Search
Generic filters

Breaking Bad i 4K-oppløsning

Endelig er Walter White og hans rullende meth-lab tilgjengelig i sylskarp 4K-kvalitet!

Den populære serien Breaking Bad kan nå streames i 4K-kvalitet via Netflix. For å se samtlige 5 sesonger med den utspekulerte, kreftsyke kjemilæreren må du ha en rask internettlinje på 16mbps eller mer, en 4K TV med støtte for videokodeket HEVC og Netflix i 4K versjon. Det inkluderer for øyeblikket alle Samsung, Sony og LG 4K TV-er av 2014 årgang.

Varierende kvalitet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har sett gjennom et utvalg scener og episoder via en Sony 55X8505 4K TV, og bildene ser generelt meget skarpe og fine ut. Kvaliteten varierer dog litt fra scene til scene, og ikke alt av innholdet fremstår like imponerende. Det er i typiske nærbildescener at 4K-kvaliteten kommer mest til sin rett. De senere sesongene har naturlig nok litt bedre bildekvalitet enn de tidlige. Vi har ikke sammenlignet direkte opp mot med Blu-ray versjonen av Breaking Bad, men på sitt beste er Netflix 4K-versjonen definitivt skarpere og mer detaljert enn vi er vant til fra BD-formatet. Erfaringen er akkurat den samme som med House of Cards: Har man først sett 4K-versjonen, vil man ikke tilbake til Full HD.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
HOUSE OF CARDS: Frank Underwood og hans kompanjonger tar seg også riktig godt ut i 4K-oppløsning. Har man først sett House of Cards i denne kvaliteten, vil man ikke tilbake til vanlig Full HD!

Mer 4K-innhold på vei

Det var kommunikasjonsjef hos Netflix, Joris Evers, som slapp nyheten på Twitter. På sin teknologiblogg forteller Netflix også mer om samarbeidet med Sony Pictures  rundt det nye formatet IMF som kan bli viktig innen digital distribusjon av 4K videoinnhold i fremtiden.

I tillegg til Breaking Bad er også filmene Smurfs 2, samt Ghostbusters 1 og 2 gjort tilgjengelig i 4K på det amerikanske markedet.

Vi forventer også at Orange is the New Black sesong 2 oppjusteres til 4K-kvalitet i løpet av året.

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!