Search
Generic filters

LG presenterer papirtynn OLED-TV

Den bøyelige Wallpaper TV er under 1 millimeter tykt, og kan festes direkte på veggen.

At LG satser tungt på OLED-tv er ingen hemmelighet. Det kommende modellsortimentet for 2015 formelig strutter av de flate og fargerike skjermene, som er basert på organiske lysdioder. Men det er bare begynnelsen, skal vi tro LG. I fremtiden får vi TV-skjermer som er så tynne og bøyelige at man nærmest kan tapetsere dem på veggen.

LG sitt datterselskap LG Display arrangerte nylig en presseevent i Korea, hvor de demonstrerte den såkalte Wallpaper TV – en nesten papirtynn og bøyelig 55″ OLED-TV. Skjermen under enn millimeter tykk (0,97 mm), veier 1,9 kilo og kan festes på veggen med magneter.

LGD_OLED_Wallpaper_TV01_web
LG-prototypen monteres ved hjelp av magneter, og er så tynn at den i praksis går i ett med veggen.

Produktet er fortsatt i prototypefasen, og det er foreløpig usikkert når de papirtynne skjermene blir klare for butikk, sies det ikke noe om. Det er en ting å lage en papirtynn TV – noe annet er å få den til å fungere i mange år, til all slags bruk og ikke minst, til en brukbar pris. I tillegg må man regne med separat elektronikk for tilkobling av eksternt utstyr, TV-mottakere og høyttalere. Dette stuntet handler nok vel så mye om å skape blest for LGs kommende 2015-modeller med OLED og 4K. I følge Elkjøp sine hjemmesider ventes disse i butikk i begynnelsen av september.

I tillegg til å vise den supertynne 55-tommeren, meldte LG Display også at de jobber med å utvikle et 99 tommer stort OLED-panel.

Se demonstrationen hos LG Display her:

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.