Guide til årets nye TV-er

April er måneden da TV-produsentene slipper sine nye modeller, med en flokk av nye finesser og forbedret bildekvalitet. Sjekk ut vår guide til årets TV-nyheter!
forfatter

Akkurat i det vårsola titter frem, slippes det et skred av nye TV-modeller på markedet. Mange av prototypene som ble lansert på Consumer Electronics Show i januar er nå endelig satt ut i produksjon. Siste rest av ”januarsalget” er definitivt over, og de fleste butikkjedene har tømt lagrene for utgående fjorårsmodeller. Det betyr at du som planlegger å handle ny TV fremover, har splitter nye modeller og serier å forholde deg til: Mens 2012 ble et ”hvileår” for noen av produsentene, ser 2013 på mange måter ut til å bli et mer spennende TV-år. Vi skal her ta for oss de viktigste trendene!

Smartere TV-er
Smart TV har vært snakket om lenge allerede, men i år blir de endelig modne. TV-ene er i ferd med å bli fullblods datamaskiner! Med innebygde flerkjerne prosessorer (Dual Core eller Quad Core) får skjermene nok regnekraft til å håndtere stadig mer avanserte applikasjoner. Det betyr at ting skjer raskere, du kan gjøre flere ting på en gang, som å se på to TV-kanaler samtidig eller surfe internett med frokost-TV oppe i hjørnet. Oppkoblingen mot nettet betyr også at du kan strømme videoinnhold som filmer og TV-serier direkte til TV-en. Youtube er alltid med, men også filmtjenester som Netflix og HBO blir nå tilgjengelig på de aller fleste smart-TV-ene.

Del innhold med mobil og nettbrett
Alle smart-TV-ene kommer med trådløst nettverkstilkobling og kan kommunisere med håndholdte enheter. Og forholdet mellom TV, nettbrett og smartmobil blir stadig tettere. Stikkordet er deling av innhold begge veier. Du kan bruke applikasjoner for å strømme TV til nettbrettet, eller vise bilder og video fra mobilen opp på TV-skjermen – trådløst.

I tillegg tilbyr de fleste produsentene fjernkontroll-apper som lar deg styre TV-ens funksjoner med nettbrettet. I mange tilfeller betyr det at du kan legge vekk fjernkontrollen og styre alt via pekeskjermen. Toveis kommunikasjon åpner for at du kan surfe gjennom kanaltilbudet på nettbrettet før du velger å skifte kanal på TV-en. Du kan også gjøre innstillinger via app-en og unngå sjenerende menyer oppe på skjermen.

Doble TV-tunere

P1000858
Selv om TV-en nå kan hente innhold fra en rekke kilder via nettet, skal man ikke glemme vanlige TV-sendinger. Flere av produsentene slipper nå TV-er med doble TV-mottakere. Det gir flere muligheter, som å se på en kanal mens du tar opp en annen, se på to kanaler samtidig på samme skjerm, eller se TV på to skjermer samtidig. Skjerm nummer to kan være et nettbrett eller mobil, eller til og med en annen TV i noen tilfeller. Ny trådløs teknologi gjør det nemlig mulig å dele TV-innhold mellom to TV-er, uten at begge TV-er trenger være koblet til noe antenneuttak.

Det er imidlertid for tidlig å si hvordan teknikken vil fungere i praksis, for parabol- og kabelselskapene vil garantert ha et ord med i laget når det gjelder deling av TV-signaler. Dette liker de som kjent å ta seg betalt for, i form av ekstra mottakerbokser. Men flere av TV-ene får nå altså doble kortplasser slik at man kan stikke programkortene rett i TV-en, uten behov for separat boks i det hele tatt. Det blir spennende å se hvordan leverandørene stiller seg til dette…

4K og OLED
Når det gjelder bildekvalitet, fortsetter produsentene å skvise stadig høyere ytelse ut av de tradisjonelle LCD og plasmateknologiene. Men når det er sagt, forventer vi ingen kvantesprang i bildekvalitet fra de ”vanlige” LCD og plasma TV-ene. For virkelig å kunne snakke om en revolusjon i bildekvalitet, må vi over på de avanserte OLED og 4K skjermene. Men selv om både 4K og OLED representerer neste generasjons TV, er det noen viktige forskjeller: Mens OLED har en avansert panelteknikk med utrolig høy bildekvalitet, er 4K (eller Ultra-HD som det også kalles) et nytt bildeformat. Oppløsningen er 3840 x 2160 piksler, fire ganger høyere enn dagens Full HD-format, derav navnet 4K.

