Search
Generic filters

EM-finale i HD

Det er lite som slår følelsen av å sitte på en fullsatt stadion og heie sitt eget land til seier. Det kanskje nest beste er å se EM-finalen på storskjerm i ekte HD!

Det å sitte bare noen meter fra gressmatta hvor kampen foregår, er noe helt annet enn å se den hjemme i stua. Men UEFA og Euro 2008 har til hensikt å bringe TV-seerne så tett på stadion som det er mulig med dagens teknologi.
Det europeiske fotballforbundet har selv tatt på seg oppgaven med å filme, redigere og distribuere Europamesterskapet i fotball. For å løse det hele har de leid et av Wiens største messeområder, og bygd et provisorisk kringkastingssenter (IBC) på over 10.000 kvadratmeter, som distribuerer fotballkampene live, til 180 land over hele verden. Det er stort sett bare Alaska som ikke får inn EM-finalen i sylskarp HD-kvalitet. Og de kan alltids se den på Internett…
Euro 2008 er det første EM som sendes fra ett sentralt sted, og ifølge UEFA selv er dette for å tilfredsstille fansen med full kvalitet. Alle kamper filmes i HD (1920 x 1080i) og med ekte 5.1 surroundlyd. Hele produksjonen og miksing av lyd og bilde foregår på direkten sentralt hos IBC, før det sendes videre til kringkasterne. I Norge er det TV2 og Canal Digital som har rettighetene til fotball-EM, og kampene sendes i HD både via parabol og kabel.
HD-feber
– Høykvalitets-TV er kommet for å bli, sier Svein Erik Davidsen, adm. direktør i Canal Digital Norge som så langt har solgt 100 000 HD-bokser. Med årets EM i fotball kan nordmenn for første gang oppleve et stort mesterskap i HD-kvalitet.
– Sendingene fra fotball-EM i Sveits og Østerrike i HD-kvalitet gir et fantastisk løft for TV-opplevelsen, og vi gleder oss på TV-seernes vegne, sier Davidsen.
– Detaljene i spillet blir enda klarere, hvert gresstrå blir synlig, og publikumsmassen får ansikter.
Senere i sommer sender Canal Digital blant annet Tour de France og hele Sommer-OL i Beijing i HD. De som tar inn det digitale bakkenettet må imidlertid smøre seg med tålmodighet. NRK vil etter planen sende åpningsseremonien i HD, men for å gjøre dette må de stenge ned flere andre kanaler. Bakkenettet er avhengig av mer båndbredde før det kan gi full HD-kapasitet.
www.euro2008.com
www.canaldigital.no
www.tv2.no/sporten/fotball/landslag/euro2008/

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.

Nå kan du laste ned Disney+

Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig
for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den! 
Les mer her >>
close-link