Nyhet

Her er vårens TV-nyheter fra TCL

TCL er kjent for sine prisgunstige TV-er. Nå lanserer de to nye modellserier med QLED-teknologi!

Skrevet av / 07.05.20 - 12:00
Her er vårens TV-nyheter fra TCL

Kinesiske TCL er en av verdens største TV-produsenter, og her hjemme har de markert seg som en utfordrer til bl.a LG og Samsung med sine prisgunstige LCD-skjermer med Android. Selskapet har flere spennende 2020-modeller på vei, deriblant noen som er skreddersydd for det nordiske markedet.

 

TCL C81 og QLED800

Under en livestream til europeisk presse torsdag, presenterte TCLs produkt-direktør Marek Maciejewski de nye modellene C81 og QLED800, som begge er LCD-skjermer med QLED-teknologi. QLED er en teknikk vi har god erfaring med fra Samsungs dyrere TV-skjermer, som bruker et fargefilter med kvanteprikker for å utvide og forsterke fargegjengivelsen (såkalt fargevolum).

TCL C81. Foto: TCL

C81-serien (Edge LED) er den høyest spekkede modellen av de to. Den kommer i 75-, 65- og 55 tommer med innebygd Onkyo lydplanke, Dolby Atmos lyddekoding, Android 9 og Google assistant stemmestyring.

TCL QLED800. Foto: TCL

QLED 800 (Direkte LED) er en skreddersydd modell for Norden. Den kommer i størrelsene 65-, 55- og 50 tommer. QLED800- er utstyrt med Motion Clarity Pro bevegelsesutvjevning, som skaper best mulig flyt i bildet på høyoppløste sportssendinger, så vel som fartsfylte spill.

Android TV

TCL har hatt stor suksess med sine Android-baserte TV-er, derfor er det ingen stor overraskelse at også kommende TCL-modeller vil være Android-baserte. Det nyeste Android-operativsystemet er innebygd i begge seriene – med et bredt spekter av underholdnings-apper, Google Home og Google Assistant stemmestyring, Chromecast og Alexa-kompatibilitet.

De første 2020-modellene vil ha versjon 9 ved lansering, men en oppgradering til Android 10 er lovet i løpet av året. TCLs produktdirektør Marek Maciejewski var nøye med å poengtere at Android brukergrensesnittet er det eneste systemet som jevnlig mottar oppdateringer, også for eldre, eksisterende modeller. Android er mest fremtidskompatibelt, hevder Marek: Dette vil TCL utnytte ved å lansere flere nye funksjoner og tjenester i løpet av 2020 og 2021. Blant annet loves vi at TCL-skjermene vil få den nye streamingtjenesten Disney+ når denne kommer til Norden senere på året. I tillegg vil TCL-skjermene få tilgang til profesjonell kalibrering via CalMAN AutoCal, som automatisk kalibrererer og optimaliserer bildet ved hjelp av PC og måleutstyr.

Støtter viktige HDR-formater

De nye TCL-skjermene utmerker seg med bred HDR-støtte. Både C81 og QLED800 støtter både Dolby Vision og HDR10+, både via HDMI-inngangene og online streaming. Dette innebærer at man kan se Netflix og Amazon HDR-innhold i beste tilgjengelige kvalitet, med dynamiske metadata som tilpasser kontrasten dynamisk fra scene til scene. Her kan TCL ha et fortrinn mot for eksempel Samsung, som ennå har unnlatt å implementere Dolby Vision på sine QLED-skjermer.

Slank design

De nye modellene har et slankt design med ultratynt eksteriør i premiummetall, som garanterer eleganse og holdbarhet. I tillegg har de største QLED800-modellene justerbart stativ som gjør det mulig for din storskjerms-TV å smelte inn i hjemmet på en sofistikert måte.

«En QLED-aktør å regne med»

– Knivskarpe kontraster, dypt svartnivå, autentiske farger og fantastisk lyd er alle viktige faktorer i dag, sier Johan Huss, Country Manager i TCL Nordics i dagens pressemelding. Jeg er glad og stolt over at vi i TCL bruker posisjonen vår til å tilby markedet toppspesifiserte produkter, noe som er spesielt viktig i et teknologikyndig marked som Norden. Samtidig klarer vi å legge oss på veldig rimelige priser – en kombinasjon som ofte ellers er for god til å være sann. Men her tør vi å stikke oss ut og konstatere at vi er en QLED-aktør å regne med, fortsetter Johan.

De nye TCL-modellene vil være i salg i Norge fra mai.

Spesifikasjoner i korte trekk:

TCL C81


●  Quantum Dot-teknologi
●  Dolby Vision og Dolby Atmos
●  HDR 10+
●  Motion Clarity Supreme 100Hz skjerm (gjelder henholdsvis 75 og 65 tommer)
●  Onkyo Audio
●  Stemmestyring via far field
●  Nyeste Android-operativsystem
●  Fullskjermsdesign

Norske priser:

TCL 55C815: 11990 kr

TCL 65C815: 14990 kr

TCL 75C815: 19990 kr

 

TCL QLED800


●  Quantum Dot-teknologi
●  Dolby Vision og Dolby Atmos
●  HDR 10+
●  Motion Clarity Pro
●  Stemmestyring via far field
●  Nyeste Android-operativsystem
●  Fullskjermsdesign
●  Justerbart stativ (gjelder henholdsvis 65 og 55 tommer)

Norske priser:

TCL 50QLED800: 8990 kr

TCL 55QLED800: 9990 kr

TCL 65QLED800: 12990 kr

 

https://tcl.com/eu/en.html

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “Her er vårens TV-nyheter fra TCL”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Store, sterke og lynraske TV-er fra Hisense

Scroll to Top