Nye 2013 TV-modeller fra LG

LGs nye Smart-TVer er endelig klar for norske butikkhyller, og vi har fått en sniktitt på de mest spennende modellene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
LG sine TV-nyheter ble vist for første gang i januar på CES-messen i Las Vegas, og nå får vi endelig se dem her hjemme. Den nye Cinema screen linjen består av flere serier med smarte og slanke TV-er.

LA960W
LA96-2r
LGs nye toppmodell (foruten Ultra HD TV-en 84LM960W) heter LA960W og kommer med såkalt NanoLED bildepanel. NanoLED-teknikken kombinerer et LCD-panel med ekte LED-baklys som gir vesentlig bedre lysstyring og kontrast enn vanlige kant-LED paneler. Serien kommer i 47 og 55 tommers størrelse, og har en minimalistisk design, med en syltynn og knapt nok synlig kant rundt selve bildepanelet – eller ”vanished bezel” som LG liker å kalle det. Det gir effekten at bildet nærmest svever i lufta, og gjør at skjermen får en ganske diskré fremtoning.

På innsiden er LA960W utstyrt med en 1.25GHz Dual Core prosessor (0,9Ghz på LA740V), som er ”motor” for de mange smart-finessene TV-en kommer lastet med.

LA860W
LA86-6r
Rett under toppmodellen kommer LA860W, som LG selv forventer skal bli en av bestselgerne i år. Den har akkurat de samme finessene som toppmodellen, med unntak av at NanoLED panelet er byttet ut med kant-LED. Til gjengjeld blir LA860W vesentlig rimeligere, og tilgjengelig i langt flere skjermstørrelser, fra 42 og helt opp til 70 tommer. I tillegg kommer LA790W som er identisk med LA860W, unntatt innebygd Skype-kamera, og den enklere mellomklasseserien LA740V som må nøye seg med 0,9 GHz Dual Core prosessor.

Mange applikasjoner

De nye smart TV-ene fra LG kommer med et rikt utvalg av applikasjoner. Egen nettleser er selvfølgelig inkludert, det samme er Netflix, Viaplay, SF Anytime, Spotify og Skype videosamtale med innebygd kamera. Flere nye apper er også på vei, inkludert Magine, en ny svensk ”catch up TV” streamingtjeneste som bufrer direktesendte TV-kanaler slik at man i prinsipippet kan se alt som går på TV, når man vil.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foruten de vanlige applikasjonene kan TV-ene dele innhold med datamaskiner så vel som håndholdte enheter. LG støtter Intel Wi-Di, en trådløs videoverføring mellom PC og TV, slik at man for eksempel kan bruke skjermen til presentasjoner. Tjenesten MiraCast lar deg gjøre det samme med skjerminnhold fra mobilen – kult når du for eksempel vil spille spill eller vise bilder du har tatt på en større skjerm. Likeledes kan du bruke mobilen eller nettbrettet som fjernkontroll, og sende skjermbildet til disse om du vil se TV i et annet rom (LG 2nd Display). LGs TV-er støtter NFC (Near Field Communication), slik at mobilen eller nettbrettet vil konfigureres opp mot TV-en automatisk.

Ny fjernkontroll
Med slagordet ”Magisk enkelt” viser LG frem sin tredje generasjon Magic Motion Remote. Denne pekefjernkontrollen er etter vår mening en av LGs store fordeler, da den gjør det enkelt å navigere seg gjennom de ulike smartfunksjonene.

-Magic Motion fjernkontrollen er den absolutt beste måten å styre Smart TV-en din på, sier Thomas Wering, markedssjef for Home Entertainment hos LG.
-Magic Motion fjernkontrollen er den absolutt beste måten å styre Smart TV-en din på, sier Thomas Wering, markedssjef for Home Entertainment hos LG.

Magic Remote har en innebygd gyrosensor som oppfatter håndbevegelsene dine og lar deg styre musepekeren i ønsket retning – omtrent som på en Nintendo Wii. Dermed går det vesentlig raskere å hoppe fra meny til meny, eller klikke på linker og bilder. En egen skrolleknapp gjør det enkelt å rulle seg nedover i nettleseren. Magic Remote bruker Bluetooth overføring, så man er ikke nødt til å rette den direkte mot TV-en, men kan sitte avslappet i sofaen.
lgmagicremote2013-1l

Den nye versjonen av fjernkontrollen har fått en mer følsom gyro, samt et raskere interface som gjør at pilen reagerer på bevegelser umiddelbart. Den har fått litt flere og større knapper, slik at man i mange tilfeller kan greie seg bare med denne fjernkontrollen, og legge den gamle ”mursteinkontrollen” i skuffen. Årets modell har dessuten fått innebygd mikrofon som reagerer på stemmekommandoer.

LGs nye TV-modeller er tilgjengelig i butikk fra april.

Priser:

LG LA960W
55 tommer: 31 999 kr, 47 tommer: 24 999 kr

LG LA860W
70 tommer: 64 999 kr, 60 tommer: 31 999 kr, 55 tommer: 25 999 kr, 47 tommer: 18 999 kr, 42 tommer: 14 999 kr

LG LA790W
55 tommer: 21 999 kr, 47 tommer: 16 999 kr

LG LA740V
60 tommer: 28 999 kr, 55 tommer: 19 999 kr, 47 tommer: 14 999 kr, 42 tommer: 12 999 kr

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!
Nettopp kjøpt deg ny TV til PS5 eller Xbox? Vi viser deg hvordan du aktiverer den beste og raskeste spillmodusen!
Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.