Search
Generic filters

Ny OLED-TV fra Panasonic i 2015?

Panasonic vil slippe sin første OLED-TV i løpet av året, sier ryktene.

I begynnelsen av september går årets IFA-messe av stabelen. Her vises noen av høstens mest spennende elektronikknyheter innen både lyd, bilde, data og mobil såvel som hvitevarer(!). Her ryktes det også at Panasonic vil dra sløret av sin første OLED-TV, 65CZ950 (kilde: HDfever). Den nye toppmodellen vil få 4K-oppløsning og temmelig sikkert også støtte for video i HDR-kvalitet.

Panasonic 65CZ950
Panasonic 65CZ950

Panasonic har opp gjennom årene vist flere prototyper på OLED-TV i forskjellige størrelser og fasonger. De hadde også et samarbeidsprosjekt med Sony om å bringe OLED til massene, som senere ble skrinlagt.  På sin egen minimesse Panasonic Convention i februar,  viste de en buet 65″ 4K OLED, antatt basert på et bildepanel levert av koreanske LG Display. Det er denne modellen som nå skal settes i produksjon, ryktes det.

De nye OLED-panelene tilbyr en nærmest uovertruffen bildekvalitet, men som våre tester har vist, skal det mer til å skape en ekte referanse-TV. Det stilles vel så høye krav til at den øvrige hardware og software spiller på lag, for at resultatet skal bli som forventet.

Panasonic har tidligere bevist med sine toppmodeller 65AX900 og 60ZT60 at de er blant de flinkeste i klassen når det kommer til bildebehandling.  En TV som kombinerer LGs panelteknikk med Panasonics erfaring på bildefronten kan derfor ha potensial til å bli en «høydare», dersom ingeniørene har tilbrakt tilstrekkelig tid på mørkerommet. Vi venter i spenning!

Hva Panasonic-skjermen eventuelt vil koste er for tidlig å si, men den antas å legge seg noe høyere i pris enn LGs 65-tommer 65EG960, som for tiden koster 65.000 kroner i følge Prisjakt.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.