Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Kassen er tom hos tyske Loewe

Loewe, tysk produsent av high-end TV-er, la tirsdag inn begjæring om såkalt selvadministrert onsolvens. Men det jobbes fremdeles for å redde stumpene.

Skrevet av / 02.10.13 - 13:14
Kassen er tom hos tyske Loewe

Den tyske tv-produsenten Loewe, som gjennom lengre tid har hatt økonomiske problemer, innla tirsdag begjæring om selvforvaltet insolvens. Det er siste skritt før en egentlig konkurs. Det betyr i praksis at kassen er tom, og at kreditorene inntil videre kan skyte en hvit pil etter sine krav mot Loewe. Men det jobbes videre med å finne nye investorer for å unngå konkurs og dermed stengning for godt.

Firmaet har siden juli hatt betalingsstans i forsøk på å omstrukturere seg ut av problemene. Betalingsstansen ga Loewe tre måneders frihet fra kreditorene. Men altså uten resultat. Og nå tar man altså skrittet videre. Det er konkurransen fra spesielt asiatiske konkurrenter som har uthulet markedet for meget kostbare fjernsyn og dermed tvunget den 90 år gamle virksomheten i kne.

I første omgang prøvde Loewe å gå i samarbeid med kinesiske Hisense, og firmaet meldte i slutten av juli at det var i gang med å etablere et partnerskap med kineserne. Forhandlingerne har imidlertid ikke til nå ført til en redning. Og tirsdag kom så den offisielle meldingen om insolvens, som fikk aksjekursen til å stupe.

Loewes direktør Matthias Harsch sa imidlertid i går til lokale medier, at det fremdeles forhandles med fem mulige investorer utenfor Tyskland. Konkursretten i Coburg i Tyskland ga på den bakgrunnen Loewe tillatelse til selv å administrere konkursboet, så man fortsatt kan arbeide for en videreførelse.

Hvis det lykkes å styre Loewe gjennom stormen, blir det imidlertid et forandret selskap som kommer ut på den andre siden. Fra Loewe rapporteres det i dag, at det arbeides mot å endre virksomhetens fokus fra produksjon av luksus-TV til multimedia-underholdningssystemer.

Kilde: Industry Week
loewe.tv

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top