Search
Generic filters

FMP-X1: 4K mediaspiller fra Sony

Sonys nye mediaspiller gir deg film i glitrende Ultra-HD oppløsning.

4K og Ultra-HD TV-er er den store snakkisen på TV-fronten i år. Nå ser det endelig ut til at det kommer videoinnhold til dem også.

Sony har akkurat lansert FMP-X1, en mediaspiller som håndterer videofiler med Ultra-HD oppløsning (3840 x 2160) og sender dem videre til en kompatibel skjerm over HDMI.

 

Spilleren er nettverk/harddiskbasert, og laster ned filmene til en innebygd harddisk av foreløpig ukjent størrelse. Den kommer med et knippe forhåndsinstallerte filmer: Bad Teacher, Battle: Los Angeles, The Bridge on the River Kwai, The Karate Kid (2010), Salt, Taxi Driver, That’s My Boy, The Amazing Spider-Man, The Other Guys og Total Recall. Titlene er kanskje ikke noe å rope hurra over, men de kan i det minste ses med sylskarp oppløsning.

Den egentlige hensikten med FMP-X1 er imidlertid å bane vei for Sonys nye 4K nedlastingstjeneste som kommer til høsten. Denne gir mulighet til å kjøpe og laste ned 4K-filmer over nettet, og skal etter planen by på et større utvalg av Ultra-HD (så vel som vanlig Full HD) oppløste filmer fra Sony Pictures og andre produsenter.

Sony er foreløpig sparsomme med spesifikasjoner på spilleren, og vi vil selvfølgelig gjerne vite om den byr på noe ekstra i form av teknisk ytelse og bildekvalitet sammenlignet med den kommende Playstation 4, som det ryktes også vil få tilgang til tjenesten.

Prisen vet vi derimot: FMP-X1 skal koste 699 dollar (ca 4200 kroner) på det amerikanske markedet.
x900a_n
Oppdatert: Samtidig bekrefter Sony at deres to nye, rimeligere 4K TV-modeller XBR-55X9005A og XBR-65X9005A kommer for salg i Norden i sommer, til henholdsvis 40.000 kroner for 55-tommeren og 60.000 for 65-tommeren. Det blir noe å glede seg til!

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.