Breaking Bad i 4K-oppløsning

Endelig er Walter White og hans rullende meth-lab tilgjengelig i sylskarp 4K-kvalitet!
Annonse
Annonse
forfatter

Den populære serien Breaking Bad kan nå streames i 4K-kvalitet via Netflix. For å se samtlige 5 sesonger med den utspekulerte, kreftsyke kjemilæreren må du ha en rask internettlinje på 16mbps eller mer, en 4K TV med støtte for videokodeket HEVC og Netflix i 4K versjon. Det inkluderer for øyeblikket alle Samsung, Sony og LG 4K TV-er av 2014 årgang.

Varierende kvalitet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har sett gjennom et utvalg scener og episoder via en Sony 55X8505 4K TV, og bildene ser generelt meget skarpe og fine ut. Kvaliteten varierer dog litt fra scene til scene, og ikke alt av innholdet fremstår like imponerende. Det er i typiske nærbildescener at 4K-kvaliteten kommer mest til sin rett. De senere sesongene har naturlig nok litt bedre bildekvalitet enn de tidlige. Vi har ikke sammenlignet direkte opp mot med Blu-ray versjonen av Breaking Bad, men på sitt beste er Netflix 4K-versjonen definitivt skarpere og mer detaljert enn vi er vant til fra BD-formatet. Erfaringen er akkurat den samme som med House of Cards: Har man først sett 4K-versjonen, vil man ikke tilbake til Full HD.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
HOUSE OF CARDS: Frank Underwood og hans kompanjonger tar seg også riktig godt ut i 4K-oppløsning. Har man først sett House of Cards i denne kvaliteten, vil man ikke tilbake til vanlig Full HD!

Mer 4K-innhold på vei

Det var kommunikasjonsjef hos Netflix, Joris Evers, som slapp nyheten på Twitter. På sin teknologiblogg forteller Netflix også mer om samarbeidet med Sony Pictures  rundt det nye formatet IMF som kan bli viktig innen digital distribusjon av 4K videoinnhold i fremtiden.

I tillegg til Breaking Bad er også filmene Smurfs 2, samt Ghostbusters 1 og 2 gjort tilgjengelig i 4K på det amerikanske markedet.

Vi forventer også at Orange is the New Black sesong 2 oppjusteres til 4K-kvalitet i løpet av året.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter