IFA 2009:

IFA 2009: Snart kommer 3DHD for fullt. Filmstudioene lager allerede 3D-film i HD, og i 2010 kan du få 3DHD i stua.

Nesten alle de store produsentene viser 3DTV på IFA-messen. Med en spesiell brille kan du se film, spille spill og titte på tv i ekte 3D. Opplevelsen er spektakulær. Bildet kommer virkelig mot deg, akkurat som på 3D-kino, og effekter i filmer som Avatar, Terminator Salvation og spill, er fantastiske gjennom 3D-briller,
Sony, Panasonic og Philips er blant de som viser 3D på IFA-messen, og besøkende ser ut til  like det de ser. I Sonys hall viser de 3D-gaming også, og det bringer bokstavelig talt en dimensjon til gaming, når man kan vandre i full tredimensjonalitet rundt i spillet.
For å se 3DTV eller film, trenger man naturligvis et 3DTV, noe både Panasonic og Sony har sagt at de skal lansere i 2010. Men man trenger også en ny Blu-ray-spiller 3D-støtte og med HDMI 1.4, som er i stand ti å sende to videostrømmer – 2 x 1080 oppløsning – i full HD for at det skal virke.

Man må også ha en spesiell brille for å se ekte 3D, i Sonys tilfelle en liten batteridrevet IR-mottaker i kombinasjon med 3D-brillen. Men når man skal se film  eller tv som ikke er i 3D, trenger man ikke ha på brillene, da ser man på vanlig 2DTV akkurat som før.
Et viktig poeng som leder av Blu-ray Assocoations utviklingskomité for 3D, Benn Carr hadde under BDAs pressekonferanse, var at 3D-discer skal være bakoverkompatibel. Slik at man skal både skal kunne spille av 3D-filmen i 2D på din gamle spiller, og at man skal kunne spille av alle dine DVD-er og BD-er som før på en 3D-spiller.

Hvis man ikke bruker en tilpasst brille, blir 3D-film seende slik ut på en 3D-skjerm. Philips demonstrerte også 3D med briller, med de har sagt at de forsker på et 3D-system som gjør brillen unødvendig, og at de neppe er i markedet allerede i 2010 med en 3D-flatskjerm, som Sony og Philips har sagt at de skal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.