Netflix snart med 4K-innhold

Film og serier i 4K-oppløsning kan snart være en realitet til PlayStation 4 og Xbox One.

Netflix har på kort tid blitt en av de mest populære tjenestene for streaming av film og tv via nettet. Og nå har amerikanerne spennende nyheter for de har investert i en av de dyre 4K TV-ene fra produsenter som Samsung eller LG – eller kanskje i en Playstation 4. Netflix forventes nemlig å lansere innhold i 4K-format allerede like over nyttår, i følge The Verge.

Lanseringen skjer parallelt med CES-messen, som finner sted i Las Vegas fra 7. til 10. januar, og hvor Lyd & Bilde naturligvis vil være til stede.

I første omgang vil det kun være utvalgte 4K-tver med Netflix-app som vil støtte det nye 4K-innholdet, men støtte for Xbox One og PlayStation 4 vil komme på et senere tidspunkt, sier Neil Hunt, innholdschef hos Netflix.

Hvilke tv-produsenter som blir de første til å tilby Netflix’ 4K-innhold på deres tv, blir ikke offentliggjort før CES-messen sparkes i gang, men vi gjetter på at en eller flere koreanske TV-produsenter vil ha en finger med i spillet. Samsung kjørte som kjent en 4K Netflix-demo på fjorårets CES-messe.

En av de første tv-seriene som blir tilgjengelig i 4K-format vil være Netflix sin eksklusive tv-serie House of Cards, med Kevin Spacey i hovedrollen.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.