Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Årets bildeprodukt

Etter å ha sett Philips’ ekstreme bredformat-tv i aksjon, blir det vanskelig å gå tilbake til vanlig widescreen!

Skrevet av / 23.01.10 - 23:00
Årets bildeprodukt

Alle kinogjengere vet at et stort bilde som fyller synsfeltet gir en større og mer troverdig filmopplevelse. Men lerretet på kino er ikke bare mye større, det har også et mye bredere format enn en vanlig widescreen-flatskjerm (16:9 vs. 21:9). Nettopp dette problemet har Philips forsøkt å løse med kino-flatskjermen Cinema 21:9.
Den har en skjermdiagonal på 56 tommer, og er omtrent like høy som en vanlig 42-tommer, men nesten 50 % bredere, slik at bilder i kinoformat kan fylle hele skjermen.

Virkningen av en ekte bredformat-skjerm er ikke bare at bildet blir vesentlig større, men den ekstra bredden gjør også at bildet blir mer behagelig å se på enn en tradisjonell storskjerm. Med et bredere synsfelt, og uten svarte striper som forstyrrer, får bildene fra Cinema-skjermen et veldig realistisk preg over seg, og gjør at man legger bedre merke til flankerende detaljer som ellers er lette å overse.

Cinema 21:9 er et spennende konsept som vil gå rett hjem hos film- og hjemmekinoentusiastene der ute. Det superbrede formatet gir en filmopplevelse som ingen konvensjonell flatskjerm helt kan stille opp mot, og man må over på en projektorbasert løsning for å finne noe som matcher. Derimot er det mange skjermer som kan ta opp konkurransen med Philips-modellen når det gjelder generell bildekvalitet til mer ordinær tv-titting. Vi håper derfor at Philips utvikler modellen videre, og at den etter hvert blir utstyrt med skikkelig LED-baklys!  (08/09) AH

Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top