Nyhet

IFA 2023: Sharp Aquos XLED 75GV9000

MiniLED med 144 Hz og Dolby Vision IQ.

Skrevet av / 04.09.23 - 14:44
IFA 2023: Sharp Aquos XLED 75GV9000

Denne får du ikke se før til neste år. Da planlegger Sharp å lansere en rekke nye TV-modeller, og dette blir det foreløpige flaggskipet. Sharp har vært litt borte fra det europeiske markedet, men er store i hjemlandet Japan, og i Nord-Amerika.

TV-modellene strekker seg fra 30 tommer til 75 tommer, og de lager også 8K-modeller, men de selges foreløpig bare i Japan.

Men denne vil du finne i butikkhyllene til våren neste år.

Modellen på bildet har allerede vunnet en designpris, og akkurat dette eksemplaret er en prototype på det som skal bli den europeiske utgaven.

Foto: Lasse Svendsen

Bortsett fra en fjernkontroll med solcellelading, får man en 75-tommer med miniLED og 2000 dimmesoner. Den er søkklastet med Sharps ypperste tv-teknologi og har Dolby Vision IQ, som er en adaptiv HDR-variant som tilpasser seg lyset i rommet.

Sharp sier at 75GV9000 skal få et 2.1.2-kanals lydsystem med Dolby Atmos lyd og høydekanaler. Den får også en egen gaming mode på 144 Hz. Eller Aquos Smooth Motion som de kaller det.

Foto: Lasse Svendsen

Den kjører på Google TV-plattformen, og støtter også Chromecast, dts:X- og Virtual:X 3D-lyd.

Sharp sier også at den vil få deres Aquos IQ UltraClear bildeprosessering, som bruker kunstig intelligens for å optimalisere bildet til innholdet.

Foto: Lasse Svendsen

De planlegger også å lansere en enklere utgave kalt GU8000, med 144 Hz, i 75 og 65 tommers størrelse, men med et miniLED-panel med 500 dimmesoner, og Dolby Vision IQ.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Store, sterke og lynraske TV-er fra Hisense

Scroll to Top