Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

GX Soundbar: Paddeflat lydplanke fra LG

Den nye lydplanken i GX-serien skal være en perfekt match til LGs egen Galleri-OLED!

Skrevet av / 22.07.20 - 14:27
GX Soundbar: Paddeflat lydplanke fra LG

Da vi testet LGs nye Galleri-OLED nylig ble vi mektig imponert over både byggekvalitet og design, for ikke å snakke om den lekre bildekvaliteten. Lyden var derimot bare «helt ok»: Som de aller fleste slanke flatskjermer der ute, skriker LG-skjermen etter litt drahjelp fra noen ordentlige høyttalere: Gjerne et fullblods hjemmekino-system, eller i det minste en lydplanke som duger.

Nå kommer løsningen fra LG selv: Den nye GX Soundbar er laget i matchende design til GX OLED-en. Lydplanken har vært vist ved flere anledninger, men nå er den klar og tilgjengelig i butikkene.

LG GX Soundbar. (Foto: LG)
LG GX Soundbar. (Foto: LG)

LG GX Soundbar med trådløs subwoofer

GX Soundbar er laget for å matche Gallery-serien både visuelt og lydmessig. De fleste vil nok foretrekke å henge den på veggen sammen med TV-en: Lydplanken har et eget «Zero Gap» veggfeste som plasserer den tett inntil veggen, rett under OLED-skjermen. Alternativt kan den monteres på en benk ved hjelp av et medfølgende bordstativ.

Lydplanken er for øvrig like bred som en 65 tommer LG OLED GX (144 centimeter), og vil dermed passe aller best til denne.

LG GX Soundbar er kledd i mørkegrått stofftrekk. Den kan henges på vegg eller stå på bordet. (Foto: LG)
LG GX Soundbar er kledd i mørkegrått stofftrekk. Den kan henges på vegg eller stå på bordet. (Foto: LG)

GX Soundbar bruker et 3.1 kanals lydsystem, med separate høyttalere for venstre/høyre og senterkanalen, samt en separat, trådløs subwoofer til basskanalen. I tillegg går det an å komplettere med ekstra bakhøyttalere (SPK8, selges separat) og således oppnå fullverdig 5.1 surroundlyd. Total forsterkereffekt oppgis til 420 watt.

Les også Endelig en OLED-TV som tar seg godt ut på veggen LGs nye OLED-TV er skreddersydd for veggmontering. I tillegg ser den uforskammet lekker ut!

Dolby Atmos, DTS:X og HDMI eARC

I følge spesifikasjonene får GX-lydplanken gode tilkoblingsmuligheter: Lydplanken har HDMI inn/ut med støtte for 4K og eARC, slik at den kan hente ut lydsignalene fra en tilkoblet Blu-ray spiller, men også direkte fra TV-en og dens innebygde apper.

Den økte båndbredden fra eARC gjør det mulig å spille av lydfiler med høy oppløsning, som for eksempel Dolby Atmos og DTS:X. LG-planken har imidlertid ingen dedikerte «høydehøyttalere» vendt mot taket, derfor vil det nok være begrenset med høydeperspektiv å hente. Uansett er det positivt med støtte for høyoppløst lyd!

LG GX Soundbar kommer også med trådløs subwoofer: Bakhøyttalere er derimot ekstrautstyr. (Foto: LG)
LG GX Soundbar kommer også med trådløs subwoofer: Bakhøyttalere er derimot ekstrautstyr. (Foto: LG)

LG-planken kan også strømme lyd via Bluetooth, direkte fra smarttelefonen eller nettbrettet. Lydfiler kan spilles av med opptil 24 bit/96 khz oppløsning (Hi-res Audio). En innebygd LG Ai Sound Pro lydprosessor sørger for å bearbeide og optimalisere lyden.

Pris og tilgjengelighet

LG GX Soundbar finnes allerede på lager i enkelte butikker, med en veil. pris på 14.990 kroner.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top