TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Her er årets nye design-TV-er fra Samsung

2022-modellene av The Frame, The Serif og The Sero har blant annet fått et nytt, supermatt skjermbelegg.

forfatter
Publisert 28.03.22 - 16:25

Samsungs nye TV-modeller i Lifestyle-segmentet er like rundt hjørnet, og forventes å treffe butikkene i løpet av våren. Blant disse finner vi nye utgaver av designmodellen The Serif, snurre-skjermen The Sero, og ikke minst bilderammen The Frame. Alle seriene er oppdatert med nye funksjoner og høyere ytelse – men fremfor alt skjer det noe spennende på panel-siden!

Samsung The Frame 2022 (LS03B)

Samsungs bilderamme-TV The Frame er en spesielt populær modell her i Norden, og har allerede rundet 1 million solgte eksemplarer globalt.  Årets modell er den sjette i rekken: Den kommer som før med en slank formfaktor, integrert veggfeste og utskiftbare rammer i ulike farger – alt for å imitere et ekte maleri.

Blant de største nyhetene på 2022-modellene er noe Samsung kaller Matte Display. Det er et spesielt skjermfilter som motvirker refleksjoner fra omgivelsene, og gir skjermen en matt, papirlignende overflate. Hvis det fungerer som lovet, kan det bidra til at Frame ser enda mer troverdig ut som maleri, men også som TV: Speilblanke skjermer kan være ganske sjenerende, spesielt hvis du har vinduer eller andre lyskilder vis-à-vis TV-kroken.

The Frame kan også kombineres med det nye Auto Rotate-tilbehøret fra Samsung: et motorisert veggfeste, som enkelt lar deg mellom horisontal og vertikal TV-posisjon. Samsungs digitale kunstgalleri er også oppdatert med vertikale bildevalg: Art Store rommer nå 1600 kunstverk fra blant andre Tate, Louvre og Albertina(obs, krever abonnement).

De større modellene fra 55 tommer og oppover er dessuten oppdatert på lydsiden, med bl.a støtte for Dolby Atmos surroundlyd og Samsungs Object Tracking Sound, der lyden matcher bedre med dialogen og det som skjer på skjermen.

Rent teknisk er The Frame fortsatt en relativt tradisjonell QLED LCD-TV med LED-baklys. Men hvis Samsung nå har fått bukt med lysrefleksjonen, og samtidig leverer god kvalitet på bildet, kan dette være en meget bra allround-TV. Testeksemplar er allerede bestilt!

Samsung The Frame LS03B 2022
Samsung The Frame 2022. (Foto: Samsung)

Samsung The Serif 2022 (LS01B)

En annen TV som nå leveres med matt skjerm er design-TV The Serif. Den linjelekre modellen er nå oppdatert med Samsungs nye Smart Hub 2022 brukergrensesnitt, og har en hvit solcelledrevet fjernkontroll. Den leveres i fargene Cloud White og Cotton Blue.

samsung 21 07 tv serif 044 x1
The Serif 2022. (Foto: Samsung)

Samsung The Sero 2022 (LS05B)

Snurre-skjermen The Sero har også blitt oppdatert i år. Vi testet første generasjonen da den kom i 2020, og syntes da dette var en forfriskende ny idé. Den kan veksle mellom portrett- og landskapmodus, slik at du kan se for eksempel TikTok-videoer og annet innhold filmet med mobilen, i sitt rette format. Nytt på årets modell er at den vertikale modusen også kan vise flere skjermer samtidig (Multiview/bilde i bilde). Dermed kan du for eksempel se på YouTube og mobilen eller spillkonsollen samtidig. Ellers er det bare å «snurre film»!

Samsung 21 04 TV Sero 073 x1 Samsung 21 04 TV Sero 067 x1
<
>
Samsung The Sero 2022 kan veksle mellom stående og liggende skjerm-modus. (Foto: Samsung)

Pris og tilgjengelighet

Samsungs Lifestyle TV-modeller kommer i butikkene i løpet av våren/sommeren 2022.

Priseksempler:

Samsung The Frame 65”: 19999 kr

Samsung The Serif 65”: 19999 kr

Samsung The Sero 43” : 14999 kr

Les også Samsungs QD-OLED: Nå vet vi prisen Samsungs nye OLED-TV er like rundt hjørnet, og nå vet vi hvor mye den skal koste!
2022 S95B OLED PC 02

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Følg Lyd & Bilde