Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Nyhet

Ny NRK-app til Samsung TV

En ny, ansiktsløftet utgave av NRK TV-appen er nå tilgjengelig til Samsungs smart TV-er.

Skrevet av / 14.12.21 - 11:00
Ny NRK-app til Samsung TV

Har du en Samsung smart-TV (2019 eller nyere) kan du nå laste ned den nye NRK TV-appen: Den er nå ute av beta-testing, og ligger tilgjengelig som offisiell versjon. Den nye NRK-appen er tilgjengelig på Samsung smart TV-er fra 2019 eller nyere, og vil gradvis ta over for den gamle NRK-appen som vi kjenner fra før.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
<
>
Appen som tidligere het «NRK TV Beta», heter nå bare NRK TV og kan lastes ned fra Samsung sin appbutikk. (Foto: Audun Hage)

Ny NRK TV-app: Dette er nytt

Den nye NRK-appen har mye til felles med appen som allerede finnes tilgjengelig på Apple TV og Android-TVer. Den har blant annet fått en bedre tilrettelagt brukerflate med snarveier til populært innhold.

Det har blitt lettere å søke og spole seg frem og tilbake i de ulike programmene. Små bilder viser da hvor i videoen du befinner deg mens du spoler – akkurat som på Netflix og andre populære strømmetjenester.

Man kan også hoppe over introer og rulletekster mellom episodene i en serie. Hvis du logger deg inn med egen brukerprofil, vil du nemlig enkelt kunne finne igjen favorittene dine under «Mitt innhold» på forsiden, og fortsette å se igjen på ulike enheter.

<
>

Bildekvaliteten stort sett lik

Den nye appen innebærer også en liten forbedring i bildekvalitet: Det er fortsatt 720p/50 på direktesendingene. On demand/arkivinnhold vil derimot være i tilgjengelig i høyere kvalitet enn før (1080p mot maks 720p i den gamle appen) Oppstartskvaliteten, altså kvaliteten man får i det man starter en strøm, er også forbedret i følge NRK. Derimot er det ikke snakk om noen økning til 4K-oppløsning eller HDR (High Dynamic Range), slik en del andre strømmetjenester tilbyr. Kanskje vi kan glede oss til direktesendt sport i 4K fra NRK en gang i fremtiden?

Tilgjengelig nå

Den nye NRK TV-appen er kompatibel med Samsung smart-TVer fra 2019 og oppover (Q60R, Q60T, Q60A osv). Det er ingen tvil om at brukervennligheten har fått et klart løft! Eldre Samsung-modeller (2016-2018) vil fortsatt bruke den gamle versjonen.

Les også Rykte: Samsung planlegger "storslipp" av OLED-TV i 2022 Ryktene vil ha det til at Samsung lanserer nye OLED-TVer neste år. Og dersom vi skal tro kildene, kan enkelte modeller få OLED-panel fra LG!

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Scroll to Top