Selv etter å ha vært ”the next big thing” i en årrekke, ser det fortsatt ut til at OLED TV-ene lar vente på seg. Produsentene sliter med å få i gang en kosteffektiv produksjon, og det er ennå ingen klare tegn på når vi faktisk får se den første OLED-modellen fysisk i butikkhyllene. Blir det Samsung eller LG? Tiden vil vise.

Vil du kjøpe en virkelig rå TV i år, er det de nye 4K TV-ene du skal se etter. De første er allerede lansert fra Sony og LG, men med 84 tommer og enda flere tusenlapper er de ikke for alle. Gleden er at det i løpet av året vil komme mindre, og fremfor alt rimeligere 4K-skjermer på 55 og 65 tommer, til priser som starter rundt 40.000 kroner.

Oppsummering
Dette var et raskt blikk på de viktigste nye funksjonene. På de neste sidene følger vår guide til de ulike produsentenes TV-sortiment og de viktigste modellene for 2013. Innholdet er varierende da det i skrivende stund er forskjellig informasjon tilgjengelig fra de ulike produsentene. Men vi håper dette skal gi deg et godt overblikk over hva du har i vente av TV-året 2013. Neste steg blir selvfølgelig for oss å teste disse TV-ene og fortelle hvilken som er best! Hvilken modell vil du gjerne lese mer om? Gi oss gjerne et tips på redaksjon@lydogbilde.no!

Samsung

Koreanske Samsung Electronics er en av de største trendsetterne innen TV, både når det gjelder design og funksjonalitet. Årets TV-modeller fra Samsung blir både større og smartere enn før.

Samsung-LED-8000

Samsung er et av de mest populære TV-merkene, og har det største sortimentet av alle TV-produsentene. Felles for nesten alle av Samsungs 2013-modeller er at de blir større og smartere. Flere av modellseriene blir tilgjengelig skjermstørrelser helt opp til 75 tommer!

Quad Core prosessorer
I tillegg kommer de dyrere modellene utstyrt med en superkraftig Quad Core prosessor, som skal gjøre alle TV-finessene bedre og raskere enn noensinne. Quad Core er en firekjerners prosessor, som er i stand til å utføre flere oppgaver parallelt sammenlignet med de enklere tokjerne (Dual Core) prosessorene. Samsung hevder at dette gjør den nye generasjonen tre ganger så rask som 2012-modellene!

Smart Recommendation
Mer prosessorkraft åpner også for bedre smart-tjenester, og Samsung har benyttet anledningen til å gi smartportalen SmartHUB en ansiktsløftning. En ny finesse på årets generasjon er noe Samsung kaller “S-Recommendation with Voice Interaction”: En stemmestyrt anbefalingstjeneste, som kan anbefale deg filmer, serier og TV-programmer basert på hva du har sett tidligere. Ved hjelp av et nytt grensesnitt inndelt i fem seksjoner; En for VOD-filmer, en for media, som dine bilder og musikk, en for apper, en for sosiale medier og en for det du ser på for øyeblikket, skal det være lett å finne noe du liker. Her kreves det nok litt samarbeid med innholdsleverandørene, men det blir spennende å se når denne finessen blir tilgjengelig i Norge.

Doble TV-tunere
Flere av de nye Samsung-modellene, deriblant 8000 og 7000-serien, kommer med doble TV-tunere for satellitt, kabel og bakkenett. Dette gjør at man kan både se og ta opp forskjellige TV-programmer samtidig, slik man tidligere trengte egne PVR-bokser for. I tillegg kan man strømme TV-programmer direkte til nettbrett og smartmobiler. Begge deler krever at du har to programkort fra en signal-leverandør som støtter internt kort i TV-en (IDTV).

Bedre bildekvalitet
F8000-serien er som tidligere generasjoner basert på LCD-paneler med LED-kantbelysning. Panelene bruker Samsungs Micro Dimming Ultimate teknikk, som gir en viss grad av lokal lysstyring. 2013-modellene byr i tillegg på forbedret bildebehandling, med nye bildeforbedringskretser som tar hensyn til at en stor andel (61% i følge Samsung) av smart TV-brukere strømmer video over nettet. De nye TV-ene skal være i stand til å forbedre bildekvaliteten selv fra slike komprimerte videokilder. De nye Samsung-modellene støtter blant annet det nye videokodeket HEVC (High Efficiency Video Codec/H.265), en ny komprimeringsstandard som skal forbedre bildekvaliteten selv ved lave overføringshastigheter.

Modellserier:

8000-serien

samsung-ue40f8000stxxu-right-angle
Samsung er kjent for sine designorienterte TV-er, og spesielt den linjelekre 8000-serien er blitt en bestselger her hjemme. Årets nye serie heter F8000, og fortsetter trenden med stadig slankere design. Den har fått en sylslank ramme rundt bildepanelet, og en ny, bueformet sokkel som får TV-en til å virke som den nesten svever i luften.

Den største forbedringen ligger imidlertid på innsiden: Samsung har nemlig utstyrt F8000-serien med en superkraftig Quad Core prosessor, som skal gjøre alle TV-finessene bedre og raskere enn noensinne. Quad Core er en firekjerners prosessor, som er i stand til å utføre flere oppgaver parallelt sammenlignet med de enklere tokjerne (Dual Core) prosessorene. Samsung hevder at den nye generasjonen er tre ganger så rask som 2012-modellene.

F8000-serien blir tilgjengelig i størrelser fra 46 og helt opp til 75 tommer.

F8500 designmodell
I tillegg til den “vanlige” 8000 modellen kommer en ny designmodell, F8500. Denne deler tekniske egenskaper med F8000-modellen, men har enda mer påkostet design med en integrert, buet sokkel. TV-ens rekordtynne ramme og det naturlig buede stativet er laget i aluminium, og går i ett med hverandre. Også baksiden av skjermen er dekket med aluminium, slik at den ser like lekker ut bakfra som forfra. F8500 har også et deksel som holder kabeltilslutningene ute av syne.

Samsung F8505 kommer i butikk fra og med andre kvartal 2013, i størrelsene 46 og 55 tommer. Pris er foreløpig ukjent.

F7000-serien
7000-serien blir tradisjonen tro en nedskalert versjon av 8000-serien med noe enklere design og mindre fasjonabel fot, men med mange av de samme tekniske løsningene, til en litt lavere pris. Det viktigste er at 7000-serien også får Quad core prosessoren for ekstra raske smart-finesser. F7000-serien kommer i 46, 55 og 60 tommers størrelse.

Samsung 85S9000:  85” Ultra High Definition

P1000599r
Du skal ha god plass i stua for å skvise inn Samsungs nye toppmodell. Den er hele 85 tommer stor og lanserer et konsept Samsung kaller “Gallery Design” hvor TV-en henger i en spesiell ramme, som også inneholder høyttalerne.

F8500 PDP:  Nye plasma-TV-er

P1000646r
I tillegg til det rikholdige utvalget av LED/LCD-baserte skjermer har Samsung også fornyet plasmaskjermene sine. Plasmaserien PDP 8500 er utstyrt med akkurat de samme smartfinessene som LED-seriene fra Samsung, inkludert kraftige Quad Core prosessorer og oppdaterte smart-tjenester. Designmessig er de identiske med Samsungs nye F8500 serie LED. Her er det imidlertid kun bildet som skal være blikkfang, derfor har plasmamodellene en mer diskré, mørk grå utførelse. Sokkelen er en integrert del av TV-en, men kan demonteres ved veggmontering. Samsung har tilsynelatende satt alle kluter til for å gjøre bildekvaliteten best mulig. De hevder å ha oppnådd en lysstyrke som er på nivå med LED-TV-er, i tillegg til vesentlig forbedret svartnivå, takket være en ny kontrastfilm. Den første påstanden skal vi nok ta med en klype salt, men det blir spennende å teste hvordan F8500-serien gjør det opp mot Panasonics plasmamodeller for modellåret 2013.

Samsung PDP 8500 plasma kommer i 51” og 64” størrelse.

LG

Sørkoreanske LG er en viktig TV-produsent, og utmerker seg som en produsent som er raskt ute med å ta i bruk ny teknologi. Årets modeller fokuserer som tidligere på Smart-TV funksjoner, øyevennlig Cinema 3D og ikke minst design.

LG-oppslag

LG fortsetter å være en iherdig konkurrent til ”den andre” koreanske produsenten, og er stadig frempå med nye og aggressivt prisede modeller. Nesten samtlige LG-modeller kommer i år med Dual Core prosessorer, hvilket gjør at selv de rimelige modellene er godt rustet for krevende Smart-applikasjoner. Hvordan LGs Dual Core står seg mot Samsungs Quad Core prosessorer, vet vi ikke før vi har testet dem i praksis. På designsiden fokuserer LG på det de kaller Cinema Screen Design, som kort og godt betyr mer bilde og mindre skjermramme rundt.

