Nye 2013 TV-modeller fra LG

LGs nye Smart-TVer er endelig klar for norske butikkhyller, og vi har fått en sniktitt på de mest spennende modellene.
Annonse
Annonse
forfatter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
LG sine TV-nyheter ble vist for første gang i januar på CES-messen i Las Vegas, og nå får vi endelig se dem her hjemme. Den nye Cinema screen linjen består av flere serier med smarte og slanke TV-er.

LA960W
LA96-2r
LGs nye toppmodell (foruten Ultra HD TV-en 84LM960W) heter LA960W og kommer med såkalt NanoLED bildepanel. NanoLED-teknikken kombinerer et LCD-panel med ekte LED-baklys som gir vesentlig bedre lysstyring og kontrast enn vanlige kant-LED paneler. Serien kommer i 47 og 55 tommers størrelse, og har en minimalistisk design, med en syltynn og knapt nok synlig kant rundt selve bildepanelet – eller ”vanished bezel” som LG liker å kalle det. Det gir effekten at bildet nærmest svever i lufta, og gjør at skjermen får en ganske diskré fremtoning.

På innsiden er LA960W utstyrt med en 1.25GHz Dual Core prosessor (0,9Ghz på LA740V), som er ”motor” for de mange smart-finessene TV-en kommer lastet med.

LA860W
LA86-6r
Rett under toppmodellen kommer LA860W, som LG selv forventer skal bli en av bestselgerne i år. Den har akkurat de samme finessene som toppmodellen, med unntak av at NanoLED panelet er byttet ut med kant-LED. Til gjengjeld blir LA860W vesentlig rimeligere, og tilgjengelig i langt flere skjermstørrelser, fra 42 og helt opp til 70 tommer. I tillegg kommer LA790W som er identisk med LA860W, unntatt innebygd Skype-kamera, og den enklere mellomklasseserien LA740V som må nøye seg med 0,9 GHz Dual Core prosessor.

Mange applikasjoner

De nye smart TV-ene fra LG kommer med et rikt utvalg av applikasjoner. Egen nettleser er selvfølgelig inkludert, det samme er Netflix, Viaplay, SF Anytime, Spotify og Skype videosamtale med innebygd kamera. Flere nye apper er også på vei, inkludert Magine, en ny svensk ”catch up TV” streamingtjeneste som bufrer direktesendte TV-kanaler slik at man i prinsipippet kan se alt som går på TV, når man vil.

Annonse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foruten de vanlige applikasjonene kan TV-ene dele innhold med datamaskiner så vel som håndholdte enheter. LG støtter Intel Wi-Di, en trådløs videoverføring mellom PC og TV, slik at man for eksempel kan bruke skjermen til presentasjoner. Tjenesten MiraCast lar deg gjøre det samme med skjerminnhold fra mobilen – kult når du for eksempel vil spille spill eller vise bilder du har tatt på en større skjerm. Likeledes kan du bruke mobilen eller nettbrettet som fjernkontroll, og sende skjermbildet til disse om du vil se TV i et annet rom (LG 2nd Display). LGs TV-er støtter NFC (Near Field Communication), slik at mobilen eller nettbrettet vil konfigureres opp mot TV-en automatisk.

Ny fjernkontroll
Med slagordet ”Magisk enkelt” viser LG frem sin tredje generasjon Magic Motion Remote. Denne pekefjernkontrollen er etter vår mening en av LGs store fordeler, da den gjør det enkelt å navigere seg gjennom de ulike smartfunksjonene.

-Magic Motion fjernkontrollen er den absolutt beste måten å styre Smart TV-en din på, sier Thomas Wering, markedssjef for Home Entertainment hos LG.
-Magic Motion fjernkontrollen er den absolutt beste måten å styre Smart TV-en din på, sier Thomas Wering, markedssjef for Home Entertainment hos LG.

Magic Remote har en innebygd gyrosensor som oppfatter håndbevegelsene dine og lar deg styre musepekeren i ønsket retning – omtrent som på en Nintendo Wii. Dermed går det vesentlig raskere å hoppe fra meny til meny, eller klikke på linker og bilder. En egen skrolleknapp gjør det enkelt å rulle seg nedover i nettleseren. Magic Remote bruker Bluetooth overføring, så man er ikke nødt til å rette den direkte mot TV-en, men kan sitte avslappet i sofaen.
lgmagicremote2013-1l

Den nye versjonen av fjernkontrollen har fått en mer følsom gyro, samt et raskere interface som gjør at pilen reagerer på bevegelser umiddelbart. Den har fått litt flere og større knapper, slik at man i mange tilfeller kan greie seg bare med denne fjernkontrollen, og legge den gamle ”mursteinkontrollen” i skuffen. Årets modell har dessuten fått innebygd mikrofon som reagerer på stemmekommandoer.

LGs nye TV-modeller er tilgjengelig i butikk fra april.

Annonse

Priser:

LG LA960W
55 tommer: 31 999 kr, 47 tommer: 24 999 kr

LG LA860W
70 tommer: 64 999 kr, 60 tommer: 31 999 kr, 55 tommer: 25 999 kr, 47 tommer: 18 999 kr, 42 tommer: 14 999 kr

LG LA790W
55 tommer: 21 999 kr, 47 tommer: 16 999 kr

LG LA740V
60 tommer: 28 999 kr, 55 tommer: 19 999 kr, 47 tommer: 14 999 kr, 42 tommer: 12 999 kr

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde