IFA 2009:

IFA 2009: Snart kommer 3DHD for fullt. Filmstudioene lager allerede 3D-film i HD, og i 2010 kan du få 3DHD i stua.

Nesten alle de store produsentene viser 3DTV på IFA-messen. Med en spesiell brille kan du se film, spille spill og titte på tv i ekte 3D. Opplevelsen er spektakulær. Bildet kommer virkelig mot deg, akkurat som på 3D-kino, og effekter i filmer som Avatar, Terminator Salvation og spill, er fantastiske gjennom 3D-briller,
Sony, Panasonic og Philips er blant de som viser 3D på IFA-messen, og besøkende ser ut til  like det de ser. I Sonys hall viser de 3D-gaming også, og det bringer bokstavelig talt en dimensjon til gaming, når man kan vandre i full tredimensjonalitet rundt i spillet.
For å se 3DTV eller film, trenger man naturligvis et 3DTV, noe både Panasonic og Sony har sagt at de skal lansere i 2010. Men man trenger også en ny Blu-ray-spiller 3D-støtte og med HDMI 1.4, som er i stand ti å sende to videostrømmer – 2 x 1080 oppløsning – i full HD for at det skal virke.

Man må også ha en spesiell brille for å se ekte 3D, i Sonys tilfelle en liten batteridrevet IR-mottaker i kombinasjon med 3D-brillen. Men når man skal se film  eller tv som ikke er i 3D, trenger man ikke ha på brillene, da ser man på vanlig 2DTV akkurat som før.
Et viktig poeng som leder av Blu-ray Assocoations utviklingskomité for 3D, Benn Carr hadde under BDAs pressekonferanse, var at 3D-discer skal være bakoverkompatibel. Slik at man skal både skal kunne spille av 3D-filmen i 2D på din gamle spiller, og at man skal kunne spille av alle dine DVD-er og BD-er som før på en 3D-spiller.

Hvis man ikke bruker en tilpasst brille, blir 3D-film seende slik ut på en 3D-skjerm. Philips demonstrerte også 3D med briller, med de har sagt at de forsker på et 3D-system som gjør brillen unødvendig, og at de neppe er i markedet allerede i 2010 med en 3D-flatskjerm, som Sony og Philips har sagt at de skal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.