Mer 4K-innhold fra Netflix

Men du må selvfølgelig ha en 4K-TV for å se det.

Skrevet av / 05.05.15 - 15:34
Mer 4K-innhold fra Netflix

Årets nye TV-er er på full fart inn i butikkhyllene, og mange av de dyrere modellene reklamerer med knivskarp Ultra-HD oppløsning. Men hvor finner man innhold som virkelig utnytter de ekstra detaljene?

Netflix nyter for tiden en slags monopolsituasjon på 4K-innhold. Det kommende UHD Blu-ray formatet ventes nemlig ikke før tidligst høsten/vinteren 2015, og andre innholdsplattformer har latt vente på seg.

Den amerikanske streaminggiganten  utvider stadig sin tjeneste globalt, og har infrastrukturen som må til for å streame 4K-innhold i god kvalitet. Netflix har uttalt en intensjon om å gjøre alt sitt originale innhold tilgjengelig i best mulig kvalitet. Så lenge originalfilmen er lagret i 4K-oppløsning, vil Netflix-applikasjonen justere bildeoppløsningen automatisk etter tilgjengelig båndbredde, og ikke minst hva TV-en din er i stand til å vise.

For å se 4K-innhold via Netflix må du ha en TV som støtter videokodingen HEVC (High Efficiency Video Codec). De aller fleste 2015, og noen 2014 TV-modeller støtter dette. I tillegg må du ha en rask internettilkobling på helst 25mbps eller mer. Det er verdt å merke seg at Netflix har økt sin anbefalte båndbredde, muligens for å kunne åpne for innhold i HDR-kvalitet etter hvert.

Flere tilgjengelige titler

DSC_0591r daredevil marcopolo theblacklist philadelphia bettercallsaul
<
>

De som allerede eier en kompatibel 4K TV, har sikkert registrert at Netflix har lagt til noen ekstra 4K-godbiter den siste tiden. Originale serier som Bloodline, Daredevil og Marco Polo tilbys nå  i 4K/Ultra HD kvalitet. Netflix tilbyr også spenningsserien The Blacklist, og matdokumentarserien «Chef’s Table»  i det skarpe formatet. Deretter finner man litt uventet, en remastret versjon av spillefilmen Philadelphia (med Tom Hanks i hovedrollen), i listen over 4K innhold. Ellers er det snakk om allerede kjente serier som House of Cards, Breaking Bad og Better Call Saul.

Ingen revolusjon enda altså, men det vil trolig være oppmuntrende for de som vurderer å oppgradere til 4K UHD TV i løpet av året, at man faktisk har noe å se på!

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Store, sterke og lynraske TV-er fra Hisense

Scroll to Top