Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nye 8K-TVer fra TCL

TCL X925 og X925 Pro bruker MiniLED-baklys

TCL er kjent for sine prisgunstige LCD-skjermer. Nå tar de sikte på high-end klassen: Under en live-streamet pressekonferanse onsdag presenterte den kinesiske produsenten to ny flaggskip med 8K-oppløsning.

Den nye X925-serien bruker et nytt LCD-panel med 8K-oppløsning og 120 Hz bildefrekvens, Google TV brukegrensesnitt, og får dessuten innebygd lyd fra Onkyo. I tillegg lanseres flaggskipmodellen X925 Pro i 85 tommer.

TCLs nye flaggskip-modell X925 Pro har 8K-oppløsning, Mini-LED baklys og en Dolby Atmos lydplanke fra Onkyo. (Foto: TCL / YouTube skjermdump)

Frir til gamerne med nye 8K-TVer

– Mini LED er fortsatt høyt oppe på nordiske TV-forbrukeres ønskeliste. Når vi nå presenterer en riktig imponerende modell med 8K, garanterer vi en eksepsjonell seeropplevelse, uansett om man foretrekker raske sportsgrener, romantiske filmer eller gaming», sier Johan Huss, Country Manager i TCL Nordics.

Annonse

TCL X925 leveres med den såkalte Game master-pakken som inkluderer HDMI 2.1 og Wi-Fi 6, som skal gi spillentusiastene en behageligere opplevelse med lav forsinkelse (input lag). TCL lover en responstid på mindre enn 15 ms. HDMI 2.1 sørger for kompatibilitet med de nyeste spillkonsollene, med funksjoner som ALLM (Auto Low Latency-modus) og VRR (Variable Refresh Rate).

I forbindelse med spillsatsingen har TCL også lansert et samarbeid med spillselskapetActivision om å være offisiell TV-partner for det populære Call of Duty.

Annonse

TCL X925

TCL X925 bruker et baklys av typen Mini LED, som minsker størrelsen på hvert LED-lys til å bli mye mindre enn en vanlig LED. Mindre lysdioder gir plass til et mye større antall lysdioder i baklyset, som derfor kan ha flere soner og mer presis lyskontroll. På denne måten kan man oppnå bedre lysstyrke, klarere kontrast og ikke minst dypere svartnivå.

X925 leveres i 65″ og 75″ skjermstørrelse, og kommer dessuten med et oppgradert lydsystem fra Onkyo. Det består av frontrettede høyttalere samt en basshøyttaler på baksiden, og støtter blant annet Dolby Atmos lydprosessering.

TCL X925 bruker tusenvis av små LED-lys fordelt over hundrevis av soner. (Foto: TCL)

TCL X925 Pro

TCL tar det imidlertid enda lengre med den luksuriøse toppmodellen X925 Pro. Denne bruker TCLs spesielle OD Zero-teknikk, som gjør det mulig å bruke LED-lys som er flere hundre ganger mindre enn de tradisjonelle utgavene, og som sitter enda tettere inntil LCD-sjiktet. Det gir rom for enda mer finmasket LED-baklysning, i tillegg til en vesentlig slankere design.

X925 Pro får også et enda kraftigere lydsystem fra Onkyo: Det består av en integrert, 5.1.2-kanalers Dolby Atmos lydplanke kledd i skinn. Med hele 25 høyttalere og en effekt på 160 W, bør det være mulighet for saftig lyd!

X925_Prokvwallpaper02 copy 20210610_X925_PPO85Dyson
<
>
TCL X925 Pro. (Foto: TCL)

Pris og tilgjengelighet

TCL 65X925 og 75X925 vil være tilgjengelige i butikk gjennom utvalgte forhandlere fra og med september, til en anbefalt veil. pris på henholdsvis 29 990 NOK og 39 990 NOK. Toppmodellen TCL 85X925 Pro lanseres senere i høst, med foreløpig ukjent pris.

Spesifikasjoner

TCL X925

Annonse

● Mini LED
● Quantum Dot-teknologi
● 8K HDR Premium
● HDR Dolby Vision og Dolby Atmos
● HDMI 2.1
● 120 Hz display
● Motion Clarity Pro
● 2.1 Onkyo-lyd og Dolby Atmos (60 W)
● Stemmestyring via far field
● Google TV
● Innebygd Google Home og Google Assistant
● Ultratynn fullskjermdesign i ekte metall
● Sentralt stativ
● 65 eller 75 tommer

 

TCL X925 Pro

● Mini LED
● Quantum Dot-teknologi med OD Zero
● 8K HDR Premium
● HDR Dolby Vision og Dolby Atmos
● HDMI 2.1
● 120 Hz display
● Motion Clarity Pro
● 5.1.2. Onkyo-lyd og Dolby Atmos (25 høyttalere, 160 W)
● Stemmestyring via far field
● Google TV
● Innebygd Google Home og Google Assistant
● Ultratynn fullskjermdesign i ekte metall
● Sentralt stativ
● 85 tommer

forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.