Ny NRK-app til Samsung TV
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Ny NRK-app til Samsung TV

En ny, ansiktsløftet utgave av NRK TV-appen er nå tilgjengelig til Samsungs smart TV-er.

forfatter
Publisert 14.12.21 - 11:00

Har du en Samsung smart-TV (2019 eller nyere) kan du nå laste ned den nye NRK TV-appen: Den er nå ute av beta-testing, og ligger tilgjengelig som offisiell versjon. Den nye NRK-appen er tilgjengelig på Samsung smart TV-er fra 2019 eller nyere, og vil gradvis ta over for den gamle NRK-appen som vi kjenner fra før.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
<
>
Appen som tidligere het «NRK TV Beta», heter nå bare NRK TV og kan lastes ned fra Samsung sin appbutikk. (Foto: Audun Hage)

Ny NRK TV-app: Dette er nytt

Den nye NRK-appen har mye til felles med appen som allerede finnes tilgjengelig på Apple TV og Android-TVer. Den har blant annet fått en bedre tilrettelagt brukerflate med snarveier til populært innhold.

Det har blitt lettere å søke og spole seg frem og tilbake i de ulike programmene. Små bilder viser da hvor i videoen du befinner deg mens du spoler – akkurat som på Netflix og andre populære strømmetjenester.

Man kan også hoppe over introer og rulletekster mellom episodene i en serie. Hvis du logger deg inn med egen brukerprofil, vil du nemlig enkelt kunne finne igjen favorittene dine under «Mitt innhold» på forsiden, og fortsette å se igjen på ulike enheter.

<
>

Bildekvaliteten stort sett lik

Den nye appen innebærer også en liten forbedring i bildekvalitet: Det er fortsatt 720p/50 på direktesendingene. On demand/arkivinnhold vil derimot være i tilgjengelig i høyere kvalitet enn før (1080p mot maks 720p i den gamle appen) Oppstartskvaliteten, altså kvaliteten man får i det man starter en strøm, er også forbedret i følge NRK. Derimot er det ikke snakk om noen økning til 4K-oppløsning eller HDR (High Dynamic Range), slik en del andre strømmetjenester tilbyr. Kanskje vi kan glede oss til direktesendt sport i 4K fra NRK en gang i fremtiden?

Tilgjengelig nå

Den nye NRK TV-appen er kompatibel med Samsung smart-TVer fra 2019 og oppover (Q60R, Q60T, Q60A osv). Det er ingen tvil om at brukervennligheten har fått et klart løft! Eldre Samsung-modeller (2016-2018) vil fortsatt bruke den gamle versjonen.

Les også Rykte: Samsung planlegger "storslipp" av OLED-TV i 2022 Ryktene vil ha det til at Samsung lanserer nye OLED-TVer neste år. Og dersom vi skal tro kildene, kan enkelte modeller få OLED-panel fra LG!

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend