLED-modeller er noen av de mest nøytrale vi har hatt på testbenken, med en fargepresisjon som ligner profesjonelle studiomonitorer. Nettopp derfor er det litt usikkert hva en egen Netflix-modus kan tilføre av presisjon eller bedre bildekvalitet, kontra for eksempel «vanlig» Dolby Vision eller Kino-modus. Våre egne test-erfaringer så langt er at det gir relativt liten forskjell på en allerede «velskrudd» TV. Men det kan jo likevel være greit å ha valgmuligheten, særlig hvis man vil slippe å fikle med innstillinger?

Panasonic-modellene som vil støtte Netflix Calibrated Mode heter GZ2000, GZ1000 og GZ950.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

Lyd & Bilde
Scroll to Top