Ny OLED-TV fra LG

Nå bør konkurrentene passe seg: 55EC930V er LGs første nye OLED-TV for 2014, og prisen kan bli meget interessant.
forfatter

TV-er med OLED-teknikk representerer neste generasjons skjermer med enestående bildekvalitet. Koreanske LG er foreløpig den eneste produsenten som har lykkes med å masseprodusere og levere OLED-TV i stor skala, noe de liker å gni i ansiktet på konkurrentene. Siste skudd på stammen er en splitter ny 2014-modellen 55EC930V. Dette er arvtageren til den kritikerroste 55EA980V, som vi var mildt sagt begeistret over da vi testet den i slutten av 2013.

Det dreier seg om en 55-tommer med Full-HD (1920 x 1080 piksler) oppløsning. 55EC930V beholder bueformen, men har fått renere linjer: Den gjennomsiktige plastikk-aktige sokkelen er byttet ut med en buet sølvfarget variant, og høyttalerne er skjult på undersiden.

En viktig forandring på innsiden er at LG nå har implementert sitt nye Smart-TV brukergrensesnitt, WebOS, som vi kjenner fra andre nye LG-modeller. Det innebærer et grafisk lekkert og intuitivt menysystem, som kombinert med Magic Remote pekefjernkontrollen gir den kanskje beste brukeropplevelsen på markedet akkurat nå.

Noen bildemessige nyvinninger nevnes ikke i denne omgang – LG lanserer som kjent sine nye 4K OLED TV-er senere i år. Med 55EC930V har de nok først og fremst konsentrert seg om å få ned prisen på den eksisterende Full HD teknologien. Det ser de ut til ha lykkes med. 55EC930 er tilgjengelig fra september, og får en veil. pris på 29.995 kroner i Norge, men mye tyder på at vi kan forvente betydelig lavere priser enn dette ganske snart. (Forgjengeren 55EA90W kostet rundt 75.000 kroner ved lansering før den dalte ned til 30.000 kroners merket tidligere i år). Vi oppdaterer så snart vi vet noe mer, så følg med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.