Forbedret fjernkontroll

lgmagicremote2013-1l
Fjorårets LG-modeller utmerket seg med den kanskje beste smart-fjernkontrollen på markedet, nemlig pekekontrollen Magic Remote. Årets toppmodeller får en oppgradert versjon, som også inkluderer stemmestyring. En innebygd mikrofon lar deg snakke inn forskjellige kommandoer til TV-en. Det blir spennende å se hvordan LG har utviklet denne finessen i forhold til Samsungs stemmekontroll.

Cinema 3D
LG var først ute med å satse på TV-er med passiv, polariserende 3D-teknikk som er både billigere og mer behagelig for øynene enn den aktive teknikken. Cinema 3D som LG kaller det, er nå blitt standard på nesten samtlige modeller. Ulempen er halvert vertikal oppløsning (1920 x 540). Eneste unntak av Ultra-HD modellene som kan vise 1920 x 1080 oppløsning. til begge øyne.

Flere 4K-modeller
LG var først ute med en produksjonsklar 4K/Ultra-HD skjerm, den gedigne 84LM960W. En ren bildemessig nytelse, som dessverre er altfor stor og dyr til å passe inn i stua hos folk flest.

Blant de mest spennende nyhetene fra LG i år er derfor de to nye, mindre 4K-modeller. Disse byr på glitrende 4K oppløsning (3840 x 2160) i mer stuevennlige størrelser på 55 og 65 tommer. Prisene blir også adskillig hyggeligere enn 84-tommer modellen, og vil antageligvis starte fra rundt 40.000 kroner. Nøyaktig pris og tilgjengelighet er foreløpig ukjent.

Modellserier:

LA960W
Rett under 4K-modellene kommer 47 og 55LA960W, som er toppmodellene blant de ”vanlige” Full HD TV-ene fra LG.  Dette blir ”designmodellen” i LG-sortimentet med en syltynn ramme på bare 2.8 millimeter! Den bruker ekte LED-baklys i stedet for den vante kant-LED teknikken. Med tusenvis av lysdioder inndelt i 80 individuelle soner bak bildepanelet, er LG-skjermen sikret en suveren kontrast, og takket være den spesielle Nano-LED teknikken har man likevel greid å bevare en slank formfaktor. Derfor blir ikke skjermen vesentlig tykkere enn en vanlig kant-LED TV, og har dessuten innebygd kamera for Skype videosamtaler. LA960W kommer i størrelsene 47 og 55 tommer, og har en anbefalt utsalgspris fra 24 999 kroner.

LA860W

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rett under toppmodellen kommer 860W. Her er Nano-LED teknikken byttet ut med vanlig LED kantbelysning. Bonusen er at 860W-serien blir tilgjengelig i langt flere størrelser, fra 47 og helt opp til 70 tommer, også disse med innebygd videokamera. Vi tror dette kan bli en av bestselgerne fra LG i år, med priser fra rundt 15.000 kroner.

Under LA860W følger LA790W, LA740V samt 690 – og 660-seriene som alle har Dual Core Smart TV og Cinema 3D, men med enklere bildepaneler.

Philips

Philips er en tradisjonsrik TV-produsent som fortsetter å lansere mange innovative modeller med ekstra høy bildekvalitet.

Philips-Lifestyle-oppslag

Philips sin TV-divisjon har gått gjennom flere forandringer de siste årene. Nederlandske Philips har nå solgt TV-divisjonen til selskapet TP Vision som har overtatt  utviklingsavdelingen og rettighetene til å selge Philips TV. Teknikken og merkenavnet lever imidlertid videre, og årets sortiment ser faktisk ut til å bli det mest spennende på lenge!

Miracast
En av de kuleste finessene ser ut til å bli den trådløse teknologien Miracast, som gjør det mulig å strømme innholdet på TV-skjermen rett til Android-baserte smartmobiler og nettbrett, såvel som andre TV-skjermer i huset. (Apple-produkter støtter ikke Miracast, som er en konkurrent til deres AirPlay.) Dette inkluderer alt av TV-innhold, inkludert kopibeskyttet (DRM) videoinnhold som tidligere var forbeholdt kun en skjerm. TV nummer 1 fungerer som server, mens TV nummer 2 blir “klient”. Philips-TV-ene kommer med TV-tunere for kabel, parabol og bakkenett avhengig av modell.

