Buet 4K-TV fra Sony

Med BRAVIA S90 lover Sony at du får oppleve fantastiske 4K TV-bilder og spennende surroundlyd.
Annonse
Annonse
forfatter

Buede TV-er er blitt et begrep i år etter at Samsung introduserte sin nye 8-serie med buet design. Det mange ikke vet, er at Sony også leverer buede TV-er. Den buede S9-serien med kurvet Full HD-panel selges blant annet i USA. Nå kommer S9-serien også til Europa – men da i 4K-versjon!

Sonys nye BRAVIA S90 4K Ultra HD TV blir tilgjengelig i størrelsene 75’’ og 65’’, og i følge Sony skal “skjermens presise, kalkulerte kurve” dra oss rett inn i handlingen. Vår erfaring med buede skjermer er at de absolutt kan ha en litt omsvøpende effekt, men da må man enten velge en stor skjerm, eller sitte veldig nær for å oppleve noen forskjell fra en vanlig flat-TV. Derfor har nok Sony også valgt å satse på de større 65″ og 75″ formatene.

Bildekvalitet som på X9-serien
Bortsett fra bueformen har S90 mange tekniske likheter med den populære X9005-serien. Smørbrødlisten inkluderer blant annet den fargesprakende TRILUMINOS Display teknikken, og X-tended Dynamic Range som gir forbedret dynamikk og kontrast I både mørke og lyse scener. Og selvsagt 4K X-Reality Pro, Sonys avanserte oppskaleringsteknikk som oppgraderer vanlige HDTV-sendinger og Blu-ray-filmer til tilnærmet 4K kvalitet.

Spennende flerkanalslyd
“Len deg tilbake og la deg rive med av den kompromissløse og altoppslukende 360° surroundlyden.” står det i pressemeldingen fra Sony.

Det er nemlig ikke bare bildet som blir mer omsluttende med S90. Sony-skjermen kommer med 4.2-kanals “Multi-vinkel” høyttalersystem med separate enheter for venstre, høyre, front og surroundkanalene, som takket være digital lydprosessering skal gi en slags virtuell surroundlyd (en teknikk vi kjenner fra de mer avanserte lydplankene). ClearAudio+ Discrete Processing sørger for å dekode de digitale surroundlydsporene med best mulig kvalitet.

For å gi kraftig lavfrekvent lyd har Sony-skjermen to dedikerte basshøyttalere, men man kan også, som med andre Bravia 2014-modeller, velge å oppgradere med den trådløse subwooferen SWF-BR100 for mer “vei i vellinga”. Den er tilgjengelig i svart eller hvit utførelse for å matche innredningen.

Tekniske spesifikasjoner BRAVIA S90

Screen Size 75” (KD-75S9005B) / 65” (KD-65S9005B)
Resolution 4K (3840×2160)
Picture Engine 4K X-Reality PRO
Colour TRILUMINOS Display
Brightness & Contrast X-tended Dynamic Range
Motionflow Motionflow XR800Hz
Speaker System 4.2ch Multi-angle Live Speaker with Discrete Processing
One-Flick Entertainment Quick Start & Playback; Direct Access with new User Interface; Intuitive Control with One-Flick Remote
User Experience Social Viewing; Live Football Mode; One-touch mirroring; Photo share
3D Active (two pairs of glasses supplied)
Skype Camera and mic Built-in
One-Flick Remote Included
Wireless Subwoofer Option (SWF-BR100) or (SW-BR100B)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar