Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

CES 2019: Rullbar OLED fra LG

[OPPDATERT med video] På CES-messen i Las Vegas kunngjorde LG at deres første rullbare OLED-TV er klar for produksjon. LG Signature OLED65R9 kan rulles ned helt eller delvis når den ikke er i bruk!

Skrevet av / 07.01.19 - 19:08
CES 2019: Rullbar OLED fra LG

I løpet av de siste 20 årene har TV-en gått fra å være en firkantet tittekasse til å bli en slank og flat skjerm man kan henge tett inntil veggen. Drømmen om en TV som ligner et maleri ser også ut til å være oppfylt. LGs syltynne Wallpaper OLED er et godt eksempel på hvor langt teknikken har kommet. Men nå er tiden moden for en ny formfaktor, skal vi tro LG.

LG Signature OLED65R9. (Foto: LG)

Den koreanske produsenten viste i dag frem neste generasjons OLED-TV, nærmere bestemt toppmodellen Signature OLED65R9 – verdens første rullbare OLED. Den nye OLED-skjermen er så tynn og fleksibel at den kan rulles helt eller delvis sammen. Den kommer i en relativt stor eske, som også inneholder lydsystem, motorisering og øvrig elektronikk.

Her ser du hvordan LGs rullbare OLED-TV elegant stiger opp fra benken. Video: Geir Gråbein Nordby

Tanken om en TV som kan stues vekk når man ikke bruker den kan være forlokkende. Et stort svart hull er tross alt ikke det peneste man kan ha stående i stua! Men LG-skjermen åpner også for flere bruksområder: LG SIGNATURE OLED TV R kommer nemlig med tre ulike visningsmodus – Full View, Line View og Zero View. Ved å la TV-en titte såvidt opp av «esken» gir den tilgang til ulike funksjoner (f.eks musikk, værmelding eller stemmeassistent) uten å virke dominerende.

LGs nye toppmodell kommer naturligvis med de samme nyvinningene som LGs øvrige OLED-modeller for 2019, inkludert støtte for Google Assistent og Amazon Alexa, Apple Airplay og HomeKit, som gjør dette til en riktig så smart TV. Den har selvfølgelig oppgdaterte HDMI 2.1 innganger og Dolby Vision HDR. På lydfronten kan den skilte med en 4.2 kanalers Dolby Atmos lydsystem, skjult bak et lekkert ulltrekk fra danske Kvadrat.

Om og når LG Signature OLED65R1 kommer til Norge, eller hva den skal koste (!) er ennå ikke kjent. Lyd & Bilde jakter mer info!

LG-OLED-TV-R-Full-03 LG-OLED-TV-R-Full-01 LG-OLED-TV-R-Line-01 LG-OLED-TV-R-Full-02 LG-OLED-TV-R-Line-02 LG-OLED-TV-R-Booth-03
<
>
LG Signature OLED65R9. (Foto: LG)
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top