Gigant-TV fra Sharp

Sharps TV-monster LC-90LE757E sies å være verdens største LCD-TV med LED-baklys. Den er nå tilgjengelig i Norge.
forfatter

Verdens største TV med LED-baklys måler hele 90 tommer på diagonalen. TV-en er 1,2 meter høy og 2 meter bred, så rydd plass!

Panelet av siste generasjon X-gen, utviklet og produsert av Sharp selv. Og Sharp lover at det ikke bare er størrelse som gjør TV-en imponerende, men også bildekvaliteten.

– Vår 90-tommers LED-TV overgår alt som forbrukerne hittil har opplevd med LED-TV og gir en fantastisk seeropplevelse, som er så medrivende at det føles som om du er en del av handlingen, sier Per-Martin Öhman, nordisk produktsjef for Sharp Electronics Nordics.

Elegant design
Til tross for sine store mål har TV-en en elegant design, er tynn og veier mindre enn man skal tro. Med sine 64 kg uten fot er den likevel ikke noe man bare tar under armen.

Baklyst LED
TV-en har aktiv 3D-teknologi og 200 Hz Active Motion-teknologi. Rask bildeprosessor skal gi glimrende bilder i raske bevegelser, og fordi skjermen har bak-LED i stedet for kant-LED, er fargegjengivelse, svartnivå og høylys jevnt over hele skjermflaten.

Annonse

Smart-TV
Smart-TV-funksjon gjør det mulig å surfe på nettet, og TV-en kan integreres og styres med mobile enheter med Android eller iOS. TV-en er klargjort for Video-on-Demand og Skype.

Trippel HD-tuner og innebygd medieavspiller for USB og nettverk er på plass.

Annonse

Energiforbruk
TV-en er energimerket A++, og bruker 166 watt påslått. Dette er svært energieffektivt for en så stor TV å være. I hvilemodus bruker den bare 0,2 watt, og gjennomsnittlig forbruk gjennom et år er oppgitt til 230 kilowattimer. Med dagens strømpriser på 30 øre pr kWh blir det en strømkostnad på rundt 70 kroner i året.

Pris
Prisen på TV-en er imidlertid ikke lav. Sleng på en femmer, så er den nøyaktig 100.000 kroner.

Sharp.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.