Search
Generic filters

Flat OLED-TV fra LG

LG følger opp sine buede OLED-skjermer med en flat versjon som er lettere å veggmontere.

Helt på tampen av fjoråret kunne vi endelig teste en vaskeekte OLED-TV for første gang. Og det manglet ikke på superlativer da LG 55EA980W gjestet testbenken vår:

Hele Lyd & Bilde-redaksjonen var, og er fortsatt enige om at dette er den heftigste TV-en vi har sett hittil!
CURVED-OLED-TV(55EA9800)-Product-Image

Likevel hadde vi noen ankepunkter: :Bueformen gjør det vanskelig å veggmontere TV-en, og den gjennomsiktige, fastmonterte plastsokkelen med sine innebygde høyttalere imponerte heller ikke testpanelet. Etter vår menning fortjener en TV i denne pris- og kvalitetsklassen et fullblods separat lydanlegg.

Nå kan det virke som LG har hørt både våre og andres tilbakemeldinger. I hvert fall lanserer de en helt flat versjon av OLED-skjermen, helt uten innebygde høyttalere.

0902_LG_55EA880W

Det dreier seg i utgangspunktet om den tidligere lanserte 55EA880W «Gallery OLED» med klassisk utseende maleriramme full av høyttalere. LG har bestemt seg for å tilby selve TV-delen separat som frittstående monitor under modellnavnet 55EA880V.

55EA880W (1) JPG

Det betyr at de som ønsker seg en flat og vegghengt OLED de kan bruke med sitt eksisterende lydanlegg nå har fått et bedre alternativ. 55EA880W er tilgjengelig nå til en veiledende pris omkring 70.000 kroner, men dersom prisbildet utvikler seg i samme retning som 55EA980W, kan det dreie seg om et riktig så interessant kjøp for de aller ivrigste lyd- og bildeentusiastene.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!