Keyboard Remote/Pointing Remote
I fjor lanserte Philips den såkalte Keyboard Remote, en tosidig fjernkontroll med tastatur på baksiden – kjekt for inntasting av søkeord, passord og lignende når man navigerer i smart-portalen. Årets modeller har i tillegg en forbedret pekekontroll som forenkler navigering i menyer og nettsider.

Modellserier:

9008-serien
Philips sine toppmodeller pleier ofte å trone høyt på TV-tronen. I skrivende stund vet vi ennå lite om Philips sin toppserie, men det er ganske sikkert at den vil inneholde både Full HD TV-er med LED-baklys og Moth filter kontrastfilm, samt 4K-baserte modeller med kant-LED. Disse er det ennå sparsomt med info om, og vi får trolig ikke vite mer før IFA-messen i Berlin i september.

8908 DesignLine – heftig designmodell

P1000970
Philips sin nye designmodell er laget av en eneste stor, sømløs glassplate som kan henges eller stilles opp mot veggen. TV-ens nedre del er gjennomsiktig, og TV-en har Ambilight omgivelseslyd på tre sider. 8908-serien kommer i 47 og 55 tommers format med priser på henholdsvis 14.995 og 19.995 kroner – definitivt et spennende prisleie for en design-TV å være.

8008-serien
8008-serien fra Philips er allerede lansert, og blir en velutstyrt modell med ramme i rustfritt stål samt en U-formet sokkel i ett stykke. 8008-serien bruker kant-LED bildepaneler kombinert med tresidig Ambilight omgivelseslyd, som er en finesse Philips har vært alene om i mange år. På utstyrssiden får den TV-mottakere for både bakkenett, parabol og kabelnett, og tosidig fjernkontroll med pekefunksjon.

Priser:
47PFL8908: 14.995 kroner
55PFL8908: 19.995 kroner

Sony

Sony sto for noen av fjorårets beste TV-er, og spesielt toppmodellen KDL-55HX955 var en av våre favoritter. I år fornyes sortimentet med en rekke nye og oppgraderte modeller, inkludert to nye 4K TV-er.

Sony-oppslagsbilde

Sonys første og største 4K TV, 84X9005, får nå selskap av to ytterligere modeller. 55X9005 og 65X905 gjør 4K-opplevelsen tilgjengelig i et mer kompakt format, og med slankere form. De store “påhengshøyttalerne” på siden av 84-tommeren er her erstattet med integrerte høyttalere som ligger kant i kant med panelet.

Sonys 4K-skjermer bruker i likhet med LG polariserende 3D-teknikk, og kan dermed by på 3D i Full HD-oppløsning i kombinasjon med passive briller. Skjermene kommer med Sonys avanserte 4K X-Reality Pro bildechipen, som vi med selvsyn har sett kan gjøre underverker med å oppskalere vanlig Blu-ray/Full HD-innhold til 4K oppløsning.

Modellserier:

Bravia  W900-serien
Et hakk under den kostbare 4K-serien finner vi 900-serien, som trolig er bedre å sikte seg inn på for oss vanlige lønnsmottakere. Fjorårets toppmodell KDL-55HX955 anses å være blant de beste LCD/LED TV-ene der ute av undertegnede. Derfor er det interessant å se hvilke forbedringer Sony har kommet opp med. Sony skryter blant annet av et nytt bildepanel de kaller TRILUMINOUS, som de hevder har en større fargepalett enn tidligere. Dette skal være mulig gjennom bruk av en ny type lysdioder fra produsenten QD Vision, kalt Color IQ.

Årets modeller har en oppgradert X-reality Pro bildechip som gjør TV-en i stand til å gjenkjenne filmer, sammenligne bildet med originalen og utbedre eventuelle mangler.

W900-serien bruker aktiv 3D-teknikk med batteridrevne lukkerbriller.

Sony er ikke den som slår seg hardest på brystet når det gjelder nye smart-tjenester, men de har sørget for at årets modeller kan dele bildeinnhold sømløst med smartmobiler og nettbrett, samt fjernstyre TV-en ved hjelp av appen TV Sideview for Android og iOS enheter.

W900-serien blir først tilgjengelig i 40, 46 og 55 tommers størrelse.

Sony Bravia 55W805
Rett under 900-serien kommer 800-serien. Også denne får X Reality Pro, men må greie seg med noe enklere bildepaneler uten Triluminous-teknikk, i henholdsvis 42, 47 og 55 tommers format. 800-serien bruker passiv/polariserende 3D-briller.

