Search
Generic filters

LGs 4K OLED kommer i oktober

LGs bekrefter nå at deres nye OLED-skjermer med 4K-oppløsning er like rundt hjørnet.

LG nyter for tiden status som eneste leverandør av OLED-TV. En status den koreanske produsenten åpenbart ønsker å styrke ytterligere.

Nå bekrefter LG nemlig at deres to nye 65” og 77” 4K modeller som ble vist på CES-messen i januar, kommer til Europa i løpet av oktober.

Større og skarpere OLED-skjermer
Da vi testet den første LG OLED TV-en 55E980W tilbake i desember 2013, kunne vi slå fast at dette var, og fortsatt er, den beste bildekvaliteten vi har sett! Det eneste som var synd var den stive prisen, og det faktum at skjermene ikke kom i større format. 2013-modellene var nemlig begrenset til 55 tommer med vanlig Full HD-oppløsning.

Nå blir det altså orden på det: De to 4K OLED skjermene skal koste £5999 og £19.999 britiske pund, tilsvarende cirka 62.000 respektive 210.000 kroner. Begge TV-ene vil være buede, og har LGs nyervervede WebOS brukergrensesnitt ombord. Et menysystem vi allerede har positiv erfaring med fra årets modeller. I tillegg vil 4K-skjermene også ha full støtte for den nye 4K tjenesten fra Netflix.

77ec980v_cropped_660x376

Prisen på de to nye modellene er ganske oppsiktsvekkende: For det første er 77-tommeren som forventet ekstremt dyr, og – lik de fleste storskjermer – uproporsjonalt dyr i forhold til størrelsen. Prisen 65-tommeren er derimot lavere enn forventet: Med en pris rundt 60.000 kroner vil den faktisk være betydelig rimeligere enn Full HD 55-tommeren som ble lansert i fjor. Det gjør LG-skjermen til en interessant utfordrer til dagens 4K LCD toppmodeller fra Sony og Panasonic: Hvis ytelsen fra de eksisterende 55EA980 og 55EA880 modellene er noe å gå etter, kan vi forvente at de nye 65” og 77” 4K modellene har en ekstrem kontrast og svartnivå, kombinert med enda bedre skarphet.

LGs nye OLED våpendragere vil bli vist frem på den kommende IFA-messen i Berlin. Ja, vi gleder oss!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.