Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

C SEED N1: Utendørs-TV i millionklassen

Dette er kanskje den råeste TV-en vi har sett, men det spørs om feriepengene strekker til...

Skrevet av / 15.06.23 - 11:00
C SEED N1: Utendørs-TV i millionklassen

Det østerrikske firmaet C Seed har spesialisert seg på på luksuriøse AV-produkter. Nå har de utviklet en motorisert utendørs-TV som kan foldes sammen og skjules når den ikke er i bruk!

Modellen heter C Seed N1 og er skreddersydd for utendørs montering. Den består av fem MicroLED-paneler og et innebygd høyttalersystem.  Skjermene er sammenleggbare, kan brette seg ut på kommando, og låses sammen for å danne en sømløs TV-skjerm.

C Seed N1 er IP65-sertifisert for å tåle vær og vind, og produsenten forteller at skjermen skal kunne stå utendørs hele året uten å ta skade av hverken regn, sjøsprøyt eller snø. Den er også utstyrt med temperatur- og vindsensorer som beskytter mot skade.

Skjermen står på en motorisert fot som kan vende skjermen 180 grader. På den måten kan du se TV både fra bassenget, boblebadet eller lounge-en når du ønsker.

Den leveres i gigantiske skjermstørrelser på 103, 137 eller 165(!) tommer, som bør være tilstrekkelig til å lage din egen utekino om du vil!

Gigantisk MicroLED-TV

Den avanserte MicroLED-teknologien bruker lysdioder som avgir både lys og farger, og er i stand til å lage et sylskarpt og meget lyssterkt bilde. Produsenten har også laget en antireflektiv coating som sørger for en matt overflate. Slik er den i stand til å lage et kontrastrikt bilde også utendørs.

Skjermen har 4K-oppløsning, støtter HDR10+ og kan levere en lysstyrke på hele 4000 nits, som skal være nok til å oppnå et kontrastforhold på 7000:1.

C Seed har også sørget for kraftig lydgjengivelse gjennom en integrert «lydplanke» bestående av kraftige koaksial-høyttalere og en separat subwoofer i søylen. Skjermen kan konfigureres  med ulike høyttaleroppsett, fra 5.1 og opp til 9.2 kanalers surroundlyd.

Pris og tilgjengelighet

En slik gigantisk, motorisert utendørs storskjerm kommer selvsagt ikke gratis. C Seed N1 skal koste fra 233.000 US dollar – nærmere 2,5 millioner norske kroner –  og da kommer frakt og montering i tillegg.

Den nyeste versjonen av skjermen er imidlertid ikke leveringsklar før første kvartal 2024. Det blir for sent til å rekke årets sommerferie – men da vet du i det i minste hva feriepengene neste år kan gå til…

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top