TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Ny Apple TV blir spillkonsoll?

Ryktene sier at en ny Apple TV enhet med spillkontroll er på vei.

forfatter
Publisert 24.01.14 - 10:44

Den lille Apple TV er en populær mediespiller og en veldig kjekk tilleggsenhet for deg som har en eldre TV uten smartfunksjoner. Dagens versjon gir enkel tilgang til tjenester som Netflix, Youtube og nedlastbare filmer fra nettbutikken iTunes. Den kobles enkelt til trådløst nettverk og til din eksisterende TV via HDMI kabel.

Nye apps og spill
Nå sier ryktene at en ny, oppgradert versjon av TV-enheten er på vei. Den nye Apple TV vil sannsynligvis være basert på en mer fullverdig versjon av operativsystemet iOS, hvor man vil ha anledning til å laste ned flere apps – og spill. Ryktene sier nemlig også at Apple TV vil fungere som en spillkonsoll med støtte for håndholdte kontroller, alternativt styring via nettbrett eller mobil.

Apple rapporterte nylig at deres App Store omsatte for 10 milliarder dollar i 2013 , herav 1 milliard dollar i desember alene. Spill står for en stor andel av omsetningen, og bestselgerlisten domineres av titler som Minecraft, Angry Birds, Need for speed og Grand Theft Auto. Det ville ikke overraske oss om Apple vurderer en ny Apple TV med spillbarhet for å gi App Store enda bredere nedslagsfelt og ytterligere inntekter.

Mulig 4K-støtte?
I tillegg spekuleres det i om den nye Apple TV også vil få høyere bildekvalitet i form av 4K oppløsning (3840 x 2160 piksler). Men dette er nok ren ønsketenkning dersom prisen på Apple TV skal kunne bevares noenlunde der den er i dag (ca 700 kroner).

Uansett, hvis ryktene stemmer kan Apple være blant de første på markedet med en 4K kompatibel mediespiller. Neste steg kan i så fall være å tilby 4K nedlastbare filmer via nettbutikken iTunes. Sony og amerikanske RED har allerede lansert sine 4K videospillere med tilhørende nedlastingstjenester, men utvalget av filmer er foreløpig begrenset. Dersom Apple velger å entre 4K-markedet vil det kunne bety mye for den generelle tilgangen på 4K innhold. Det er i så fall gode nyheter for de som allerede har kjøpt, eller vurderer å kjøpe en ny TV med 4K oppløsning. Vi krysser fingrene!

Kilde: 9to5mac.com

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Mesterklasse fra Panasonic Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Følg Lyd & Bilde