Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Full speed fra Netflix igjen!

Etter å ha kjørt med redusert strømme-kvalitet siden mars, er Netflix klare til å gi bånn gass.

Skrevet av / 13.05.20 - 13:49
Full speed fra Netflix igjen!

Etter hvert som viruset kommer under kontroll og samfunnet åpnes opp igjen, kan også Netflix ta foten av bremsen: Den amerikanske strømmetjenesten har vært nødt til å kjøre med redusert bit-hastighet en periode, men nå tyder ting på at bildekvaliteten er tilbake der den var før Korona inntraff. Det skriver Forbes.

Ekstrem datatrafikk

En dominerende strømmetjeneste som Netflix er selvfølgelig ekstra populær i disse korona-tider. Perioden med hjemmekontor og karantene har resultert i en voldsom seervekst for strømmegiganten, og dermed også en massiv økning i datatrafikk. Videotjenester som Netflix og YouTube er allerede blant av de aller største data-forbrukerne på nettet i dag, og myndighetene har vært bekymret for at nettet ville bukke under av all den økte aktiviteten.

Det hele toppet seg i midten av mars, da EU-kommisjonær Thierry Breton ringte Netflix-sjef Reed Hastings og ba ham «skru igjen kranene» eller rettere sagt redusere overføringshastigheten. Dette for å sikre stabil og sikker internett-tilgang for alle. Netflix etterkom ønskene fra EU, og annonserte at de ville redusere overføringshastigheten (såkalt bitrate) med 25%. Andre aktører som YouTube fulgte etter og reduserte standard bildeoppløsningen til SD (men med mulighet til å overstyre manuelt).

Lavere bithastighet=lavere bildekvalitet

Netflix har effektive komprimeringsløsninger som hele tiden tilpasser seg den tilgjengelige hastigheten. Derfor har de fortsatt kunnet strømme i 4K HDR-kvalitet på kompatible TV-er, bare med mer komprimering.

Nå ser internett ut til være «friskmeldt» –  i alle fall for Norge sin del: Lyd & Bilde sjekket Netflix-appen på en Samsung 4K-TV og kan bekrefte at de nå kjører med opptil 15,25 mbps, som i praksis vil si den maksimale kvaliteten vi har vært vant til. Dermed er det mulig å se Netflix-filmer som Extraction i best mulig bildekvalitet!

Les også: Kongen av Netflix

MER ACTION: Extraction streamer nå i 4K HDR-kvalitet med 15,25 Mpps. (Foto: Audun Hage, Lyd & Bilde)

At vi nå ser økte bitrater i Norge, tyder nok bare på at Netflix og internettleverandørene anser det forsvarlig å øke hastigheten i noen regioner. Det må vel også sees som nok en «gladmelding» i disse tider!

SLIK SJEKKER DU SELV OVERFØRINGSHASTIGHETEN:

  1. Åpne Netflix-appen på din TV.

  2. Se etter en knapp merket i (Info) på fjernkontrollen din (kan også ligge bak en snarvei-knapp)

  3. Deretter vil du få opp en status med oppløsning, bitrate osv, oppe i venstre hjørne.

Obs! Husk at overføringshastigheten og bildekvaliteten kan variere ut fra hvilken TV, internettleverandør og type abonnement du har.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top