IFA 2009:

IFA 2009: Snart kommer 3DHD for fullt. Filmstudioene lager allerede 3D-film i HD, og i 2010 kan du få 3DHD i stua.

Nesten alle de store produsentene viser 3DTV på IFA-messen. Med en spesiell brille kan du se film, spille spill og titte på tv i ekte 3D. Opplevelsen er spektakulær. Bildet kommer virkelig mot deg, akkurat som på 3D-kino, og effekter i filmer som Avatar, Terminator Salvation og spill, er fantastiske gjennom 3D-briller,
Sony, Panasonic og Philips er blant de som viser 3D på IFA-messen, og besøkende ser ut til  like det de ser. I Sonys hall viser de 3D-gaming også, og det bringer bokstavelig talt en dimensjon til gaming, når man kan vandre i full tredimensjonalitet rundt i spillet.
For å se 3DTV eller film, trenger man naturligvis et 3DTV, noe både Panasonic og Sony har sagt at de skal lansere i 2010. Men man trenger også en ny Blu-ray-spiller 3D-støtte og med HDMI 1.4, som er i stand ti å sende to videostrømmer – 2 x 1080 oppløsning – i full HD for at det skal virke.

Man må også ha en spesiell brille for å se ekte 3D, i Sonys tilfelle en liten batteridrevet IR-mottaker i kombinasjon med 3D-brillen. Men når man skal se film  eller tv som ikke er i 3D, trenger man ikke ha på brillene, da ser man på vanlig 2DTV akkurat som før.
Et viktig poeng som leder av Blu-ray Assocoations utviklingskomité for 3D, Benn Carr hadde under BDAs pressekonferanse, var at 3D-discer skal være bakoverkompatibel. Slik at man skal både skal kunne spille av 3D-filmen i 2D på din gamle spiller, og at man skal kunne spille av alle dine DVD-er og BD-er som før på en 3D-spiller.

Hvis man ikke bruker en tilpasst brille, blir 3D-film seende slik ut på en 3D-skjerm. Philips demonstrerte også 3D med briller, med de har sagt at de forsker på et 3D-system som gjør brillen unødvendig, og at de neppe er i markedet allerede i 2010 med en 3D-flatskjerm, som Sony og Philips har sagt at de skal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Velkommen til Utmark: Briljant sort komedie eller banal russerevy?
I dag er det 10 år siden verdens største TV-serie hadde premiere.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Touch ID, bedre lyd, 4,5K-skjerm og flere farger.
Sony FE 14mm F1.8 GM
Kjenner du noen som er hekta på Lego-Mario? Nå får han selskap av broren Luigi.
Nå kan du snart bestille Volkswagen ID.4 med firehjulstrekk. Og kanskje oppgradert stereo?
Fitbit lanserer nå Luxe, et praktisk og stilig aktivitetsarmbånd som skal hjelpe deg med å ta godt være på helse og velvære.
Samsungs nye TV-tjeneste byr på direktesendte TV-kanaler helt gratis.
Velkommen til Utmark: Briljant sort komedie eller banal russerevy?
Ikke faststoffbatteri, men en viktig modell likevel.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR
Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
I dag er det 10 år siden verdens største TV-serie hadde premiere.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.