LGs 4K OLED kommer i oktober

LGs bekrefter nå at deres nye OLED-skjermer med 4K-oppløsning er like rundt hjørnet.
Annonse
Annonse
forfatter

LG nyter for tiden status som eneste leverandør av OLED-TV. En status den koreanske produsenten åpenbart ønsker å styrke ytterligere.

Nå bekrefter LG nemlig at deres to nye 65” og 77” 4K modeller som ble vist på CES-messen i januar, kommer til Europa i løpet av oktober.

Større og skarpere OLED-skjermer
Da vi testet den første LG OLED TV-en 55E980W tilbake i desember 2013, kunne vi slå fast at dette var, og fortsatt er, den beste bildekvaliteten vi har sett! Det eneste som var synd var den stive prisen, og det faktum at skjermene ikke kom i større format. 2013-modellene var nemlig begrenset til 55 tommer med vanlig Full HD-oppløsning.

Nå blir det altså orden på det: De to 4K OLED skjermene skal koste £5999 og £19.999 britiske pund, tilsvarende cirka 62.000 respektive 210.000 kroner. Begge TV-ene vil være buede, og har LGs nyervervede WebOS brukergrensesnitt ombord. Et menysystem vi allerede har positiv erfaring med fra årets modeller. I tillegg vil 4K-skjermene også ha full støtte for den nye 4K tjenesten fra Netflix.

77ec980v_cropped_660x376

Prisen på de to nye modellene er ganske oppsiktsvekkende: For det første er 77-tommeren som forventet ekstremt dyr, og – lik de fleste storskjermer – uproporsjonalt dyr i forhold til størrelsen. Prisen 65-tommeren er derimot lavere enn forventet: Med en pris rundt 60.000 kroner vil den faktisk være betydelig rimeligere enn Full HD 55-tommeren som ble lansert i fjor. Det gjør LG-skjermen til en interessant utfordrer til dagens 4K LCD toppmodeller fra Sony og Panasonic: Hvis ytelsen fra de eksisterende 55EA980 og 55EA880 modellene er noe å gå etter, kan vi forvente at de nye 65” og 77” 4K modellene har en ekstrem kontrast og svartnivå, kombinert med enda bedre skarphet.

LGs nye OLED våpendragere vil bli vist frem på den kommende IFA-messen i Berlin. Ja, vi gleder oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?
Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat