TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Her er Samsungs billigste 8K-TV

Samsung Q800T går inn for landing i mai - kan bli en av årets mest interessante TV-er.

forfatter
Publisert 28.04.20 - 16:39

Samsung lanserte sine første 8K-TV-er allerede i 2018, med konkurrenter som LG og Sony hakk i hæl. Men frem til nå har det ikke vært spesielt stor interesse for de sylskarpe skjermene. Ikke så merkelig i grunn: Prisene har vært skyhøye, og uten tilgang på ekte 8K-innhold, er det også diskutabelt hvor mye utbytte man får av den ekstra oppløsningen.

I år ser det hakket mer lovende ut for 8K-formatet: Produsentene lanserer et større utvalg av TV-er som støtter 8K, noe som vil bringe prisene ned til et mer spiselig nivå. Flere vil støtte den viktige HDMI 2.1 standarden som sikrer avspilling av 8K-video fra eksterne enheter. I tillegg tar YouTube i bruk den nye AV1 kodeken, som gjør det enklere å laste opp og spille av video i 8K-kvalitet. Dermed faller det noen viktige brikker på plass, som vil gjøre tilgangen på både TV-er og innhold betydelig bedre.

Les også: Nå kan du se YouTube i 8K-oppløsning

Samsung Q800T: Rimeligere 8K-modell med HDMI 2.1


Samsung har til nå reservert den sylskarpe 8K-oppløsningen til sine absolutte toppmodeller, men i år utvider de sortimentet med en ny og rimeligere modell. Den nye Q800T-serien er en nedskalert utgave av flaggskipet Q950TS. Q800T må klare seg uten storebrorens påkostede design og avanserte høyttalerløsning, og mangler kjekke finesser som No-Gap veggfeste og ekstern One Connect koblingsboks. Til gjengjeld har den et fullblods 8K-panel med direkte «Full Array» LED-baklys!

Samsung har også bekreftet at 2020-modellene (inkludert Q800T) støtter HDMI 2.1, inkludert viktige finesser som 8K/60p, 4K/120p (High Frame Rate/HFR),  Variable Refresh Rate (VRR) og Auto Low Latency Mode (ALLM). Det lover godt for fremtidig kompatibilitet med neste generasjons spillkonsoller: Både Playstation 5 og Xbox Series X forventes å ta i bruk finesser som krever HDMI 2.1.

YouTube i 8K

Så lenge du har teknikken i orden, har YouTube overraskende mye 8K-innhold å by på. (Foto: Audun Hage)

Samsungs 2020-modeller vil også støtte YouTube-video i det nye AV1-formatet. For 8K-modellene betyr dette umiddelbar tilgang til 8K-innhold via den innebygde YouTube-appen.

Lyd & Bilde har nylig mottatt et ferskt testeksemplar av Samsung Q800T, og kan røpe at YouTube i 8K ser heftig ut. Det er nesten litt ironisk: Før fantes det knapt en 8K-video å oppdrive, og nå ligger det plutselig betydelige mengder innhold tilgjengelig via fjernkontrollen. Du bør imidlertid være forberedt på å oppgradere netthastigheten din!

Samsung Q800T kommer i en rekke skjermstørrelser (65″, 75″, 82″, 98″). Ikke alle variantene er bekreftet til Norden enda, men de første modellene kommer på lager i midten av mai. Prismessig er vi fortsatt i den høyere enden, men det er allerede nå åpenbart at Q800T vil bli betydelig rimeligere enn fjorårets 8K-modell Q950R. Med startende veil. priser på 40.000 kr (65″) og 55.000 kr (75″) legger Q800T seg på omtrent samme prisnivå som fjorårets 4K toppmodell Q90R da de var nye.

Lyd & Bilde har fått både 65″ og 75″ utgaven av Samsung Q800T inn til test. Se opp for fyldig omtale i nær fremtid på lydogbilde.no!

https://youtu.be/egSvdEJZRBk

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

2 kommentarer om “Her er Samsungs billigste 8K-TV”

  • Heisann Kjell, denne saken er fra 2020, men ja, vi regner med å få inn de nye 2021-modellene (Neo QLED 8K) snart også! 🙂 mvh Audun

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Mesterklasse fra Panasonic Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Følg Lyd & Bilde