Japan starter Ultra HD 4K prøvekringkasting

Verdens første testkringkasting med superoppløsning via satellitt.
forfatter

Et konsortium med japanske produsenter, kringkastere og kommunikasjonsbyråer lanserer verdens første testkringkasting av 4K-innhold via satellitt til husholdninger. 4K Ultra HD har med sine 3840 x 2160 piksler fire ganger oppløsningen til 1080p Full HD.

Sky Perfect JSAT Corporation vil kringkaste 4K-innhold på sin Channel 4K seks timer om dagen, og prøvetjenesten er gratis for japanske husholdninger. Det vil si, de som er heldige å få tak i en kompatibel TV-mottaker. Det er nemlig ikke forventet at andre enn elektronikkforhandlere og enkelte andre utvalgte steder vil få tak på det nødvendige utstyret.

Sky Perfect JSAT har planer om å lansere en betalingstjeneste med kringkastet TV-innhold i 4K-oppløsning allerede neste vår.

Det kan se ut til at vi nå sakte, men sikkert vil få 4K-innhold å vise frem på våre flotte, dyre, ultramoderne 4K-TV-er. Netflix har allerede startet så smått, med hele tredje sesong av House of Cards i 4K. Også utvalgte kamper i fotball-VM i sommer vil bli spilt inn i 4K Ultra HD, som et ledd i produksjonen av den offisielle VM-filmen.

Kilde: What HiFi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.