Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

FMP-X1: 4K mediaspiller fra Sony

Sonys nye mediaspiller gir deg film i glitrende Ultra-HD oppløsning.

Skrevet av / 08.04.13 - 13:34
FMP-X1: 4K mediaspiller fra Sony

4K og Ultra-HD TV-er er den store snakkisen på TV-fronten i år. Nå ser det endelig ut til at det kommer videoinnhold til dem også.

Sony har akkurat lansert FMP-X1, en mediaspiller som håndterer videofiler med Ultra-HD oppløsning (3840 x 2160) og sender dem videre til en kompatibel skjerm over HDMI.

 

Spilleren er nettverk/harddiskbasert, og laster ned filmene til en innebygd harddisk av foreløpig ukjent størrelse. Den kommer med et knippe forhåndsinstallerte filmer: Bad Teacher, Battle: Los Angeles, The Bridge on the River Kwai, The Karate Kid (2010), Salt, Taxi Driver, That’s My Boy, The Amazing Spider-Man, The Other Guys og Total Recall. Titlene er kanskje ikke noe å rope hurra over, men de kan i det minste ses med sylskarp oppløsning.

Den egentlige hensikten med FMP-X1 er imidlertid å bane vei for Sonys nye 4K nedlastingstjeneste som kommer til høsten. Denne gir mulighet til å kjøpe og laste ned 4K-filmer over nettet, og skal etter planen by på et større utvalg av Ultra-HD (så vel som vanlig Full HD) oppløste filmer fra Sony Pictures og andre produsenter.

Sony er foreløpig sparsomme med spesifikasjoner på spilleren, og vi vil selvfølgelig gjerne vite om den byr på noe ekstra i form av teknisk ytelse og bildekvalitet sammenlignet med den kommende Playstation 4, som det ryktes også vil få tilgang til tjenesten.

Prisen vet vi derimot: FMP-X1 skal koste 699 dollar (ca 4200 kroner) på det amerikanske markedet.
x900a_n
Oppdatert: Samtidig bekrefter Sony at deres to nye, rimeligere 4K TV-modeller XBR-55X9005A og XBR-65X9005A kommer for salg i Norden i sommer, til henholdsvis 40.000 kroner for 55-tommeren og 60.000 for 65-tommeren. Det blir noe å glede seg til!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

Lyd & Bilde
Scroll to Top