OLED-TV fra Panasonic

Panasonics neste toppmodell blir trolig en TV med OLED-teknikk.

Skrevet av / 26.02.15 - 12:42
OLED-TV fra Panasonic

Under sin årlige minimesse Panasonic Convention som gikk av stabelen i Frankfurt denne uken, viste den japanske produsenten frem sin nye TV-lineup for 2015. Her sto LED-LCD tver med 4K oppløsning for en dominerende del av sortimentet.

Noen direkte arvtager til dagens toppmodell, den kritikerroste AX900-serien, ble imidlertid ikke lansert. Derimot viste Panasonic frem en ny 65″ OLED med 4K oppløsning (3840 x 2160). Bildekvaliteten var virkelig i en klasse for seg, med fascinerende naturtro farger og sterk kontrast.

TV-en er foreløpig bare en prototype, men representantene på Panasonic-standen virket nokså samstemte i at den også vil lanseres i ferdig versjon – kanskje allerede til høsten. Derfor er det fristende å spekulere i om dette blir Panasonics neste toppmodell, og en direkte etterfølger til referansemodeller som AX900 (Direct LED) og ZT60 (plasma).

Det er foreløpig uklart om Panasonic har produsert OLED-bildepanelet selv, eller om de har lånt teknologi fra LG Display, slik de gjør på mange av sine LED-skjermer. Uansett vil en TV som kombinerer OLED-teknikk med Panasonics avanserte bildebehandling og gode kalibreringsmuligheter, utvilsomt ha potensial til å bli den nye kongen på bildehaugen.

Ikke før til høsten – tidligst
Om Panasonic-prototypen skulle bli til virkelighet, vil den neppe lanseres før på høstens IFA-messe i Berlin. Det er også for tidlig å si noe om hva den vil koste. I mellomtiden ser vi frem til å ta en nærmere kikk på deres mer ordinære, rimeligere TV-er med LED LCD teknikk.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Store, sterke og lynraske TV-er fra Hisense

Scroll to Top