Billigere 4K-TV på vei fra Sony

Sony vil senke prisen på sine 4K TV-er og lanserer nye modeller uten sidemonterte høyttalere.
Annonse
Annonse
forfatter

Til høsten kan det nok en gang bli krig i TV-markedet: Da kommer flere av de store produsentene inn på banen med sine 4K Ultra HD-TVer.

Sony lanserte sine nye Bravia X9 4K TV-er i april, men allerede nå ligger det an til en liten prisjustering for å møte den kommende konkurransen, hevdes det fra kilder i USA. Prisene på 55″ og 65″ X9 modellene kan komme til å senkes med henholdvis 1000 og 1500 dollar i USA i løpet av august, melder det amerikanske nettstedet HDGuru. Det er foreløpig uvisst hvilke følger dette får for det  nordiske markedet.

Flere 4K-modeller

I tillegg vil Sony etter sigende også lansere en enklere 4K-serie uten integrerte høyttalere på siden. Det påkostede høyttalersystemet  på X9-serien er kjent for å levere svært høy lydkvalitet, men koster naturligvis en slant å produsere. Samtidig blir det overflødig for de mange entusiastene med eget hjemmekinoanlegg.

55X9-9677

Den nye Bravia-serien får en betydelig enklere lyddel uten de sidemonterte Magnetic Fluid høyttalerne, men vil angivelig bruke samme bildepanel og bildebehandling (inkludert den essensielle oppskalerings-chipen 4K X-reality Pro) som på X9-modellene. Prisene kan havne rundt 30.000 kroner for 55″ og 45.000 kroner for 65″ modellen.

Endelige fakta og priser må vente til IFA-messen i Berlin, som går av stabelen 4. september. Da forventes også Samsung, Philips, LG og Panasonic å lansere sine 4K TV-apparater. Vi går en (ultra) høyoppløst høst i møte!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.