Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Innovativ Bose VideoWave TV med surroundlyd

Neida, det er ikke nok en TV, det er et Bose-system. VideoWave er et nesten komplett hjemmekinosystem, alt du trenger i tillegg er en Blu-ray-spiller og en kabel-tv-boks.

Skrevet av / 29.09.10 - 13:40
Innovativ Bose VideoWave TV med surroundlyd

Den ser ut som en 46-tommers tv, men VideoWave er et komplett underholdningsystem med Bose surroundhøyttalere integrert i tv-en. Boksen til høyre på bildet følger mer, og er kontrollsenteret med FM/M-radio og stedet man kobler til alle signalkilder. iPod-dokken følger også med, og den medfølgende fjernkontrollen styrer hele herlighetet med radiofrekvenser. Også kabel-tv-mottakeren, Blu-ray-spilleren og andre kilder med vanlig IR-fjernstyring, så lenge de står i nærheten av Bose-modulens IR-sendere.

Fjernkontrollen som følger med, har seks store knapper du aldri bommer på, og et berøringsfelt a al iPod-er med klikkhjul, som omringer en knapp i midten. Den berøringsfølsomme flaten brukes for å navigere i menyene som vist på det øverste bildet, og Bose VideoWave-systemet lar brukeren betjene alle tilkoblede enheter på samme måten. Slik at man ikke trenger å hente frem fjernkontrollen til BD-spilleren for å sette i gang en film.

Selve tv-en er bygget rundt et 46-tommers LCD-panel med CCFL-lysrør, og ikke LED-teknologi, det kan komme i et senere produkt sier Boses ingeniører, som har gjort seg flid med å gjøre tv-bildet så bra som mulig.
Brukeren kan kun stille inn dag- eller nattinnstilling av lys og kontrast på selve tv-en, men det er mulig å få tilgang til et mer avansert oppsett for å finstillle bildekvaliteten, og hard core-folkene har i tillegg en enda mer avansert meny hvor man kan gå inn på gamma og hver enkelt farge for å kalibrere bildet.

Lyden er det ikke ye man får gjort med. Men man slipper en flatskjerm med slapp lyd, for Bose har klart å klemme en full surroundpakke med høyttalere inni tv-en. Med subwoofer og det hele.
Fem små mellomtoneelementer sitter på toppen av kabinettet på baksiden, med et slags diskanthorn på hver side, hvor diskantent spres gjennom et finmasket nett og lyden reflekterer av bakveggen for mest mulig effekt.
Subwooferen består av seks små basshøyttalere i par, hvor de spiller fra hverandre for å utiigne vibrasjoner – et problem på LCD-skjermer med CCFL-rør – omtrent som en boksermotor med liggende stempler.

Bassen ledes gjennom en 190 cm lang waveguide av samme type som Bose bruker i sine Wave-radioer, bare større, og bassen ledes ut under apparatet, som nødvendigvis må bli tykkere enn vanlige LCD-tv-er.
Lyden avspilles som i et 5.1-kanals surroundsystem, med en god del avansert prosessering for å skape overbevisende surround fra høyttalerne bak veggen. Anlegget leveres med Boses ADAPTIQ som er et automatisk oppsett og kalibrering av lyden, som man gjør med en medfølgende mikrofon når det installeres av en Bose-spesialist.

Men da har man alle høyttalerne skjult på veggen bak tv-en, som kan henges på veggen med et vanlig VESA veggfeste. En avtagbar bordsokkel følger med.
Bildekvaliteten og lydkvaliteten skal vi få testet så snart som mulig, men demonstrasjonen Bose hadde under lanseringen i Paris, var overbevisende nok til at mange vil finne systemet attraktivt. Det er i hvert fall ingen andre tv-er som er i nærheten av samme lydkvalitet i surroound, så Bose kan ha et trumfkort i VideoWave.
Systemet er i butikkene i slutten av oktober, og hele systemet koster 62.500 kroner, og da har man virkelig usynlig lyd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Lyd & Bilde
Scroll to Top