Panasonic

Japanske Panasonic er først og fremst kjent for sine glimrende plasmaskjermer, men de leverer også mange gode LED-baserte TV-er. I år skjer det også mye spennende på smart-fronten fra Panasonic.

Samsung

For 2013 har Panasonic gjort en kraftig overhaling av menysystemet i TV-ene sine. Når du slår på TV-en møtes du nå av menyforsiden My Home Screen, som du selv kan tilpasse med det innholdet du er mest interessert i. Panasonic-skjermene har innebygd kamera med ansiktsgjenkjenning, og bytter profil etter hvem som sitter foran TV-en.

Menyforsiden kan lages helt personlig. Det vil si at du kan legge inn dine favoritt TV-kanaler og snarveier til applikasjoner (Youtube, Netflix, Facebook etc.), så vel som bokmerker til dine mest besøkte nettsteder. Du kan også legge inn ditt eget bakgrunnsbilde, lastet opp til TV-en via SD-kort.

En annen ting som er forbedret er Panasonics fjernkontroll-app til iPad og iPhone. Den oppdaterte app-en kan styre alle TV-funksjoner, og lar deg gjøre innstillinger og menyvalg uten forstyrrende menyruter på TV-skjermen. Panasonic-appen gir tilgang til alle avanserte bildeparametere, hvor du kan se endringene du gjør umiddelbart på full skjerm. Dette er spesielt kjekt når man vil endre bildeinnstillinger.

Doble TV-tunere
En annen stor nyhet på Panasonics toppmodeller for 2013 er doble TV-tunere. Årets ST, ZT, VT, WT og DT-modeller kommer med doble TV-mottakere for både satellitt (DVB-S2), kabel (DVB-C2) og bakkenett (DVB-T2), med to innebygde CI+ kortlesere. Dette gir flere interessante muligheter som vi har nevnt tidligere i artikkelen. Panasonic lar deg i tillegg ta opp TV-programmer og lagre dem til en kryptert harddisk, som kan deles med andre Panasonic TV-er over nettverk med grensesnittet DLNA.

Modellserier:

ZT60

P1000874rr
Dette blir Panasonics nye og eksklusive toppmodell med hva japanerne kaller Studio Master bildepanel. På denne modellen har Panasonic eliminert luftlaget mellom bildepanel og frontglass, hvilket gjør at TV-en slipper mindre lys inn, og mer lys ut. Dette har resultert i forbedret kontrast, samtidig som det unngår ”doble bilder” som følge av lysrefleksjoner. ZT60 kommer kun i 60” utgave, og blir i første rekke produsert som en ”Limited Edition” med 20.000 eksemplarer på verdensbasis.

VT60

Rett under toppmodellen kommer Panasonics ”ordinære” toppserie, den naturlige arvtageren til VT50-serien. De nye VT60-modellene later til å ha store likheter med forgjengeren, med samme type Infinite Black Ultra plasmapanel, men får nå innebygd Skype-kamera og egen touchfjernkontroll med stemmestyring. VT60 kommer i 55, 60 og 65 tommers størrelse.

ST60

panasonicst60-1
Panasonics budsjettvennlige ST50-serie har blitt svært populær og vi endte med opp med å kåre den prisgunstige 65ST50 til “Årets beste plasma”. Arvtageren ST60 blir Panasonics rimeligste serie med 3D, og ser ut til å fortsette der den gamle slapp, med et plasmapanel av typen Infinite Black Pro.

WT60
Panasonics toppmodell blant LED LCD-skjermer kommer i 47” og 55” utgaver med 200 Hz panelfrekvens og hele 3600 Hz (!) scanning backlight. WT60 har en slank design med helt gjennomsiktig fot. Nytt på WT60-serien er et spesielt fasefilter som forbedrer farge og kontrast uavhengig av innsynsvinkel. WT60 er ellers spekket med finesser som Skype videokamera, og kommer med Twin HD tuner for både satellitt, kabel og bakkenett, med to innebygde CI+ kortlesere.

DT60

panasonicdt60-1
DT60 erstatter den populære DT50-serien og blir Panasonics ”bang for the buck” serie på LCD siden. Den kommer akkurat som WT60 med doble TV-tunere og alle mulighetene det innebærer. Forskjellen er et noe enklere bildepanel med 100 Hz panelfrekvens/1600 Hz scanning backlight, samt mangel på innebygd Skype-kamera.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.