Her er LGs 2018 OLED-skjermer

Her det vi vet om LGs 2018 OLED-modeller så langt!
forfatter

Årets første elektronikkmesse CES går av stabelen i Las Vegas neste uke, men koreanske LG har allerede avslørt noen av de første TV-nyhetene.

2017 ble uten tvil det store OLED-året: Prisene har krøpet nedover til nivåer hvor flere kan ta seg råd til en vaskeekte OLED-TV. LG selv hadde stor suksess med  modeller som 55B7, 65E7 og 65W7. I tillegg har de lånt bort teknologien til en rekke andre produsenter.

Ikke overraskende er det nettopp denne suksessen LG vil bygge videre på med den nye 2018-generasjonen av OLED-modeller.

LG har lagt vekt på at de nye OLED-skjermene skal bli enklere å bruke for hele familien. Modellen på bildet er den nye OLED65E8. (Foto: LG)

LG OLED 2018: Smartere og raskere

LG har ikke sett behov for å gjøre noen store endringer i selve OLED-panelene i år. Størrelsene blir som før på 55, 65 og 75 tommer med 4k oppløsning. (Søsterselskapet LG Display har imidlertid vist en neste generasjons 88″ prototype med 8K oppløsning).

Den største oppgraderingen skjer på innsiden i form av økt prosessorkraft, som innebærer bedre bildebehandling og andre avanserte muligheter.

Den største rosinen i pølsa for oss bildeentusiaster er den nye superkraftige α (Alpha) 9 prosessoren, som tar seg av bildebehandlingen i de beste OLED-modellene (W8, E8 og C8). Den lover blant annet markant forbedret støyreduksjon, høyere fargekorrekthet og  jevnere fargegraderinger sammenlignet med 2017-modellene.

Den nye A9 prosessoren blir kun tilgjengelig i C8, E8 og W8 modellene. Budsjettmodellen B8 vil få en noe enklere A7 prosessor.

High Frame Rate

LGs nye toppmodeller med A9-prosessoren vil også få støtte for high frame rate (HFR) video med opptil 120 bilder per sekund. Denne teknikken er ennå på et tidlig stadie, men kan gi bedre gjengivelse av hurtiggående innhold som sport, actionfilmer og spill.

Thinq AI: Styr TV-en med stemmen

LGs nye 2018-modeller byr på avansert stemmestyring, som her på nye OLED65W8. (Foto: LG)

Stemmestyring har vært et hett tema i senere tid, og LG vil være en del av dette med sin intelligente lydassistent Thinq AI. Den lar deg styre TV-ens funksjoner ved å snakke direkte til fjernkontrollen. I tillegg kan TV-en fungere som en «hub» opp mot andre smarte dingser, det være seg trådløse høyttalere, belysning og annet som kan kobles til via Wi-Fi eller Bluetooth.

Thinq AI bruker Google Assistant som plattform. Denne fungerer fortsatt (enn så lenge)best på engelsk, men det forventes at den vil tilpasses våre nordiske morsmål i fremtiden.

Modeller og størrelser

Modellspekteret for 2018 bytter logisk nok fra 7 til 8 i modellbetegnelsene. De nye OLED-seriene for 2018 vil dermed hete B8, C8, E8 og W8.

B8-serien kommer i 55″ og 65″ (OLED55B8 og OLED65B8).

C8-serien kommer i 55″, 65″ og 77″ (OLED55C8, OLED65C8 og OLED77C8). Sistnevnte forventes å bli LGs hittil rimeligste 77″ OLED.

E8-serien vil bestå av 55″, 65″ og 77″ modeller. (OLED55E8, OLED65E8 og OLED77E8). Denne modellserien får i likhet med forgjengeren en mer påkostet utførelse og høyttalerløsning.

W8-serien fra LG kommer i 65″ og 77″ format (OLED65W8, OLED77W8). Dette blir også i år en vegghengt modell med separat Dolby Atmos soundbar.

Pris og tilgjengelighet

LGs nye OLED-modeller blir tilgjengelig i april/mai 2018 (C8 og E8) mens den rimeligere B8 serien ventes i juni/juli. Prisene er foreløpig ikke kjent.

Vi oppdaterer saken etter hvert som vi får mer info!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.