Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Her er årets nye design-TV-er fra Samsung

2022-modellene av The Frame, The Serif og The Sero har blant annet fått et nytt, supermatt skjermbelegg.

Skrevet av / 28.03.22 - 16:25
Her er årets nye design-TV-er fra Samsung

Samsungs nye TV-modeller i Lifestyle-segmentet er like rundt hjørnet, og forventes å treffe butikkene i løpet av våren. Blant disse finner vi nye utgaver av designmodellen The Serif, snurre-skjermen The Sero, og ikke minst bilderammen The Frame. Alle seriene er oppdatert med nye funksjoner og høyere ytelse – men fremfor alt skjer det noe spennende på panel-siden!

Samsung The Frame 2022 (LS03B)

Samsungs bilderamme-TV The Frame er en spesielt populær modell her i Norden, og har allerede rundet 1 million solgte eksemplarer globalt.  Årets modell er den sjette i rekken: Den kommer som før med en slank formfaktor, integrert veggfeste og utskiftbare rammer i ulike farger – alt for å imitere et ekte maleri.

Blant de største nyhetene på 2022-modellene er noe Samsung kaller Matte Display. Det er et spesielt skjermfilter som motvirker refleksjoner fra omgivelsene, og gir skjermen en matt, papirlignende overflate. Hvis det fungerer som lovet, kan det bidra til at Frame ser enda mer troverdig ut som maleri, men også som TV: Speilblanke skjermer kan være ganske sjenerende, spesielt hvis du har vinduer eller andre lyskilder vis-à-vis TV-kroken.

The Frame kan også kombineres med det nye Auto Rotate-tilbehøret fra Samsung: et motorisert veggfeste, som enkelt lar deg mellom horisontal og vertikal TV-posisjon. Samsungs digitale kunstgalleri er også oppdatert med vertikale bildevalg: Art Store rommer nå 1600 kunstverk fra blant andre Tate, Louvre og Albertina(obs, krever abonnement).

De større modellene fra 55 tommer og oppover er dessuten oppdatert på lydsiden, med bl.a støtte for Dolby Atmos surroundlyd og Samsungs Object Tracking Sound, der lyden matcher bedre med dialogen og det som skjer på skjermen.

Rent teknisk er The Frame fortsatt en relativt tradisjonell QLED LCD-TV med LED-baklys. Men hvis Samsung nå har fått bukt med lysrefleksjonen, og samtidig leverer god kvalitet på bildet, kan dette være en meget bra allround-TV. Testeksemplar er allerede bestilt!

Samsung The Frame LS03B 2022
Samsung The Frame 2022. (Foto: Samsung)

Samsung The Serif 2022 (LS01B)

En annen TV som nå leveres med matt skjerm er design-TV The Serif. Den linjelekre modellen er nå oppdatert med Samsungs nye Smart Hub 2022 brukergrensesnitt, og har en hvit solcelledrevet fjernkontroll. Den leveres i fargene Cloud White og Cotton Blue.

samsung 21 07 tv serif 044 x1
The Serif 2022. (Foto: Samsung)

Samsung The Sero 2022 (LS05B)

Snurre-skjermen The Sero har også blitt oppdatert i år. Vi testet første generasjonen da den kom i 2020, og syntes da dette var en forfriskende ny idé. Den kan veksle mellom portrett- og landskapmodus, slik at du kan se for eksempel TikTok-videoer og annet innhold filmet med mobilen, i sitt rette format. Nytt på årets modell er at den vertikale modusen også kan vise flere skjermer samtidig (Multiview/bilde i bilde). Dermed kan du for eksempel se på YouTube og mobilen eller spillkonsollen samtidig. Ellers er det bare å “snurre film”!

Samsung 21 04 TV Sero 073 x1 Samsung 21 04 TV Sero 067 x1
<
>
Samsung The Sero 2022 kan veksle mellom stående og liggende skjerm-modus. (Foto: Samsung)

Pris og tilgjengelighet

Samsungs Lifestyle TV-modeller kommer i butikkene i løpet av våren/sommeren 2022.

Priseksempler:

Samsung The Frame 65”: 19999 kr

Samsung The Serif 65”: 19999 kr

Samsung The Sero 43” : 14999 kr

Les også Samsungs QD-OLED: Nå vet vi prisen Samsungs nye OLED-TV er like rundt hjørnet, og nå vet vi hvor mye den skal koste!
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Søt musikk mellom B&O og TCL

Sov trygt med LG OLED-TV

Samsung satser på «supersize»-TV

Samsung-TV ble knust

Apple TV med tvOS 18 får støtte for 21:9-format

Ny stor og billig TV fra Samsung

Elkjøp: Nå tar TV-salget av!

Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen

TCL lanserer ny TV-modell med bred appell

Her er TCL C855

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Scroll to Top