LGs 4K OLED kommer i oktober

LGs bekrefter nå at deres nye OLED-skjermer med 4K-oppløsning er like rundt hjørnet.
Annonse
Annonse
forfatter

LG nyter for tiden status som eneste leverandør av OLED-TV. En status den koreanske produsenten åpenbart ønsker å styrke ytterligere.

Nå bekrefter LG nemlig at deres to nye 65” og 77” 4K modeller som ble vist på CES-messen i januar, kommer til Europa i løpet av oktober.

Større og skarpere OLED-skjermer
Da vi testet den første LG OLED TV-en 55E980W tilbake i desember 2013, kunne vi slå fast at dette var, og fortsatt er, den beste bildekvaliteten vi har sett! Det eneste som var synd var den stive prisen, og det faktum at skjermene ikke kom i større format. 2013-modellene var nemlig begrenset til 55 tommer med vanlig Full HD-oppløsning.

Nå blir det altså orden på det: De to 4K OLED skjermene skal koste £5999 og £19.999 britiske pund, tilsvarende cirka 62.000 respektive 210.000 kroner. Begge TV-ene vil være buede, og har LGs nyervervede WebOS brukergrensesnitt ombord. Et menysystem vi allerede har positiv erfaring med fra årets modeller. I tillegg vil 4K-skjermene også ha full støtte for den nye 4K tjenesten fra Netflix.

77ec980v_cropped_660x376

Annonse

Prisen på de to nye modellene er ganske oppsiktsvekkende: For det første er 77-tommeren som forventet ekstremt dyr, og – lik de fleste storskjermer – uproporsjonalt dyr i forhold til størrelsen. Prisen 65-tommeren er derimot lavere enn forventet: Med en pris rundt 60.000 kroner vil den faktisk være betydelig rimeligere enn Full HD 55-tommeren som ble lansert i fjor. Det gjør LG-skjermen til en interessant utfordrer til dagens 4K LCD toppmodeller fra Sony og Panasonic: Hvis ytelsen fra de eksisterende 55EA980 og 55EA880 modellene er noe å gå etter, kan vi forvente at de nye 65” og 77” 4K modellene har en ekstrem kontrast og svartnivå, kombinert med enda bedre skarphet.

LGs nye OLED våpendragere vil bli vist frem på den kommende IFA-messen i Berlin. Ja, vi gleder oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
LGs nye 2021-modeller har akkurat begynt å dukke opp i butikkene. Sjekk de første prisene her!
Panasonic introduserer flere spennende TV-modeller for 2021, inkludert tre nye 48-tommers OLED-TVer!
*OPPDATERT MED PRISER* Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!