TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Beosound Theatre: Bang & Olufsen går «all-in» med ny lydplanke

B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.

forfatter
Publisert 31.08.22 - 15:00

Bang & Olufsen er kjent for sine innovative lydløsninger, og nå har danskene klekket ut en lydplanke litt utenom det vanlige. Nyheten kalles Beosound Theatre og ble avduket i Berlin, parallelt med IFA-messen som også starter denne uken.

Lyd & Bilde er på stedet og håper å kunne bringe noen lytteinntrykk etter hvert. Men først en kjapp introduksjon!

Beosound Theatre 0006 Sound And Vision For Your Home
Beosound Theatre, her vist sammen med motorisert gulvsokkel og OLED-TV. (Foto: Bang & Olufsen)

Beosound Theatre

Beosound Theatre er en ny lydplanke i high-end klassen, som lydingeniørene hos B&O angivelig har brukt flere år på å utvikle. Den kan settes frittstående på bord eller monteres på vegg. Alternativt – og i kjent B&O-stil kan den også fungere som en festeanordning til TV-en.

Designen skal være inspirert av seilbåter, og lydplanken leveres i ulike utførelser av aluminium (sølv, gull eller matt svart anodisert), kledd i enten stofftrekk eller trelameller foran.
B&O har utviklet en egen brakett som gjør at lydplanken kan monteres på bord eller vegg sammen med TV-en. Alternativt finnes det også en egen motorisert gulvstand. Kabler holdes skjult, med egen plass for Apple TV og lignende.

Beosound Theatre skal i prinsippet kunne fungere med hvilken som helst TV, men det legges ikke skjul på at den er spesielt tilrettelagt for LGs 2022 OLED-modeller(C2, G2 og Z2-serien), som også kan styres via fjernkontrollen Beoremote One. B&O vil også tilby komplette pakker med lydplanke og TV fra sine forhandlere.

Hvis konseptet låter kjent, er det fordi B&O har tilbydd lignende løsninger tidligere – blant annet har TV-modellene Beovision Eclipse og Beovision Horizon vært bygget rundt OLED-TVer fra LG. Men med Beosound Theatre loves det betydelig saftigere lyd!

7.1.4 kanaler med Dolby Atmos

Det er ikke lite B&O har puttet inn i den påkostede planken. Beosound Theatre bruker en såkalt 7.1.4 konfigurasjon, med dedikerte høyttalere for front venstre/høyre, senterkanal og surround, pluss høydekanaler for Dolby Atmos. Totalt snakker vi om 12 høyttalerelementer og like mange forsterkerkanaler, hvor den totale effekten utgjør 800 watt!
Bestykningen inkluderer også to 6,5 tommers basselementer, som angivelig skal sørge for at lydplanken leverer rikelig med bass, selv uten separat subwoofer.

Beosound Theatre bruker B&Os patenterte teknikker Beam Width Control og Beam Direction Control, som vi kjenner fra toppmodellen Beolab 90, til å skape et stort og presist surround-lydbilde.

I tillegg finnes det rikelig med utvidelsesmuligheter, der man kan velge å bruke Beosound Theatre som senterkanal og «hjerne» i et større oppsett, i kombinasjon med andre trådløse B&O høyttalere (f.eks et sett Beolab 28). Da vil også samtlige høyttalere kunne dele på å gjengi dypbassen i lydsporet.

Beosound Theatre 0023 Beosound Theatre 0022 Beosound Theatre 0020 Beosound Theatre 0018 Beosound Theatre 0009 Beosound Theatre 0011 Beosound Theatre 0002 Beosound Theatre 0019 Beosound Theatre 0021 Beosound Theatre 0017 Beosound Theatre 0005 Beosound Theatre 0004
<
>
Beosound Theatre 0023

Kan monteres på bord, vegg eller gulv – sammen med TV-en

Bang & Olufsen legger vekt på at produktene deres skal ha lang levetid, og Beosound Theatre har en modulær oppbygning som gjør at den kan endres og oppgraderes i fremtiden.
Lydplanken kan enten kjøpes separat, eller i kombinasjon med en OLED-TV fra LG. Man kan da spesifisere om oppsettet skal være for bordmontering, vegg eller gulv, med tilhørende sokkel og festeanordninger. Og skulle du ønske å bytte ut TV-en på et senere tidspunkt, er det full anledning til det.

Skjermstørrelsen kan være enten 55, 65 eller 77 tommer. Beosound Theatre leveres med tilpassede «vinger» i aluminium som sørger for at bredden matcher TV-skjermen og alt ser symmetrisk ut.

Beosound Theatre 0020
Beosound Theatre 0020

Pris og tilgjengelighet

Beosound Theatre blir etter planen tilgjengelig denne høsten (?) og prisen vil da avhenge av konfigurasjon, farge/finish og hvorvidt lydsystemet bestilles separat eller sammen med en LG OLED-TV.

Lyd & Bilde er til stede på lanseringen i Berlin, og regner med å kunne dele noen første inntrykk av lyden etter hvert. Stay tuned!

Priser:
Separat (kun lydplanke)
fra 68.900 kr

Sammen med LG OLED-TV:
NOK: fra 111.000

Tekniske spesifikasjoner, Beosound Theatre

CABINET PRINCIPLE
Closed cabinet

LOCAL BUTTONS
Volume up/down, Play/pause, Step forward/previous, Touch to join, Bluetooth pairing and 4 favorite buttons

LOUDSPEAKER
11 outputs: 7 Internal: Left, Centre, Right / Left and Right side-firing / Left and Right up-firing
4 Virtual: Virtual Left and Right Surround / Virtual Left and Right Front Height

AMPLIFIER
12 power amplifiers:
2 x 100 watts amplifiers for bass outputs
10 x 60 watts amplifiers for center channel,
left/right/upfiring/side firing outputs

SPEAKER CONFIGURATION
12 speaker drivers
2 x 6.5” woofer custom made
1 x 5.25” midrange + 1 x 1” tweeter for custom made coaxial centre speaker
2 x 3” midrange
4 x 2.5” full range
2 x 1” tweeter

ADVANCED SOUND FEATURES
Integrated 7.1.4 Dolby Atmos decoding and custom-tuned post-processing with proprietary True Image up- / downmixing algorithm.
Advanced Bass management system
Adaptive Bass Linearisation (ABL)
Thermal protection

ROOMSENSE
Automated speaker setup with external microphone:
Speaker level and distance
Speaker role
Speaker position compensation from 30 – 10.000Hz
Room resonance compensation from 30 – 200Hz

FREQUENCY RANGE
28 Hz – 23,000 Hz

MAXIMUM OUTPUT LEVEL (SPL) @1M
112 dB SPL

BASS CAPABILITY @ 1M
94 dB SPL

SOUNDFORMAT HDMI
Dolby Atmos supporting:
Dolby Digital TrueHD
Dolby Digital plus 7.1 (including DD5.1)
Dolby Atmos, Dolby MAT
PCM 7.1 multichannel
MPEG-2 AAC
MPEG-4 HE-AAC

TOUCH UI WITH PROXIMITY SENSOR
Ultrasonic sound for dectection of a person within 60 cm range

POWER CONSUMPTION
Typical: 120 W

TV SCREEN
Optimised for LG OLED C2/G2/Z2 55”/65”/77”

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Følg Lyd & Bilde