TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Ny bue-TV fra Samsung

Samsung utvider Ultra-HD tilbudet med ny buet modell.

forfatter
Publisert 04.06.14 - 15:28

Samsung lanserte tidligere i år to buede TV-modeller, nærmere bestemt HU8505-serien med Ultra HD-oppløsning, og H8005-serien i Full HD. Nå lanseres ytterligere en buet UHD-modell som heter HU8205.

Den skal prestasjonsmessig ligge på samme nivå som den flate UHD-modellen HU7505, men tilby kombinasjonen av Ultra-HD og buet design til en lavere pris.

UHD står for Ultra High Definition (også kalt 4K) og har fire ganger så høy oppløsning som Full HD.

Ved hjelp av bildebehandlingen UHD Dimming lover Samsung «en utrolig rikhet i detaljene og mer virkelighetsnære opplevelser» takket være nøye justering av farge, kontrast, og skarphet i hver del av bildet. I tillegg justeres bakgrunnslyset automatisk gjennom teknologien Precision Black.

En buet TV gir i følge Samsung gi bedre lys- og kontrastopplevelser, og seeren får en følelse av å befinne seg midt i sentrum av begivenhetene. Kombinert med 4K-oppløsning loves det en fengslende seeropplevelse.

Les mer om Samsungs 2014-modeller i vår guide.

Fem års garanti

Alle de tre modellene dekkes nå av en utvidet garanti på fem år. – Vi vil helt enkelt understreke kvaliteten og varigheten på produktet. Dette gir en ekstra trygghet til de forbrukerne som velger en av våre toppmodeller. I tillegg kan du oppgradere HU8205 med Smart Evolution Kit i fremtiden, akkurat som alle andre UHD-modeller fra 2014, sier Knut-Eirik Rørnes, Teamleder for AV-produkter i Samsung Norge.

Den nye modellen HU8205 når norske butikker i midten av juni. Veiledende pris antydes til henholdsvis 25.000 og 38.000 kroner, men Elkjøp og Lefdahl annonserer allerede med priser rundt 20.000 for 55″-modellen og 30.000 for 65″ modellen. Altså en betydelig hyggeligere pris enn man hittil har måttet betale for toppmodellen HU8505. En spennende kombinasjon av design og teknisk ytelse, til fornuftig pris?

FAKTA:
Buet skjerm
Ultra HD 4K-oppløsning
Precision Black
1000 CMR
Smart Control med kombinert touch- og bevegelsessensor, funksjonen
Multi Link Screen for å se opp til fire skjermer samtidig
QuadCore prosessor
Instant ON Starter på under to sekunder)
Smart Hub nettportal,
HDMI 2.0, HDCP 2.2, Twin Tuner, oppgraderbar til nye standarder via Smart Evolution

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
OLED pluss Ambilight = større innlevelse! Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er det duket for en nydelig bildeopplevelse.
YouTube går vertikalt på TV-skjermen Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.
Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.
Samsung TV-eier? Da bør du lese dette! Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.
MiniLED gir bedre kontrast Sony har oppgradert en av sine beste LCD-skjermer med et finmasket MiniLED-baklys. Det gir imponerende presis kontrast og lysstyrke, men det er fortsatt rom for forbedring…
Kan 8K-TV bli forbudt? Strengere EU-krav til energieffektivitet kan sette en stopper for sylskarpe, men strømslukende 8K-TV-er.
Følg Lyd & Bilde