Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

LG slipper åtte 8K-TV-er

Åtte nye TV-modeller får 8K-oppløsning i 2020.

Skrevet av / 03.01.20 - 10:19
LG slipper åtte 8K-TV-er

2020 er året når 8K kommer for fullt. LG vil neste uke på CES avduke åtte nye TV-er med denne oppløsningen, som har fire ganger så mange piksler som 4K, og 16 ganger så mange som Full HD. Med andre ord skal du sitte upraktisk nærme for å kunne se pikselmønsteret på skjermen.

De nye 8K-TV-ene kommer i skjermstørrelser 65 til 88 tommer. Det gjelder flaggskip OLED ZX-modellen i 77 og 88 tommer, men også NanoCell LCD-modellene Nano99, Nano97 og Nano95, i både 65 og 75 tommer.

Den største OLED-TV-en til LG på 88 tommer ga nesten lamslående gode bilder på CES 2020. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Vi testet nylig LGs første 8K OLED-TV, og kan skrive under på at bildeopplevelsen er noe utenom det vanlige.

LG-TV-ene kan vise 8K-innhold fra både HDMI og USB-minne, da med innebygd dekoding for HEVC, VP9 og AV1. Sistnevnte brukes blant annet av YouTube. 8K-innhold kan vises med inntil 60 bilderammer i sekundet.

Kunstig intelligens

Vi loves «betydelig oppgradert ytelse» takket være kraftigere AI-prosessor (Alpha 9 Gen 3), som bruker deep learning-teknologi til å oppskalere alle oppløsninger til 8K. Innholdet analyseres og behandles med firetrinns støyreduksjon og «frekvensbasert forbedring av skarpheten», hva nå det betyr.

Prosessoren kan i hvert fall gjenkjenne ansikter og tekst på skjermen, og bruke kunstig intelligens til å gi mer naturlige hudfarger og klarere ansiktsstruktur, i tillegg til skarpere og mer lesbar skrift.

I tillegg kan TV-ene via Auto Genre Selection kjenne igjen hvilken type innhold som spilles av og automatisk velge riktige bildeinnstillinger. Bildemodusene som støttes er film, sport, standard og animert.

Lyd og smarthjem

Lyden har også fått en oppgradering i 2020-modellene. Klarere dialoger og virtuell 5.1 oppmiksing av bakgrunnslyder er blant nøkkelordene.

I tillegg kan man overvåke og styre kompatible smarthjem-produkter direkte fra TV-skjermen, og styre dem med stemmen.

Mer info: lg.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top