Search
Generic filters

Get vil revolusjonere tv-hverdagen med ny app

Få full tilgang til TV og film på iPad-en. Vi har prøvd tjenesten.

Strømmeapper som gir deg trådløs visning av film og tv er ikke noe nytt. Både NRK og TV2 er blant de som har en app for akkurat det, og mange har allerede erfaring med strømmetjenester som Netflix. Hvor man har tilgang til film og tv-serier mot et månedsabonnemet.

Kabel-tv distributøren Get tar det hele et steg videre, i sin nye Get-app, som kan lastes ned for iPad og iPhone allerede nå.

– «Get tv» samler innhold fra tv-kanaler, play- og arkivtjenester på én plattform og gjør alt innhold tilgjengelig for søk og deling på en elegant og enkel måte, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get, i en pressemelding.

Nytt brukergrensesnitt_ipad_Play

Det betyr at alle med Get-abonnement, kan laste ned appen fra Apples App Store, og logge seg inn som Get-bruker, og dermed ha tilgang til det samme innholdet som man har på tv-en med Get-dekoder tilkoblet.

Eller, ikke riktig ennå. Til å begynne med er det lagt ut 30 tv-kanaler i appen, samt ukesarkiv fra TV2 Sumo og filmtjenester fra C More Play.

Appen er gratis for alle Get-brukere, og etter hvert skal man kunne velge flere tv-kanaler i appen, akkurat som man kan i dag på Get-boksen.

Foreløpig er det bare iPad- og iPhone-brukere som kan benytte Gets strømmetjeneste, men Get jobber med en Android-app som vil dukke opp om ikke lang tid.

Nytt brukergrensesnitt_ipad_tv guide

Get-appen gir deg full navigering i innhold, og du kan bla i tv-guiden og velge hva du skal se umiddelbart, eller sette et program i opptaj.

Den gamle Get-appen med programoversikt forsvinner ikke, men det er kun i den nye at man får de nye tjenestene.

Get app

Dette får du:

 • Gratis app for iPad og iPhone med brukergrensesnitt for pekeskjermer
 • 30 tv-kanaler direkte
 • Pause og spole i alle programmer
 • Utvidet innholdssøk med metadata som viser skuespiller, program, genre, nøkkelord osv
 • HD-bilde på nettbrettskjermen
 • Tilgang til Play-tjenester som C More Play og ukesarkiv fra TV2 Sumo
 • Dele anbefalinger på Facebook og Twitter
 • Tv-guide med opptaksfunksjon på Get-boksen
 • Bilde på ekstern skjerm med HDMI
 • Wi-Fi-strømming innenfor husets fire vegger

Dette må du vente på:

 • App for Android og Windows
 • Strømming med AirPlay-støtte
 • Strømming i 3G eller 4G mobilnett
 • Teksting på sendinger og film – kun NRK 1, 2 og 3 foreløpig
 • Netflix og HBO-innhold
 • Fullstørrelse HD-bilde på ekstern skjerm
 • Ubegrenset antall kanaler
 • Betaltjenester som f. eks TV 2 Sport Premium

Nytt brukergrensesnitt_ipad_tv guide

Anders Bigseth er kommunikasjonssjef i Get, forteller i en e-post at kravene for å strømme innhold til iPad-en via wi-fi, er 350 kbps kapasitet på wi-fi, hvor SD-innhold i normal kvalitet når full kvalitet på 2 MBps, mens man trenger 3 Mbps for å få HD-kvalitet på skjermen.

Med andre ord trenger man ikke veldig rask bredbåndslinje for å bruke tjenesten.

Appen er også adaptiv som betyr at bildet kommer på skjermen umiddelbart når man velger hva man vil se, og så sjekker appen hvert 10 sekund hvilken båndbredde du har. Derfor kan det som vi opplevde, ta sekunder før man får full HD-kvalitet på skjermen.

Bildeeksempelet under viser hvordan det kan se ut på skjermen, mens appen sjekker båndbredden:

Laster video

Tiden det tar fra bildet dukker opp i denne kvaliteten, til man får full HD-kvalitet, varierte i våre forsøk. TV-kanaler brukte noen sekunder på å oppnå høyeste bildekvalitet, mens film kunne bruke opp til minuttet før bildet kom i HD.

 

Film

Det er modig og smart trekk av Get å lansere appen allerede nå. Selv om alt innhold ikke er på plass. Gets direktør for samfunnskontakt, Øyvind Husby sier at de skal oppgradere brukeroopplevelsen på Get-boksene også.

Slik at Get Box Mikro og Get Box II, får et nytt brukergrensesnitt med utvidet funksjonalitet, men at det vil ta tid før alt er på plass.

Brukere kan lagre sine egne profiler, slik at action-frelste vil få anbefalinger til innhold som passer for dem, både fra tv-kanaler og strømmetjenester.

Funksjonaliteten er faktisk god på appen. Det er enkelt å finne fram i innhold og du kan søke etter titler og navigere i innhold mens det valgte programmet vises i bakgrunnen.

Pause av avspillingen gjøres umiddelbart med to fingre på skjermen, og det hele vitner om at man har tilstrebet en intuitiv brukeropplevelse. De aller færreste vil bruke særlig lang tid på å finne ut av hvordan Get-appen fungerer, det meste gjøre med en finger.

Bortsett fra å bla i tv-menyen med bilde på skjermen, som vist på bildet under, da sveiper man oppover med to fingre for å få opp denne hurtigmenyen:

Vertikal navigering

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.

Nå kan du laste ned Disney+

Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig
for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den! 
Les mer her >>
Close