Ny Apple TV blir spillkonsoll?

Ryktene sier at en ny Apple TV enhet med spillkontroll er på vei.
Annonse
Annonse
forfatter

Den lille Apple TV er en populær mediespiller og en veldig kjekk tilleggsenhet for deg som har en eldre TV uten smartfunksjoner. Dagens versjon gir enkel tilgang til tjenester som Netflix, Youtube og nedlastbare filmer fra nettbutikken iTunes. Den kobles enkelt til trådløst nettverk og til din eksisterende TV via HDMI kabel.

Nye apps og spill
Nå sier ryktene at en ny, oppgradert versjon av TV-enheten er på vei. Den nye Apple TV vil sannsynligvis være basert på en mer fullverdig versjon av operativsystemet iOS, hvor man vil ha anledning til å laste ned flere apps – og spill. Ryktene sier nemlig også at Apple TV vil fungere som en spillkonsoll med støtte for håndholdte kontroller, alternativt styring via nettbrett eller mobil.

Apple rapporterte nylig at deres App Store omsatte for 10 milliarder dollar i 2013 , herav 1 milliard dollar i desember alene. Spill står for en stor andel av omsetningen, og bestselgerlisten domineres av titler som Minecraft, Angry Birds, Need for speed og Grand Theft Auto. Det ville ikke overraske oss om Apple vurderer en ny Apple TV med spillbarhet for å gi App Store enda bredere nedslagsfelt og ytterligere inntekter.

Mulig 4K-støtte?
I tillegg spekuleres det i om den nye Apple TV også vil få høyere bildekvalitet i form av 4K oppløsning (3840 x 2160 piksler). Men dette er nok ren ønsketenkning dersom prisen på Apple TV skal kunne bevares noenlunde der den er i dag (ca 700 kroner).

Uansett, hvis ryktene stemmer kan Apple være blant de første på markedet med en 4K kompatibel mediespiller. Neste steg kan i så fall være å tilby 4K nedlastbare filmer via nettbutikken iTunes. Sony og amerikanske RED har allerede lansert sine 4K videospillere med tilhørende nedlastingstjenester, men utvalget av filmer er foreløpig begrenset. Dersom Apple velger å entre 4K-markedet vil det kunne bety mye for den generelle tilgangen på 4K innhold. Det er i så fall gode nyheter for de som allerede har kjøpt, eller vurderer å kjøpe en ny TV med 4K oppløsning. Vi krysser fingrene!

Kilde: 9to5mac.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.