Search
Generic filters

Billigere 4K-TV på vei fra Sony

Sony vil senke prisen på sine 4K TV-er og lanserer nye modeller uten sidemonterte høyttalere.

Til høsten kan det nok en gang bli krig i TV-markedet: Da kommer flere av de store produsentene inn på banen med sine 4K Ultra HD-TVer.

Sony lanserte sine nye Bravia X9 4K TV-er i april, men allerede nå ligger det an til en liten prisjustering for å møte den kommende konkurransen, hevdes det fra kilder i USA. Prisene på 55″ og 65″ X9 modellene kan komme til å senkes med henholdvis 1000 og 1500 dollar i USA i løpet av august, melder det amerikanske nettstedet HDGuru. Det er foreløpig uvisst hvilke følger dette får for det  nordiske markedet.

Flere 4K-modeller

I tillegg vil Sony etter sigende også lansere en enklere 4K-serie uten integrerte høyttalere på siden. Det påkostede høyttalersystemet  på X9-serien er kjent for å levere svært høy lydkvalitet, men koster naturligvis en slant å produsere. Samtidig blir det overflødig for de mange entusiastene med eget hjemmekinoanlegg.

55X9-9677

Den nye Bravia-serien får en betydelig enklere lyddel uten de sidemonterte Magnetic Fluid høyttalerne, men vil angivelig bruke samme bildepanel og bildebehandling (inkludert den essensielle oppskalerings-chipen 4K X-reality Pro) som på X9-modellene. Prisene kan havne rundt 30.000 kroner for 55″ og 45.000 kroner for 65″ modellen.

Endelige fakta og priser må vente til IFA-messen i Berlin, som går av stabelen 4. september. Da forventes også Samsung, Philips, LG og Panasonic å lansere sine 4K TV-apparater. Vi går en (ultra) høyoppløst høst i møte!

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!