Search
Generic filters

Nå kommer 3DHD

IFA 2009: Snart kommer 3DHD for fullt. Filmstudioene lager allerede 3D-film i HD, og i 2010 kan du få 3DHD i stua.

Nesten alle de store produsentene viser 3DTV på IFA-messen. Med en spesiell brille kan du se film, spille spill og titte på tv i ekte 3D. Opplevelsen er spektakulær. Bildet kommer virkelig mot deg, akkurat som på 3D-kino, og effekter i filmer som Avatar, Terminator Salvation og spill, er fantastiske gjennom 3D-briller,
Sony, Panasonic og Philips er blant de som viser 3D på IFA-messen, og besøkende ser ut til  like det de ser. I Sonys hall viser de 3D-gaming også, og det bringer bokstavelig talt en dimensjon til gaming, når man kan vandre i full tredimensjonalitet rundt i spillet.
For å se 3DTV eller film, trenger man naturligvis et 3DTV, noe både Panasonic og Sony har sagt at de skal lansere i 2010. Men man trenger også en ny Blu-ray-spiller 3D-støtte og med HDMI 1.4, som er i stand ti å sende to videostrømmer – 2 x 1080 oppløsning – i full HD for at det skal virke.

Man må også ha en spesiell brille for å se ekte 3D, i Sonys tilfelle en liten batteridrevet IR-mottaker i kombinasjon med 3D-brillen. Men når man skal se film  eller tv som ikke er i 3D, trenger man ikke ha på brillene, da ser man på vanlig 2DTV akkurat som før.
Et viktig poeng som leder av Blu-ray Assocoations utviklingskomité for 3D, Benn Carr hadde under BDAs pressekonferanse, var at 3D-discer skal være bakoverkompatibel. Slik at man skal både skal kunne spille av 3D-filmen i 2D på din gamle spiller, og at man skal kunne spille av alle dine DVD-er og BD-er som før på en 3D-spiller.

Hvis man ikke bruker en tilpasst brille, blir 3D-film seende slik ut på en 3D-skjerm. Philips demonstrerte også 3D med briller, med de har sagt at de forsker på et 3D-system som gjør brillen unødvendig, og at de neppe er i markedet allerede i 2010 med en 3D-flatskjerm, som Sony og Philips har sagt at de skal.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.