DX900: Nytt LCD-flaggskip fra Panasonic
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

DX900: Nytt LCD-flaggskip fra Panasonic

Panasonic har ikke hatt et skikkelig LCD-flaggskip siden den gamle toppmodellen AX900 ble faset ut. Det blir det en forandring på i 2016!

forfatter
Publisert 06.01.16 - 10:33

Tilbake i 2014 slapp Panasonic sin beste LCD-TV noensinne: 65AX900 med ekte LED-baklys, lokal dimming og rå bildeprosessering som til sammen ga noe av den råeste bildekvaliteten vi hadde sett!

Når 2015-modellene skulle lanseres kom det imidlertid ingen arvtager til denne ettertraktede LCD-toppmodellen. I stedet lanserte Panasonic et flaggskip med OLED-teknikk, 65CZ950. Man kunne derfor spekulere i om Panasonic hadde forlatt LCD-prinsippet på sine toppmodeller. Men dengang ei, viser det seg! For modellåret 2016 har Panasonic nemlig børstet støvet av bak-led teknikken igjen.

Panasonic DX900

Panasonic DX900
Panasonic DX900

Den nye LCD-toppmodellen DX900 bruker et helt nytt og ekstra finmasket «honeycomb» LED-baklys som delt inn på en måte som reduserer lysblødningen fra sone til sone. Dette for å unngå den typiske halo-effekten vi forbinder med mindre kapable bak-led skjermer. Lysstyrken er ekstra kraftig, og fargespekteret bredt takket være et VA bildepanel med hvit fosfor-teknikk. DX900 er i stand til å leverer over 1100 nits med lys, som er er mer enn nok til å tilfredstille den nye Ultra HD Premium standarden.
Demo i Las Vegas

Her ser vi Panasonic DX900 i "HDR-modus" til venstre, og standard HD til høyre. Obs! Forskjellen er større med det blotte øye, da vanlige monitorer mangler det ekstra dynamikkområdet.
Her ser vi Panasonic DX900 i «HDR-modus» til venstre, og standard HD til høyre. Obs! Forskjellen er større med det blotte øye, da vanlige monitorer mangler det ekstra dynamikkområdet.

Panasonic har ikke den største tilstedeværelsen på CES i år – i stedet inviterte de et knippe journalister til hotellet MGM Grand for å ta en nærmere kikk på toppmodellen. Det ble en lærerik seanse hvor vi fikk se 65DX900 sammenlignet med en proff OLED-monitor for studiobruk. Vi har sett en lignende demontrasjon med 65AX900 i sin tid, men dette var noe ganske annet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er ingen tvil om at bildekvaliteten har fått et kraftig løft som følge av HDR-teknikken. Ekstra lyssterke objekter som lyspærer, flammer, fyrverkeri og sollys fremsto gnistrende klare, med langt større nyanseforskjeller enn vi er vant til fra ordinære TV-skjermer. Samtidig var det en imponerende mengde detaljer og dybde i den mørkere enden av skalaen. Selv i et helt mørklagt rom kom Panasonic-skjermen overraskende godt i fra det, med utmerket svartnivå og jevn lysfordeling. Vi må vente med å gi noen endelig dom til vi har hatt TV-en på testbenken, men førsteinntrykket var i alle fall meget positivt.

4K Blu-ray spiller

Panasonic UB900 Ultra HD Blu-ray spiller
Panasonic UB900 Ultra HD Blu-ray spiller

Kildematerialet som ble vist på Panasonic-skjermen var av meget høy kvalitet, nærmere bestemt video med 4K oppløsning og HDR dynamikkområde. Og da kan du kanskje gjette hva filmene ble avspilt på? Nettopp, Panasonics flunkede nye Ultra-HD Blu-ray spiller DMP-UB900! Med 4K oppløsning, større fargerom og mulighet for HDR åpner den nye spilleren for langt høyere bildekvalitet enn vi til nå har sett fra streamingtjenestene.

DX900 kommer på markedet i mars og har fått en prisantydning på cirka 45.000 kroner for 55 tommer (55DX900) og 55.000 kroner for 65″ utgaven (65DX900).

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend